Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕ ή ΤΟ ΜΙΣΘΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ TO ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΕ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ;;;

Αναδημοσιεύουμε από το LEFT.GR

Για την παραχώρηση του Ασύρματου: Στις 19:30 η ανοιχτή εκδήλωση στον Αγ. Δημήτριο με τον Αλ. Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα, Παρασκευή 22/7, στις 7:30 μ.μ. σε εκδήλωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου στον Ασύρματο (Πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου), σχετικά με την παραχώρηση της έκτασης 32 στρεμμάτων του Ασύρματου από το Δημόσιο στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

tsipras9.jpg

Η περιοχή που είναι γνωστή ως Ασύρματος και ονομάζεται επισήμως Κέντρο Εκπομπής Νέας Σμύρνης (ΚΕΝΣ), εκτείνεται σε μια έκταση 78 στρεμμάτων περίπου, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου του Αγίου Δημητρίου.

Αρχικά υπαγόταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εξυπηρετούσε τηλεπικοινωνιακές ανάγκες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, του υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά τη Μεταπολίτευση, ο Δήμος ξεκίνησε να διεκδικεί τη χρήση του για να αυξήσει τους χώρους πρασίνου και κοινής χρήσης και, τη δεκαετία του 1980 επί πρωθυπουργίας και υπουργίας στο ΥΠΕΘΑ του Ανδρέα Παπανδρέου, παραχωρήθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση τα πρώτα 23,5 στρέμματα.

Ακολούθησαν σταδιακά οι προσαρτήσεις στην πρώτη «ελεύθερη» έκταση ακόμη 22,5 στρεμμάτων, το διάστημα 1995-2006, ενώ στο χώρο άρχισαν να αναπτύσσονται διάφορες υποδομές αθλητισμού και αναψυχής για τους πολίτες.Με την απόδοση των υπόλοιπων 32 στρεμμάτων της έκτασης του Ασυρμάτου στο Δήμο του Αγίου Δημητρίου, ολοκληρώνεται η προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης να αποκτήσει τον έλεγχο ενός σπάνιου για την περιοχή ελεύθερου χώρου για την βελτίωση των συνθηκών ζωής στον Αγιο Δημήτριο.

Δημιουργείται πλέον μία έκταση σχεδόν 80 στρεμμάτων με ποικίλες υποδομές αθλητισμού και αναψυχής, χώροι πρασίνου και πολλαπλών χρήσεων, ικανή να αποτελέσει στο εγγύς σημείο αναφοράς στον Αγιο Δημήτριο και την ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων της Αθήνας.

Πώς θα είναι ο Ασύρματος μετά την ανάπλαση

Η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου παρουσίασε πρόσφατα την πρόταση αξιοποίησης του χώρου και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν:

Η πρόταση περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα εξής στοιχεία:


Περίφραξη


Είσοδοι (Ελπίδος – Ασυρμάτου – Μεσσηνίας – Φιλικής Εταιρείας)


Πεζόδρομοι (κεντρικός διαμήκης, περιφερειακός και τριτεύον δίκτυο)


Περιοχές πρασίνου


Υδάτινο στοιχείο


Ελαιώνας


Υπαίθριο θέατρο


Παιδική χαρά


Πλατείες (κεντρική πλατεία του πάρκου και πλατεία Μουσείου Τηλεπικοινωνιών)


Χώροι εκγύμνασης


Κτήρια (χώρος πολιτισμού και εκθέσεων – κυλικείο, κτήριο αποδυτηρίων γηπέδου, κτήριο πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, κτήριο εγκαταστάσεων προσωπικού γηπέδου)


Αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα αντισφαίρισης, μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5Χ5)


Κρήνες


Σήμανση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή μας

  18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις