Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αποσύρθηκε τροπολογία που έδινε ασυλία σε δημάρχους και περιφερειάρχες



Σε απόσυρση της τροπολογίας «τύπου Πάχτα» με την οποία δινόταν ποινική ασυλία σε δημάρχους και περιφερειάρχες που παρέλαβαν έργα τα οποία δεν ήταν σύμφωνα με την προκήρυξη προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει την τροπολογία κάνοντας λόγο για «ντροπολογία». Η τελευταία εξέλιξη που οδήγησε στην απόσυρση, ήταν σχετικό αίτημα που προήλθε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αντελήφθη ότι η τροπολογία (που την υπέγραψε μόνο ο βουλευτής της ΝΔ Σ. Αναστασιάδης) ενδεχομένως αφορούσε έργα που δεν είχαν γίνει στη λίμνη Κορώνεια στη Θεσσαλονίκη, τα οποία είχε παραλάβει ο τότε Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης.

Υπογραμμίζεται ότι σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στο σύνολό του και δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής αλλαγές στο νομοσχέδιο, που έχει ήδη ψηφιστεί. Όμως ο Υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η επίμαχη τροπολογία, δηλώνοντας ότι «μετά την συζήτηση που έγινε, θα την αποσύρουμε προκειμένου να την επαναδιατυπώσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία, που υπογραφόταν μόνο από τον Βουλευτή της ΝΔ Σ. Αναστασιάδη, ανέφερε ότι δεν αντιμετωπίζουν ποινικές ευθύνες δημόσιοι λειτουργοί που παρέλαβαν έργα που είναι παραπλήσια με αυτά που περιλαμβάνονταν στην σχετική προκήρυξη. Η επίμαχη βουλευτική τροπολογία είχε γίνει δεκτή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκο.



- See more at: http://left.gr/news/aposyrthike-tropologia-poy-edine-asylia-se-dimarhoys-kai-perifereiarhes#sthash.5AhgTqa2.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου