Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Οι αλλαγές στον "Καλλικράτη"

 

Οι αλλαγές στον «Καλλικράτη» και η μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθούν στο επίκεντρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, που συνεδριάζει την Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στη Βουλή.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για την ανάγκη επαναλειτουργίας της υποεπιτροπής που είναι αρμόδια για θέματα του υπουργείου με στόχο την έναρξη συζήτησης για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η υποεπιτροπή αυτή επαναδραστηριοποιείται, με πρωτοβουλία του κ. Βούτση, με αντικείμενο την κατάθεση απόψεων φορέων και κομμάτων για την αναδιαμόρφωση του Καλλικράτη.

Το υπουργείο προσανατολίζεται στην αλλαγή του ισχύοντος συστήματος που διέπει την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών αρχών,στην εκτεταμένη ενδοδημοτική και ενδοπεριφερειακή αποκέντρωση,στην εσωτερική ανακατανομή των αρμοδιοτήτων υπέρ των συλλογικών και των δημοκρατικών εκλεγμένων οργάνων έναντι της σημερινής δημαρχοκεντρικής και περιφερειαρχοκεντρικής λειτουργίαςκαι στη θέσπιση συμμετοχικών θεσμών και διαδικασιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βούτσης, απαντώντας εγγράφως, στις 9 Απριλίου, σε σχετική ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, είχε τονίσει ότι «ο Καλλικράτης αποδείχθηκε μια κολοβή μεταρρύθμιση» και σημείωσε πως το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα προτείνει το υπουργείο «κινείται στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση από τη νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία που διέπει το ισχύον καθεστώς».
 
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις