Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Αττικής και Προγράμματος Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδας




Εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και της συνεχιζόμενης παραμονής στην πλατεία Συντάγματος δεκάδων Σύριων προσφύγων κρίνεται επιβεβλημένη η αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασής τους.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασής τους απαιτείται η τήρηση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων που θα διασφαλίζουν πρωτίστως την υγεία, την ασφάλεια και τη νομική κάλυψη αυτής της τόσο ευάλωτης ομάδας μεταναστών.

Η Περιφέρεια Αττικής και το Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν διαθέσει όλες τις υπηρεσίες τους, υπερβαίνοντας τις εκ του νόμου αρμοδιότητές τους, για να συνδράμουν στη στέγαση ενός μεγάλου αριθμού Σύριων προσφύγων, προσφέροντας τη βοήθειά τους στις αρμόδιες αρχές.

Η, με όλες τις προϋποθέσεις, αξιοπρεπής στέγασή τους, οφείλει και πρέπει να προηγηθεί κάθε άλλης ενέργειας, που αφορά στη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων ή το προσφυγικό άσυλο – ενέργειες που σχετίζονται με την εφαρμογή του Εθνικού και Ευρωπαϊκού δικαίου και είναι αρμοδιότητας των αρχών του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου