Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Ν. Βούτσης: Στόχος η κατάρτιση βιώσιμου σχεδίου για τους Ρομά


 ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ 12 ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

 Ο υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαου Βούτση με αφορμή την επίσκεψη του Ειδικού Εισηγητή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Mutuma Ruteere προχώρησε στην παρακάτω δήλωση.

«Είναι προτεραιότητά μας να μπορέσουμε επιτέλους σαν κράτος να συντάξουμε ένα πραγματικά βιώσιμο στρατηγικό σχέδιο που αφορά τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά στην Ελλάδα και δίπλα σε αυτούς και η υπόλοιπη κοινωνία. Δομικές ανεπάρκειες σε ό,τι αφορά τη στέγαση, την εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και τη δημοτολογική κατάσταση των Ελλήνων τσιγγάνων παγιώνονται σε ένα καθεστώς αδιαφορίας και άγνοιας. Ειδικά ως προς το θέμα της στέγασης, η νέα ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους άμεσα ενδιαφερόμενους, προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μπορέσει να θέσει σε λειτουργία ένα συντεταγμένο σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά σε χώρους στους οποίους να μπορέσουν να ζήσουν ανθρώπινα. Το σχέδιο αυτό επιχειρεί την αναζήτηση μίας κοινά αποδεκτής και συναινετικής λύσης από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση των Ρομά στα όρια του αστικού ιστού, η πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά και η ομαλή κοινωνική τους ένταξη. Θέλω με κάθε ειλικρίνεια να πω ότι δυστυχώς απέχουμε πολύ από καταστάσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ικανοποιητικές και δεν είναι στις προθέσεις μου να εξαγγείλω πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Θα μου ήταν επίσης, εύκολο να κατηγορήσω τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το γεγονός ότι ουδέποτε ασχολήθηκαν με στοιχειώδη σοβαρότητα με το τόσο κρίσιμο αυτό θέμα, αλλά ούτε αυτό έχει τόση σημασία τώρα. Δεσμεύομαι πάντως ότι από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε προκειμένου συντεταγμένα και σταδιακά να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα αυτά».

http://www.localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις