Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

15ο Συμπόσιο Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας_7-9 Απριλίου 2017

 
Η επίδραση του παρελθόντος στο ψυχικό παρόν αλλά και η σύγχρονη μετατόπιση των προτεραιοτήτων της ψυχανάλυσης σε εκείνη της παρούσας εμπειρίας στη θεώρηση του παρελθόντος, αποτελούν το αντικείμενο του 15ου Συμποσίου της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis, από τις 7 μέχρι και τις 9 Απριλίου του 2017. Ο τίτλος του είναι: Επανάληψη της ιστορίας ή νέα εμπειρία; Παρελθόν και παρόν στην ψυχαναλυτική διαδικασία.

Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (Ε.Ε.Ψ.Ψ.), από την ίδρυση της οποίας συμπληρώνονται φέτος 40 χρόνια, επεδίωξε εξαρχής να συνδέσει την δραστηριότητά της με την ανταπόκριση στις ανάγκες μιας εξελισσόμενης κλινικής πραγματικότητας - και αυτή ήταν η αφετηρία για την επιλογή του συγκεκριμένου θέματος για το Συμπόσιο. Ωστόσο η διαλεκτική παρελθόντος και παρόντος δεν έχει μόνο κλινικές διαστάσεις. Αφορά και πολλές άλλες περιοχές της σκέψης, καθώς και των επιστημών του ανθρώπου. Σε ειδικές συνεδρίες του Συμποσίου επιδιώκεται ο διάλογος και η αναζήτηση σημείων επαφής στη θεώρηση της σχέσης του παρελθόντος με το παρόν μεταξύ της Ψυχανάλυσης και της Ιστορίας, καθώς και της Φιλοσοφίας.

Το Συμπόσιο πραγματοποιείται με την αιγίδα της International Federation of Psychoanalytic Societies, του Υπουργείου Υγείας, της Ιατρικής Σχολής, του ΕΚΠΑ και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας καθώς και με τη συνεργασία της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *