Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

ΠΛΑΝΗ; ΠΟΙΑ ΠΛΑΝΗ;

Κε πρέσβη μας κακομαθαίνετε

Με ένα εξαιρετικού ύφους και πολιτικού κλίματος ρεπορτάζ από το δημοτικό συμβούλιο αναφέρεται σήμερα η ΣΤΑΣΗ στην συζήτηση - ντροπή για την δημοκρατία που προκάλεσαν με την απαίτηση να κατέβουν αναρτήσεις από την Πλατεία.

Σε ύφος πλάγιο δεύτερο το επίσημο site της παράταξης που διοικεί τον δήμο δίνει την δική του οπτική για την συζήτηση και τα εξαχθέντα εξ αυτής συμπεράσματα.

Σε πολύ καλό ύφος λοιπόν, αναφέρει ότι πεπλανηθήκαμε - λέει - και το παραδεχτήκαμε - λέει - σε δύο θέματα και αυτό είναι αυτό που τους ενδιαφέρει.

1. Ότι ο κ. Τακόπουλος "βγήκε" από την εκπροσώπηση του δήμου στο θέμα της απαλλοτρίωσης επί Κουράση και ότι ο παρευρισκόμενος πρώην δήμαρχος μας παραπληροφόρησε και είπαμε ότι ίσως ζητήσουμε συγνώμη αν ολοκληρώσουμε την έρευνα και αποδειχτεί το δίκιο τους. (ΝΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ, ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ...)

Δεν είναι βέβαια έτσι όπως το αντελήφθησαν βέβαια, ως προς την εμπλοκή του κ. Τακόπουλου στην τελική φάση της (άρσης) της απαλλοτρίωσης και την στάση του κ. Κουράση.

Απλώς ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ο κος Κουράσης, προτίμησε την .... ¨δημιουργική ασάφεια" όταν τον ρώτησε - με πολύ καλό ύφος - ο Νταβίας, δια να μην χαλάσει το ΑΡΙΣΤΟ ΚΛΙΜΑ που έχει δομηθεί χρόνια τώρα, μεταξύ νυν και πρώην διοικήσεως, διότι πάνω από όλα είναι το κλίμα (που ήταν στραβό και το τρώει και ο γάιδαρος).

Είπε ο κ. Κουράσης: "Δεν έχω να πω τίποτα".
Αυτό τώρα ο καθείς το παίρνει όπως θέλει, έτσι δεν είναι;

Εμείς όμως πιστεύουμε τον κ. Τακόπουλο και όχι το πρώην Δήμαρχο στο συγκεκριμένο. Δεν ήταν.

Αλλά - με πολύ καλό ύφος - θα επαναλάβουμε τα όσα έχουμε ξαναπεί:

Ο κος Τακόπουλος συνυπέγραψε την απαλλοτρίωση εκ μέρους της επιτροπής κατοίκων στην αρχή της διαδικασίας, άρα είχε δικαίωμα να παρακολουθεί τα πάντα.

Αν τον βγάλανε από την μέση έπρεπε να αντιδράσει και να ενημερώσει όλους όσους τον υπέδειξαν, ώστε να επαγρυπνούν και να γνωρίζουν ότι την υπόθεση χειρίζεται πλέον εν κρυπτώ και παραβύστω η κα Τσικίνη με τον κο Κουράση (αν είναι έτσι δηλαδή, που δεν είμαστε και σίγουροι, αφού βλέπουμε ότι όλα τα "καλά παιδιά" συμφωνούν με τους χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης ακόμα και τώρα.).

Για εμάς η αντιπολίτευση, η επιτροπή κατοίκων, τα μέσα ενημέρωσης  έπρεπε να ενημερωθούν ότι αφέθηκε η απαλλοτρίωση το Δουζένη στην τύχη της.  ΤΟΤΕΝΕΣ.

 ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ Η ΚΑΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Επιμένουμε - με γλυκό ύφος - ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε ολόκληρη την τότε αντιπολίτευση που δεν αντέδρασε στις μεθοδεύσεις της τότε διοικήσεως και μόνο η κα Καρατζά παραδέχτηκε ότι υπάρχει παράληψη.

Και σε αυτή την τότε αντιπολίτευση εμείς συμπεριλαμβάνουμε - με πολύ ήπιο τόνο - και την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, εκτός των άλλων και μάλιστα εμείς την περιλαμβάνουμε, τονίζοντας ότι είχαμε  ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ από εκείνους να  περιφρουρήσουν τον αγώνα στον οποίο είχαν πρωτοστατήσει το 2006-2010.

Και αυτό ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΧΡΕΩΣΗ, σε πολύ ήπιους τόνους και δεν ανακαλείται και δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα για να γίνει αυτό.

Οπότε .... ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ .... θεωρούμε ακόμα ότι καλά τα έχουμε πει - με ευστοχία άνω του 90% δηλαδή -  και δεν έχουμε ακούσει ουσιαστικό πειστικό επιχείρημα για να ανακαλέσουμε τίποτα, εκτός βεβαίως την επαγγελματική εμπλοκή του κ. Τακόπουλου στην υπόθεση, κατά το τελικό στάδιο, όταν δεν υποστηρίχτηκε η επιβολή απαλλοτρίωσης, που όμως για εμάς ουδέποτε ήταν το πρωταρχικό θέμα  αφού δεν αντιμετωπίζαμε τον κ. Τακόπουλο ως άχρωμο πολιτικά επαγγελματία εμπλεκόμενο δικηγόρο που απλώς έκανε την δουλειά του αλλά με τον διπλό  του ρόλο στην υπόθεση, του οποίου σημαντικότερο βεβαίως ιεραρχούμε τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ. (με το συμπάθιο και χωρίς παρεξήγα δηλαδή).

2. Σε πολύ καλό ύφος λέει επλανήθημεν πλάνην οικτρά σχετικά με την διεξαγωγή δίκης για τον καθορισμό πίνακα δικαιούχων των χρημάτων της απαλλοτρίωσης και το αποτέλεσμά της.

Το να μην ξέρουμε εμείς ότι έγινε δίκη, ενάμιση χρόνο μετά την άρση της απαλλοτρίωσης, τον Γενάρη του 2014 για να καθοριστεί πίνακας δικαιούχων από την απαλλοτρίωση που είχε αρθεί είναι ένα θέμα.
Γράψε μας παράλειψη δηλαδή που δεν ξέρουμε όλες τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Βέβαια εμείς - έτσι γενικά μιλώντας -  πρέπει να ενημερωνόμαστε από τον ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (και όχι της διοίκησης, όπως λέτε) για τις νομικές εξελίξεις των μεγάλων θεμάτων έγκαιρα, υπεύθυνα και εγγράφως και να μην μας βγαίνει η κακιά αρρώστια (με το μπαρδόν και χωρίς κακιά διάθεση δηλαδή) για να ενημερωθούμε σωστά και αφού πρώτα έχουμε "ενημερωθεί" αρκετές φορές με κάποια .... κενά (για να μην χαλάσουμε το ύφος μας που τώρα είναι καλό γράφοντας τίποτα πιο βαρύ).

Την επόμενη μέρα από το συμβούλιο όμως εμείς βρήκαμε εκείνη την απόφαση της Ο.Ε. που κάτι λέει για τον δικαστικό προσδιορισμό των δικαιούχων και ποιος τον έτρεξε.

Και τον έτρεξε Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ που είχε αφήσει να αρθεί η απαλλοτρίωση και όχι η τράπεζα όπως απάντησε ο κος Τακόπουλος στον κο Γ. Θωμά.

Μήπως - έτσι με πολύ καλό ύφος και προδιάθεση - μπορείτε κύριοι που μας καταγγείλατε να σχολιάσετε το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε - πάλι - ορθά και έγκαιρα το δημοτικό συμβούλιο για το ποιος φορέας έτρεξε την διαδικασία για καθορισμό πίνακα αποδεκτών των χρημάτων της απαλλοτρίωσης που είχε αρθεί ή αν έχει πεπλανηθεί η νέα διοίκησις από την προηγούμενη και επειδή δεν θέλει να βαρέσει τον γάιδαρο (Κουράση - Τσικίνη) βαράει το σαμάρι (Νταβία που φωνάζει;)

Και με την ευκαιρία:
Συνυπογράφουμε την καταλυτική πρόταση που κάνει ο κος Πανταζής από τον ιστότοπό του για να λυθεί επιτέλους το θέμα άμεσα!

Να αγοράσουμε αμέσως το Δουζένη από την Alpha Bank για να μην χαθεί η ευκαιρία που όλοι αυτοί οι μοναδικοί χειρισμοί της προηγούμενης τετραετίας (που απ' ότι καταλάβαμε ο κος Πανταζής στηρίζει ως σωστές και συμφέρουσες για τον δήμο) δημιούργησαν.

Τι λέτε; Σταματάμε τον καυγά (ήπια και ωραία) και παίρνουμε την απόφαση που εισηγείται ο κος Πανταζής μέσα στην βδομάδα: ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA!

Εμείς - με πολύ καλό ύφος - θα το ψηφίσουμε για να δούμε τι θα γίνει μετά.

Ο κος Πανταζής βρήκε πάλι την λύση. Μετά τους ΡΟΜΑ (που τους μετακίνησε καμιά εικοσαριά φορές), το ΓΠΣ και την ένταξη των 250 μέτρων στο σχέδιο, που αρκεί να το αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο για να γίνει) τώρα ας κάνουμε αυτό που λέει ο κος Πανταζής και εδώ.

Ακούστε τον. Συμφέρει.

Επίσης αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε και από εμένα την πλατεία Τερψιθέας. Την πουλάω αν θέλετε.

Σε πολύ καλή τιμή.

Και σε πολύ καλό κλίμα ....

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΥΓ: Θα σας φέρουμε τον έλεγχο να μας βάλετε διαγωγή "κοσμιοτάτη"  τώρα που σας άρεσε το ύφος μας, εντάξει;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *