Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 5-3-2014

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 5/3/2014

Η ιδιωτικοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προ των πυλών…
…οι «οιωνοί», δυστυχώς, είναι σημαδιακοί 
και η μοίρα της Τ.Α. αναπόφευκτη.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Πριν από λίγες μόλις ημέρες γράφαμε στο «Σχόλιό» μας ότι “Η «άλωση» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ήδη ξεκινήσει” και ότι “η Τ.Α. και οι εργαζόμενοί της, βάλλονται πανταχόθεν
Δυστυχώς, τα καθημερινά – πλέον – γεγονότα μας επιβεβαιώνουν πανηγυρικά.

Και δυστυχώς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδεύει στην αγκαλιά ιδιώτη ή ιδιωτών, με άμεσο αποτέλεσμα την φθίνουσα πορεία προσδοκώμενων υπηρεσιών με παράλληλη – και αυτός είναι ο στόχος τους βεβαίως – αύξηση των (όποιων) παρεχομένων υπηρεσιών.

Αναφέρουμε – επαναλαμβάνουμε – την τεράστια προσπάθεια διαφήμισης των διαφόρων επίδοξων ιδιωτών που επιχειρούν να «εισβάλλουν» στο χώρο του πολιτισμού (και, κυρίως, σε πολιτιστικές αρμοδιότητες που αφορούν στους δήμους και στις δημοτικές επιχειρήσεις τους - Ν.Π.Ι.Δ. - Ν.Π.Δ.Δ. κ.λπ.) και στις «Κοινωνικές Δομές» των Δήμων. 

Έτσι, σιγά - σιγά, με τη σύμφωνη γνώμη των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων, συστήνονται «ΚΟΙΝΣΕΠ» (όπως εδώ : http://pr-ota-si.blogspot.com/2014/02/blog-post_7112.html), ιδρύονται νέες δομές «ΚΔΑΠ», «ΚΔΑΠ ΜΕΑ», «ΒΣΣ», Παιδικών & Βρεφικών Σταθμών μέσω του μοντέλου των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Εδώ : http://pr-ota-si.blogspot.com/2014/02/blog-post_5725.html) και …δικαιολογούνται ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων με δηλώσεις δημάρχων («Δεν είναι κάτι το …μυστικό», απάντησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας, επισημαίνοντας «διερευνούμε την περίπτωση για τις Υπηρεσίες Καθαριότητας, των Κοινωνικών Δομών και της Υπηρεσίας Πρασίνου, γιατί μας απαγορεύουν προσλήψεις προσωπικού και ταυτόχρονα μας περικόπτουν συνεχώς θέσεις εποχικού προσωπικού και δεν θέλουμε να βρεθούμε το Καλοκαίρι χωρίς προσωπικό και να μην μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των Πολιτών. Ταυτόχρονα απαλλασσόμαστε από …δίμηνες προσλήψεις και …8μηνες». – ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ : http://www.trikalanews.gr/ta_nea_tis_polis/akoitazeia_ston_a_idiotiko_tomea_o_dimos_trikkaion_gia_na_min_xemeinei_apo_a_prosopiko.htm).

Με το πρόσχημα – «Δούρειο Ίππο», της απαγόρευσης προσλήψεων μονίμου προσωπικού (γιατί άραγε;…), κάποιοι επιχειρούν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε είλωτες, κακοπληρωμένους και εκμεταλλευόμενους εργάτες εταιρειών ιδιωτικών συμφερόντων.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Θα επαναλάβουμε το τετριμμένο πλέον, αλλά ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ :
Είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση. 
Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες να προστατεύσουμε το ΘΕΣΜΟ «Τοπική Αυτοδιοίκηση» και να αποκρούσουμε τέτοιου είδους τακτικές από τους γνωστούς… «χορηγούς» που ξαφνικά …αγάπησαν την κοινωνία και «κόπτονται» για την προσφορά των δήμων στους δημότες τους. 

Η Τ.Α. ΔΕΝ πωλείται, ΔΕΝ ενοικιάζεται, ΔΕΝ (εξ)αγοράζεται. Ως ΘΕΣΜΟΣ που στηρίζεται εδώ και δεκαετίες από τους δημότες, οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε από κάθε επερχόμενο και «καμουφλαρισμένο» κίνδυνο, εσωτερικό ή εξωτερικό.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου