Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Εθελοντική εργασία στους δήμους καταγγέλλει η ΠΟΕ - ΟΤΑ


Κάποιοι αιρετοί εφαρμόζουν τις "ιδέες Λοβέρδου" 
 

Photo Copyright - ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλοντας την προσπάθεια αιρετών να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού "βάζοντας από την 'πίσω πόρτα' δήθεν 'εθελοντές'", κάτι που απαγορεύεται και αναφέρεται ρητά σε απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών. Κρίνει ότι αυτή η απόπειρα αποτελεί συνέχεια της μεθόδευσης της κυβέρνησης να υποκαταστήσει το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα καλεί τους εργαζομένους στους δήμους "στην περίπτωση που διαπιστωθούν κρούσματα 'μαύρης' εργασίας να παρεμβαίνουν άμεσα στις διοικήσεις των δήμων και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να καταγγέλλουν τα περιστατικα στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο ΙΚΑ και στις Διευθύνσεις Υγιεινής της Περιφέρειας όταν αφορά Υπηρεσίες όπου παρέχονται υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος".

Όμως, η μεθόδευση της κυβέρνησης να μειώσει την κρατική επιχορήγηση στους δήμους, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, δεν σταματά εδώ. Αφού πέντε μήνες μετά τις εκλογές δεν έχει καταβληθεί στους περισσότερους δημοτικούς υπαλλήλους η εκλογική αποζημίωση. "Επειδή τα ποσά αφορούν την εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων και όχι επιχορήγηση προς τους δήμους, δεν μπορεί να συμψηφιστεί η απαίτηση με βεβαιωμένες οφειλές των δήμων προς το Ελληνικό Δημόσιο", τονίζει η ΠΟΕ - ΟΤΑ με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλο ζητώντας την άμεση καταβολή.

Παράνομη κατακράτηση για τις απεργίες

Επίσης, με εξώδικη διαμαρτυρία στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, η ΠΟΕ - ΟΤΑ του ζητά να δώσει εντολή "στους εκκαθαριστές μισθοδοσίας να σταματήσουν την παράνομη παρακράτηση των αποδοχών κατά τις μέρες της απεργίας και να επιστρέψουν τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά στους δημοτικούς υπαλλήλους". Όπως εξηγεί η ΠΟΕ - ΟΤΑ, έχει γίνει εσφαλμένος υπολογισμός της περικοπής του μισθού για τις ημέρες της απεργίας με βάση υπολογισμού τις 30 μέρες και όχι τις 25 εργάσιμες που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Η.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου