Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΔΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ



Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Ρούσσο, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας ζητά την λήψη άμεσης απόφασης για το αν αξιοποιηθούν τελικά για την προσωρινή μετεγκατάσταση των Ρομά Νομισματοκοπείου κάποιοι από τους 16 ελεύθερους χώρους στο Χαλάνδρι που προτάθηκαν κατά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας.

Είχε προηγηθεί επιστολή του Δημάρχου Χαλανδρίου ( 19/11/2014 που διατυπώνει τις θέσεις της διοίκησης του δήμου για τα 16 οικόπεδα που προτάθηκαν από την Αποκεντρωμένη.

Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο Δήμος Χαλανδρίου τις ευθύνες του. Δεδομένης της από το Νόμο απορρέουσας υποχρέωσης του Δήμου να επιλύσει το ζήτημα της προσωρινής μετεγκατάστασης των Ρομά Νομισματοκοπείου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αναμένει την τελική απόφαση του κ. Ρούσσου, ο οποίος καλείται να αποδείξει και στην πράξη την κοινωνική του ευαισθησία, για την έλλειψη της οποία εγκαλεί όλους τους υπόλοιπους που προσπαθούν να βρουν λύση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας.

"Σε περίπτωση οριστικής απόρριψης των 16 λύσεων στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη μεταφορά των Ρομά στον οικισμό στα Μέγαρα, ο οποίος δημιουργήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού για την μετεγκατάσταση των Ρομά του Νομισματοκοπείου και πληροί όλους τους κανόνες που προβλέπουν οι Διεθνείς Συμβάσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων". τελειώνει την επιστολή του ο κ. Αγγέλακας.

Η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Δημάρχου και Γενικού Γραμματέα, με άμεση κοινοποίησή τους στα μέσα μαζικής εξημέρωσης προφανώς δεν βοηθάει στην διερεύνηση σοβαρών  λύσεων σε ένα δύσκολο θέμα και γίνεται δια επικοινωνιακούς και μόνο λόγους.

Πολύ περισσότερο αν οι απόψεις που διατυπώνονται δεν είναι παρά εξόφθαλμα τεχνάσματα.

Διότι τι άλλο είναι η εμμονή του κ. Αγγέλακα στην ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ λύση των Μεγάρων, όταν ξέρει, όπως ξέρει και ο αναγνώστης μας ότι το θέμα έχει κλείσει από την πλευρά του δήμου Μεγάρων;

Ή πώς αλλιώς πρέπει να εκλάβουμε την ΣΩΣΤΗ επισήμανση Αγγέλακα - ότι ο Δήμος Χαλανδρίου πρέπει να αναλάβει τις από το νόμο ευθύνες του - η οποία όμως τόσο από τον ίδιο, όσο και τον προκάτοχό του κο Καλογερόπουλο δεν είχε διατυπωθεί ποτέ κατά την προηγούμενη τετραετία της δημαρχίας του Γιώργου Κουράση;
Τώρα προέκυψαν οι από το νόμο ευθύνες για τον δήμαρχο Χαλανδρίου; Τον Σεπτέμβριο;

Τέλος - επειδή εμείς διαβάζουμε με ανοικτά μυαλά - οφείλουμε να υπογραμμίσουμε και εμείς την υπογραμμισμένη λέξη "ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ" στην επιστολή Αγγέλακα και το τι κρύβει πίσω της.

Και αυτό που κρύβει πρέπει να το ερμηνεύσουν και να τοποθετηθούν επ' αυτού ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ. Ακόμα και ο ίδιος ο κος Αγγέλακας, διότι έχει και άλλη ανάγνωση από αυτή που ο ίδιος δίνει στην επιστολή του.

Περισσότερα από την θεσμική οδό - θα τοποθετηθούμε στα όργανα του δήμου που συμμετέχουμε πρώτα και μετά εδώ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
με πηγές την πρΟΤΑση και το Localit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου