Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ σήμερα - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχει κηρύξει σήμερα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), καλώντας παράλληλα σε συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, στην 24ωρη απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με κεντρικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε»,

«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, “κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές”» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ και τρόλεϊ, λόγω συμμετοχής των σωματείων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, με αιχμή τον προϋπολογισμό του 2019 και τις αποφάσεις του Eurogroup.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι οδηγοί των λεωφορείων από την έναρξη της βάρδιας έως 9 το πρωί και από 21:00 το βράδυ έως την λήξη της βάρδιας.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου