Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΟΙ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

του Α, ΝΤΑΒΙΑ
  • Η ανεργία στην Ελλάδα είναι στο 24% και η νεανική ανεργία στο 47,9%,
  • Πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν στεγαστικά τους δάνεια και θα μείνουν στον δρόμο.
  • Οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό αφήνοντας την χώρα να γερνάει και να σβήνει.
  • Οι συνταξιούχοι πένονται.
  • Με φορολογία της τάξης του 50% ΜΟΝΟ λεφτά από ναρκωτικά, σωματεμπορία και εμπόριο όπλων  μπορεί να επενδυθούν. ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ δεν θα  επενδύσει τα λεφτά του σε αυτή τη χώρα, θα πάει στην Βουλγαρία, την Ρουμανία κλπ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ.
  • Οι "ιδιωτικοποιήσεις" που γίνονται είναι ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ . Είναι μεταφορά των υποδομών της χώρας σε ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ άλλων χωρών που εκμεταλλεύονται την ξενοδουλία, τον ραγιαδισμό του ΤΑΙΠΕΔ και την αξιολόγηση αριθμών και όχι ουσίας που - σκόπιμα - κάνουν οι θεσμοί για να παίρνουν τα αφεντικά τους τις υποδομές της χώρας μας. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΟΒΑΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ που έχει γίνει είναι το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους που έβαλαν λεφτά για να ΕΧΟΥΝ ΛΙΜΑΝΙ σε χώρα της Ε.Ε. και αυτό μην το ξεχνάμε και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσουν για να βγει το λιμάνι τους από την ΕΕ (χαζαμάρες).
  • Το μόνο που δεν έχει περικοπεί σε αυτή την χώρα είναι οι εξοπλισμοί, το βόλεμα των κολλητών, η λαφυραγωγία του δημοσίου και οι μίζες. 
  • Το διεφθαρμένο προσωπικό της χώρας και τα υπαλληλάκια του, χρειάζονται ΑΠΟΣΥΡΣΗ.
  • Το αυτοδιοικητικό προσωπικό της χώρας είναι επιλεγμένο από αυτό το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας για να το υπηρετεί. 
  • Η πολιτική της Ε.Ε. είναι ακραία νεοφιλελεύθερη. 
Επειδή λοιπόν αυτές τις μέρες από όσους έχουν αναλάβει να αξιοποιήσουν τον Κώστα Μητσοτάκη παίζεται εκείνη η διθυραμβική  "πρόβλεψή του" ΄ότι το δημόσιο χρέος θα φέρει το ΔΝΤ"  και επειδή όλο το νεοδημοκρατικό στόρυ - το στόρυ της εν δυνάμει επόμενης κυβέρνησης -  βασίζεται στο "δεν θα σας πούμε ψέματα, θα σας λέμε δυσάρεστες αλήθειες" είπα σήμερα να ακολουθήσω το ρεύμα και να σας πω μερικές ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Όχι μη φοβάστε δεν θα πολιτευτώ, ούτε θα ζητήσω από τον ΣΚΑΙ να λέει όλη μέρα "ΜΕΓΑΛΕ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ (αυτονόητες) ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ".

ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ή ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ δεν περιμένεις να σου λένε ΠΙΚΡΕΣ (ή γλυκές, δεν έχει σημασία) ΑΛΗΘΕΙΕΣ, έτσι δεν είναι;

Εγώ περιμένω να μου πουν ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ τα οποία επισημαίνουν.
Τι  είναι; Δημοσιογράφοι για να κάνουν επισημάνσεις;

Όλο το στόρυ των "πικρών αληθειών¨ για το τι έφταιξε και πτωχεύσαμε  βασίζεται στο αφήγημα ότι η χώρα δεν θα είχε φτάσει στο ΔΝΤ και την χρεοκοπία αν η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών του Κ. Μητσοτάκη δεν είχε αναιρεθεί και η "μεταρρύθμιση" στο συνταξιοδοτικό του Γιαννίτση είχε ολοκληρωθεί.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι ακόμα και αν έχει δίκιο αυτή η άποψη και θα ήταν καλύτερα να είχαν γίνει κάποιες σκληρές τομές νωρίτερα (ασφαλιστικό Γιαννίτση), το μόνο που θα είχε επιτευχθεί ήταν να έχουν περισσότερο χρήμα για να πάρουν οι μιζαδόροι περισσότερα υπερκέρδη οι εθνικοί εργολάβοι για να τις βγάλουν στο εξωτερικό.

Πάλι επενδύσεις στην παραγωγική βάση της οικονομίας - ΔΟΥΛΕΙΕΣ δηλαδή - δεν θα είχαν γίνει.

Για πες μου εσύ :
ΜΕΤΑ το ασφαλιστικό Γιαννίτση λείψανε τα λεφτά για επενδύσεις;

Ή μήπως ΓΙΝΑΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ που έγιναν ποτέ;
Έτσι για να καταλάβω τι λένε οι νεοφιλελέδες και οι σοσιαλφιλελέδες.
Οι περισσότερες ΛΑΘΟΣ επενδύσεις μετά το ασφαλιστικό Γιαννίτση έγιναν.
Για να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λέει.

Επενδύσεις που σήμερα ρημάζουν.
Ή κάνω λάθος;

Δεν έγιναν ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΈΣ επενδύσεις στην χώρα.
Ούτε καν τα αντισταθμιστικά από τα εξοπλιστικά.

ΓΙΑΤΙ;;;;; 

Η γνώμη μου είναι ότι ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ - ούτε θα γίνουν - ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ από τα αφεντικά της ΕΕ επιτρέπεται μόνο από τους ίδιους και τις πολυεθνικές τους, όταν θα θέλουν αυτοί.

Και οι πολυεθνικές ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ πώς και πότε επενδύουν σε μια πτωχευμένη χώρα και τι μισθούς δίνουν στους ιθαγενείς.
Δεν μας μετράνε για ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ και πρέπει να το καταλάβουν αυτό ΟΙ ΕΥΡΩΛΗΓΟΥΡΗΔΕΣ.

Αν λοιπόν ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ σου φαίνονται λογικές πρέπει να σκεφτούμε (ακόμα είναι νόμιμο) αν η διατύπωσή τους, οι επισημάνσεις, αρκούν για να επιλεγεί ένας ΗΓΕΤΗΣ ή ένα κόμμα που τις διατυπώνει ή πρέπει να καταλήξουμε σε ένα ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.

Εμείς αυτό προσπαθούμε εκεί στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΙΟΥ. 
Να καταλήξουμε σε ένα ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.

Εμείς θέλουμε να υπερβούμε το αστείο blame game του ενός παραδοσιακού κόμματος στο άλλο γιατί απλά ξέρουμε ότι είναι υπηρέτες των ίδιων αφεντάδων.

Και αυτό το "δια ταύτα"  που ψάχνουμε,  με κάθε λογική αλληλουχία σκέψεων, καταλήγει στο ότι ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΟΣΗΜΟ.
Ανάπτυξη για τους Έλληνες και τις επόμενες γενιές τους, όχι ανάπτυξη αριθμών.

Και αυτή η ανάπτυξη μπορεί να γίνει μόνο ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της χώρας.

Την ανασυγκρότηση που θα είναι βασισμένη κυρίως σε δικές μας παραγωγικές δυνάμεις ξεκινώντας από τον πρωτογενή τομέα που ακολούθως θα παρασύρει και τους άλλους δύο.
Και μια τέτοια ανασυγκρότηση μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ αν υπερβούμε ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ του ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΑΦΥΡΟ από ένα άλλο πολιτικό προσωπικό που θα ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ και όχι για την πάρτη του και για να εξασφαλίσει τρεις - τέσσερις γενιές απογόνων του.

Μέχρι εδώ μπορούμε να συμφωνούμε πολλοί. Μέχρι εδώ οι θέσεις μας είναι πλειοψηφικές. Δεν χωράνε αντιρρήσεις..

Εδώ αρχίζουν τα διλήμματα και τα ερωτηματικά όμως.
ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΊΑ;;;;

Θα μας οδηγήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη οι δανειστές και τα πειθήνια όργανά τους που απαιτούν 3,5% πλεόνασμα ;;;

ΔΥΣΚΟΛΟ!

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ και κυρίως ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  που θα τις δώσεις ΕΣΥ γιατί ΕΣΥ θα τις πληρώσεις.

Και κατά την ταπεινή μου γνώμη έρχεται η ώρα να αποφασίσεις ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου