Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο ΙΣΑ αντίθετος με την αλλαγή χρήσης του "Α. Φλέμιγκ"



Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον χώρο της Υγείας μετά την αποκάλυψη του σχεδίου του υπουργείου, που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι το "Αμαλία Φλέμινγκ" θα συγχωνευθεί με το "Σισμανόγλειο" και το Παίδων Πεντέλης και ταυτόχρονα θα μετατραπεί από γενικό νοσοκομείο σε νοσοκομείο αποκατάστασης. Την αντίθεσή του στην αλλαγή χρήσης του "Αμαλία Φλέμινγκ" εκφράζει Δελτίο Τύπου που εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΘΕΜΑ: Ο ΙΣΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ - ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ήδη διατυπώσει τη θέση του περί της αναγκαιότητας συνέχισης λειτουργίας του ΓΝ Μελισσίων Α. Φλέμιγκ. Όπως είναι γνωστό έχει ήδη πραγματοποιηθεί η συγχώνευση με Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3499/Β/2012) του Α. Φλέμιγκ με το ΓΝΑ Σισμανόγλειο με την διατήρηση όλων των οργανικών θέσεων των εργαζομένων.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών βεβαίως έχει εκφράσει την θετική του άποψη περί της αλλαγής χρήσης κάποιων Νοσοκομείων, όπως το Σπηλιοπούλειο, σε κέντρα αποκατάστασης και μονάδων του ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης καθότι βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και δίπλα σε μεγάλα Νοσοκομεία. Όμως, το Α. Φλέμιγκ παρέχει ολοκληρωμένες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλα τα επίπεδα και εξυπηρετεί τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού των βορειανατολικών προαστίων του Νομού Αττικής, καθότι έχει πρόσφατα παύσει τις λειτουργίες του το ΓΝ Μελισσιων «Παπαδημητρίου».



Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η συνέχιση λειτουργίας του Υγειονομικού μπλοκ στη περιφέρεια των Βορείων και Ανατολικών Προαστίων, μεταξύ του ΓΝ Σισμανογλείου, του ΓΝΑ Φλέμιγκ και του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, είναι ζωτικής σημασίας, διότι τα συγκεκριμένα νοσοκομεία εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών δεκαπέντε δήμων της Αττικής.

Ως εκ τούτου συνηγορούμε στην συνέχιση της λειτουργίας των τριών αυτών νοσοκομείων, τα οποία παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής, σε μια εποχή όπου η ζήτηση ποιοτικών και ποσοτικών υπηρεσιών δημοσίας υγείας ολοένα αυξάνει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                            ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου