Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Το Σάββατο 5/8/2017 κατά τις 12.30 έγινα αυτόπτης μάρτυρας ενός πολύ κακού περιστατικού στην πλατεία. (Σχεδόν αυτόπτης μιας και έφτασα την ώρα που ο «δράστης» έφευγε τρέχοντας).

Μία νεαρή κυρία που είχε μαζί της το κοριτσάκι της, περίπου 3 ετών, μόλις είχε χτυπηθεί βίαια στα μάρμαρα της πλατείας. Στη σκάλα που ανεβαίνει κανείς από τον χώρο της παιδικής χαράς προς την Εθνική Τράπεζα. Κάποιος νεαρός μόλις της είχε επιτεθεί, την έριξε κάτω και της χτύπαγε το πρόσωπο στα μάρμαρα. Η γυναίκα ταραγμένη σε κατάσταση σοκ με μώλωπες στο πρόσωπο και στο κεφάλι , το κοριτσάκι της τρομαγμένο, σε ακόμα χειρότερη κατάσταση.

Δράστης, γνωστός Χαλανδραίος με ψυχολογικά προβλήματα, όπως λέγεται γιος γνωστού ηθοποιού. Όπως βεβαιώνουν θαμώνες από το πλαϊνό πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, έχει κάνει πολλές τέτοιες βίαιες ενέργειες. Μάλιστα λίγη ώρα μετά το περιστατικό, ξαναπέρασε από την παιδική χαρά, βρίζοντας και απειλώντας.

Το θύμα, αφού συνήλθε, αποχώρησε χωρίς να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα να καταθέσει κάποια μήνυση.

Η αναφορά αυτή δεν γίνεται για να «συλληφθεί ο δράστης για τα περαιτέρω». Θα πρέπει όμως κάποιος επίσημος δημόσιος φορέας να επέμβει. Εάν η οικογένεια, όπως λέγεται, δεν ενδιαφέρεται, δεν υπάρχουν διαδικασίες που να εξασφαλίζουν ότι θα του παρασχεθεί κάποια φροντίδα; Δεν γνωρίζω αν θα πρέπει να είναι οι διωκτικές αρχές, κάποια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας ή άλλος. Το βέβαιο είναι ότι ο νεαρός αυτός χρειάζεται ιατρική βοήθεια και υποστήριξη. Αλλά και οι γονείς και τα παιδιά τους που παίζουν στην παιδική χαρά, χρειάζονται ασφάλεια και προστασία.

Γιώργος Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου