Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - HABEMUS ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ

 

Ένα λύκειο στο Χαλάνδρι που έχει την ατυχία να στεγάζεται σε ένα κτίριο που δεν θα έπρεπε - για κάποιους - να είχε γίνει σχολείο αφού τον χώρο την ήθελε (και τον θέλει;;;) η .... αγορά.

Το σχολείο λειτουργεί εδώ και πάνω από δεκαετία ΧΩΡΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ!

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!!

Οι λόγοι δεν είναι της ώρας να εξηγηθούν και οι ευθύνες δεν είναι η ώρα να αποδοθούν.

Ένα σχολείο που λειτουργεί χωρίς να έχουν νόμιμη συγκρότηση τα όργανα διοίκησής του - εν προκειμένω το ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - βγαίνει - εκ των πραγμάτων - εκτός του νόμιμου θεσμικού πλαίσιου λειτουργίας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ της χώρας και λειτουργεί με ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ αλλά εμπεριέχει - για να το γράψουμε sic - ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΣΜΟΥ.

Γίνεται ένα είδος "ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ" που λειτουργεί με το δικό του καθεστώς, χωρίς τον προβλεπόμενο κοινωνικό έλεγχο και την προβλεπόμενη συναπόφαση μεταξύ των τριών φορέων της σχολικής κοινότητας: Σύλλογος Διδασκόντων, Σύλλογος Γονέων, Μαθητικό Συμβούλιο.

Μετά την κατάληψη και όσα έγιναν εχθές στο σχολείο, οι κινητοποιημένοι γονείς έφτασαν σε αρχαιρεσίες για ΔΣ του Συλλόγου.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, το σχολείο απέκτησε Σύλλογο Γονέων εκλεγμένο με τις νόμιμες απαρτίες και ΝΟΜΙΜΑ εκπροσωπούμενο στην Ένωση Γονέων του Δήμου.

Σε ένα δυναμικό 123 μαθητών στις χθεσινές αρχαιρεσίες συμμετείχαν 74 γονείς.

Στο νέο ΔΣ εκλέχτηκαν:

Τακτικά Μέλη: Καρποδίνη Φαίη, Παπαδάκη Δώρα, Νταβία - Χαλκιά Βίκυ, Καστελλάνου Λουίζα, Ματζουράτου Ελένη, Μαριέτη Ελένη και Ξυνίδη Δώρα.

Αναπληρωματικά Μέλη του ΔΣ:Φουρνάρη Αγγελική και Φουρνάρη Κωνσταντίνα.

Στην Ένωση Γονέων του Δήμου το σχολείο θα εκπροσωπήσουν οι κυρίες Φαίη Καρποδίνη και Νταβία Χαλκιά Βίκυ.

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι: Παπαδάκης Γιώργος, Κωτάτου Βάσω και Καρπούζης Δημήτρης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου