iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

"Φιλί" ζωής στο Σύνταγμα
Κόσμος που φορούσε μπλουζάκια για τις 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, με κάποιους να έχουν και γάντια στα χέρια, πάγκοι αλληλεγγύης, ένας από αυτούς για τη συλλογή φαρμάκων που θα σταλούν στη Γάζα, αυτοσχέδια μπαράκια, αφισάκια κρεμασμένα από δέντρο σε δέντρο με τις κοινωνικές δομές και τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς που μαγειρεύουν εδώ και 83 μέρες για τις καθαρίστριες, βοηθώντας να αντέξουν στις σκηνές έξω από το υπουργείο στην Καραγεώργη Σερβίας, κι ένα επιβλητικό stage συνέθεταν τη χθεσινή εικόνα της πλατείας Συντάγματος από νωρίς το απόγευμα. Η συναυλία αλληλεγγύης με τη Χάρις Αλεξίου, ιδέα των καθαριστριών, που διοργάνωσαν ο ρ/σ Στο Κόκκινο και η συλλογικότητα Αλληλεγγύη για Όλους, λειτούργησε σαν μαγνήτης για τον κόσμο που έμεινε στην Αθήνα.

Συγκλονιστική η συναυλία αλληλεγγύης με τη Χάρις Αλεξίου για τις καθαρίστριες

Όσοι πήγαν δεν έχασαν. Η Χαρούλα τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια, με τον κόσμο άλλοτε να ξεσηκώνεται, άλλοτε ν' αγκαλιάζεται και να συγκινείται. Είχαν παίξει τον ρόλο τους και οι ομιλίες που προηγήθηκαν, από αλληλέγγυους στον αγώνα των καθαριστριών, αλλά κι από τις ίδιες τις καθαρίστριες, που περιέγραφαν αυτή τη μεγάλη πορεία των 10 μηνών στον δρόμο. Την ίδια ώρα, είχαν φροντίσει να μην αφήσουν ξεκρέμαστο τον χώρο τους στο υπουργείο Οικονομικών. Μαζί με άλλους συναγωνιστές τους λοιπόν, που βρίσκονται τους τελευταίους μήνες εκεί (σχολικοί φύλακες και καθηγητές σε διαθεσιμότητα), χωρίστηκαν σε βάρδιες και πάντα κάποιοι έμεναν πίσω στην Καραγεώργη Σερβίας.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν αυξημένη. Είχαν τοποθετηθεί αρκετές δυνάμεις με κλούβες γύρω από τους δρόμους της συναυλίας, ενώ πολλοί αστυνομικοί βρίσκονταν δίπλα από το υπουργείο. Αυτό δεν ήταν αρκετό για να χαλάσει το κλίμα αλληλεγγύης και γιορτής. Κόσμος από διάφορες περιοχές της Αθήνας έδωσε το παρών. Ψυχικό, Διόνυσος, Εξάρχεια, Περιστέρι, Ελληνικό εκπροσωπήθηκαν από τους ανθρώπους των κοινωνικών δομών. Στην πλατεία όμως δεν ήταν μόνο ο κόσμος του κινήματος, αλλά και κόσμος που γούσταρε τη φάση. Κόσμος που έμαθε γι' αυτή από το ραδιόφωνο ή από τις αφίσες στους δρόμους. Κόσμος που απλώς περνούσε τυχαία από εκεί. Μαζική ήταν επίσης η παρουσία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του κόμματος, που έχουν δείξει άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα.

Αυτή η μαζική παρουσία του κόσμου συγκίνησε τις καθαρίστριες. Η Ευαγγελία, η Σεβαστή κι η Βάσω τον ευχαρίστησαν και μέσω της "Α", όπως και τη Χάρις Αλεξίου. "Η σημερινή συναυλία μάς δίνει τεράστια δύναμη για τις πολλές δράσεις που ακολουθούν. Εμείς δεν πάμε διακοπές, συνεχίζουμε τους αγώνες μέχρι να νικήσουμε", είναι το μήνυμα που έστειλαν. Απόδειξη της μεγάλης τους δύναμης, το γεγονός ότι ακόμα και για τη συναυλία αψήφησαν τις αντικειμενικές δυσκολίες και πολλές από τις καθαρίστριες που μένουν στην περιφέρεια ήρθαν μόνο και μόνο για τη συναυλία και έφυγαν μετά. Και αυτή τη φορά νίκησαν δίνοντας το πιο ωραίο "Φιλί" στην πλατεία Συντάγματος και την κοινωνία μας, τόσο ωραίο όσο και το τραγούδι της δικής τους Χαρούλας.

http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου