Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Διευκρινίσεις για τις θεατρικές παραστάσεις, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής


Σχετικά με το ερώτημα που απηύθυνε η πρόεδρος της Ένωσης μη Κερδοσκοπικών Θιάσων (Ε.Μ.ΚΕ.ΘΙ), Αιμιλία Υψηλάντη, αναφορικά με την υλοποίηση συνοδευτικών μέτρων, μεταξύ τους και την αγορά εισιτηρίων για θεατρικές παραστάσεις, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Π.Ε.Β.Υ.Σ) που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς του Απόρους (Τ.Ε.Β.Α), η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει τα ακόλουθα προς ενημέρωση των πολιτών και αποφυγή δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων:

1. Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώθηκε το Νοέμβριο του 2015, μέσω του υπουργείου Εργασίας, ότι πρέπει υποχρεωτικά να ξεκινήσει η υλοποίηση των συνοδευτικών μέτρων – μεταξύ των οποίων και τα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων, που προτάθηκαν από το υπουργείο, ως τα τέλη της ίδιας χρονιάς, δηλαδή μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες και μάλιστα και με τη σύναψη νομικών δεσμεύσεων (δηλαδή συμβάσεων).

2. Εντός αυτού ασφυκτικού χρονικού πλαισίου και προκειμένου να μην απωλεσθούν τα χρήματα του Προγράμματος (τα οποία δεν μεταφέρονται στο επόμενο οικονομικό έτος), οι αρμόδιες υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ζήτησαν προσφορές, με κάθε πρόσφορο μέσο (μέηλ, τηλεφωνική επικοινωνία) από τα θέατρα με τα οποία τελικά η Περιφέρεια συνήψε σύμβαση.

3. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας έγιναν προσπάθειες να ληφθούν προσφορές και από άλλα θέατρα που είτε δεν ανταποκρίθηκαν, δεδομένου ότι ζητούσαν μετρητοίς την πληρωμή των εισιτηρίων – πράγμα αδύνατο βάσει των κανόνων του Δημοσίου Λογιστικού. Είτε προσέφεραν υψηλότερες τιμές.

4. Η αναζήτηση προσφορών από τα θέατρα ήταν προαπαιτούμενο για το σχεδιασμό του προγράμματος προκειμένου βάσει προσφορών και διαθέσιμου προϋπολογισμού, να επιλεχθούν οι ηλικιακές ομάδες και ο αριθμός των ωφελούμενων του συγκεκριμένου συνοδευτικού έργου.

5. Λόγω της ασφυκτικής προθεσμίας και των απαραίτητων προβλεπόμενων διοικητικών διαδικασιών, δεν έγινε δυνατή η υλοποίηση του προγράμματος σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες παρά μόνο σε αυτές του Κεντρικού και του Βορείου Τομέα.

6. Η ανάθεση ανά Περιφερειακή Ενότητα έγινε στο πλαίσιο της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης καθώς και στο όριο των προβλεπόμενων ποσών για τις σχετικές αναθέσεις.

7. Εν κατακλείδι, οι υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας της Περιφέρειας παραμένουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για οποιεσδήποτε επιπλέον διευκρινίσεις ενώ προς επίρρωση των ανωτέρω, μπορούν οι πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *