Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ

Ζητούσαν από τον επιχειρηματία 250.000 ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια για το κατάστημά του


1Τη Δευτέρα το πρωί εκτυλίχθηκε στον κεντρικό δρόμο της Νέας Ερυθραίας, επί της οδού Θησέως μία τραγωδία. Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Ξενάκης που είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, έβαζε τέλος στη ζωή του με μία καραμπίνα. Μετέβη με το αυτοκίνητό του στον χώρο στάθμευσης μπροστά από το πρώην Delicatessen UNIC, κλειστό εδώ και καιρό. Ο αυτόχειρας φέρεται να άφησε πίσω του ένα σημείωμα που βρίσκεται στα χέρια της Διεύθυνσης του ΑΤ Κηφισιάς το οποίο ανέλαβε την υπόθεση.

Το σημείο όπου αυτοκτόνησε ο Αντώνης Ξενάκης - Διακρίνονται σπασμένα τζάμια από τα σκάγια της καραμπίνα


Την εβδομάδα που μας πέρασε ο Αντώνης Ξενάκης είχε υποβάλει την παραίτηση του από κοινοτικός σύμβουλος η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Ο συνδυασμός του Νίκου Χιωτάκη είχε ηττηθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 προκαλώντας μάλιστα πολιτικά σχόλια αφού ο πρώην Δήμαρχος είναι κουμπάρος του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.


Πίσω από αυτήν την αυτοκτονία ωστόσο κρύβεται μία σκοτεινή υπόθεση εκβιασμού και διαφθοράς όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση εμπλέκεται σε όλα τα επίπεδα. Την υπόθεση αυτή είχε καταγγείλει στη Ζούγκλα το 2014 ο επιχειρηματίας Νίκος Παρασκευόπουλος ιδιοκτήτης του Delicatessen UNIK. Από την τηλεοπτική εκπομπή που ακολούθησε και μετά η υπόθεση κατέληξε στην Δικαιοσύνη όπως έπρεπε.


Όλα λοιπόν άρχισαν το 2012 όταν ο επιχειρηματίας Νίκος Παρασκευόπουλος αποφάσισε να ανοίξει το σούπερ μάρκετ με ιδιαίτερης ποιότητας προϊόντα, το UΝΙΚ, το οποίο βρισκόταν επί της οδού Θησέως στη Νέα Ερυθραία.


Για να μπορούσε όμως να λειτουργήσει η συγκεκριμένη επιχείρηση θα έπρεπε να εξασφαλίσει και την «άδεια» του Δήμου. Εδώ αρχίζει ο Γολγοθάς.

Το 2012 ο επιχειρηματίας ανέθεσε σε ιδιώτη μηχανικό τον φάκελο προκειμένου να μελετήσει εάν μπορούσε να εξασφαλίσει άδεια για το συγκεκριμένο είδος καταστήματος. Ο μηχανικός πληρώθηκε ένα ποσό για την εργασία του αλλά επειδή καθυστερούσε η όλη διαδικασία τον ρώτησαν τι ακριβώς συνέβαινε. Τους απάντησε ωμά πως για να πάρουν την άδεια χρειάζονται «να δοθούν» χρήματα στον Δήμαρχο. Το ποσό…250.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε αρχικά αλλά έπειτα επειδή, όπως διαπιστώθηκε ο μηχανικός δεν είχε κάνει σωστά τη δουλειά του, ανέθεσε την μελέτη σε άλλον μηχανικό ο οποίος την έφερε εις πέρας. Ο Δήμος όμως αρνούνταν να λάβει τον φάκελο της μελέτης με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να κινηθεί δικαστικά προκειμένου να βρει το δίκιο του. Εκεί στα τέλη του 2012 εμφανίζεται στον επιχειρηματία ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Αντώνης Ξενάκης λέγοντας πως ο τότε Δήμαρχος, Νίκος Χιωτάκης θα βοηθούσε ώστε το κατάστημα να πάρει προέγκριση.

Τελικά το κατάστημα άνοιξε με προέγκριση του τοπικού συμβουλίου της Νέας Ερυθραίας αρχές του 2013, αφού ο επιχειρηματίας κατέβαλε μια πρώτη προκαταβολή στον Αντώνη Ξενάκη. Ο ίδιος διεμήνυε ότι κάποια χρήματα θα κράταγε και τα υπόλοιπα θα τα έδινε σε άλλους του Δήμου.

Η περιπέτεια όμως δεν τελειώνει εδώ. Ο επιχειρηματίας παρόλο που εξασφάλισε τα απαραίτητα πιστοποιητικά, βρέθηκε πάλι αντιμέτωπος με τον Δήμο αφού ο δήμαρχος δεν έδινε την άδεια.
Έτσι τον Μάρτιο του 2013 προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια προκειμένου να εξασφαλίσει προσωρινή άδεια μέχρι να πραγματοποιηθεί το κύριο δικαστήριο.


Ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης

Η απόφασή του επιχειρηματία προκαλεί την επανεμφάνιση του Αντώνη Ξενάκη . Από εκείνη την ημέρα και έπειτα ο Ξενάκης ήταν συχνός επισκέπτης λέγοντας πως για να τελειώνει ο επιχειρηματίας με την υπόθεση θα πρέπει ο Δήμαρχος να πάρει κάποια χρήματα. Ζήταγε 250.000 ευρώ και έπειτα από διαπραγματεύσεις έφτασαν στις 150.000 ευρώ. Τελικά ο Ν. Παρασκευόπουλος έβαλε για ακόμα μια φορά το χέρι στην τσέπη και έδωσε ένα ποσό στον Ξενάκη (η δεύτερη προκαταβολή) αλλά όχι αυτό που του ζητούσε. Τον Νοέμβρη του 2013 τελικά του σφράγισαν το κατάστημα.

Η περιπέτεια αυτή είχε κοστίσει ψυχικά και οικονομικά στο κο Παρασκευόπουλο ο οποίος το 2014 κατέφυγε στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να καταγγείλει με στοιχεία κύκλωμα εκβιαστών στον Δήμο Κηφισιάς.

Ο Στάθης Κύρλος
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, κατήγγειλε τον πρώην δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Χιωτάκη( κουμπάρο του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά), τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Ξενάκη, τον πρώην αντιδήμαρχο Ευστάθιο Κύρλο, τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Κωνσταντίνο Λώρα και τον πρώτο ιδιώτη πολιτικό μηχανικό.

Η υπόθεση αυτή προχώρησε και από τον εισαγγελέα έφτασε στα χέρια του ανακριτή διαφθοράς, ο οποίος και είχε καλέσει τους εμπλεκόμενους να καταθέσουν. Το χρονοδιάγραμμα αυτών των καταθέσεων έχει προγραμματιστεί για την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου 2018. Προφανώς αυτή η εξέλιξη συνετέλεσε στην επιβάρυνση της ψυχολογικής κατάστασης του αυτόχειρα Αντώνη Ξενάκη πόσο δε μάλλον όταν στην δικογραφία έχει συμπεριληφθεί οπτικοακουστικό υλικό που αφορά τις «διαπραγματεύσεις» του δημοτικού συμβούλου με τον επιχειρηματία για το ποσό του λαδώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου