Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ - ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2018 ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ:


Ψηφίστηκε από όλους πλην της Καρατζά και την παράταξη Ανδρεόπουλου.

Η χρηματοδότηση του δημαρχείου εντάχθηκε στον προϋπολογισμό και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 και ο δήμος μπορεί να ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙ το έργο άμεσα, όπως έλεγε και η διοίκηση.

ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ.: Ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ μετά από μεγάλη συζήτηση. Ο δήμος είναι σε αναζήτηση χώρου για την καθαριότητα. Το αφήγημα της διοίκησης του δήμου είναι ότι ο χώρος στον ΧΕΥ 9 ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ και θα λειτουργήσει την υπηρεσία καθαριότητας σε ΔΥΟ χώρους. Ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν σύντομα.

ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: Εγκρίθηκε - φυσικά - η λειτουργία νέου ΚΕΠ στο Πάτημα.

ΘΕΜΑ ΟΓΔΟΟ: Οι συμβάσεις των συμβασιούχων της καθαριότητας που δεν έχουν κερδίσει παράταση από τα δικαστήρια λήγουν. Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ (3Κ) ακόμα δεν έχει βγάλει οριστικούς πίνακες για να προσληφθούν μόνιμοι και έτσι ο δήμος θα καταφύγει ΠΑΛΙ στη λύση των δίμηνων συμβάσεων .... περιμένοντας το ΑΣΕΠ. Ψηφίστηκε από όλους πλην των Θωμά και Νταβία..

ΘΕΜΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ:
Έγινε το σούργελο!
Η έγκριση της συμμετοχής της Μαρίας Λοτσάρη στην αποστολή του δήμου στην αδελφή πόλη του HARBIN της Κίνας έγινε το θέατρο της βραδιάς, όταν ο Κουράσης κατήγγειλε ότι η Μαρία Λοτσάρη (μέλος της παράταξής του τυπικά) που ζήτησε να μεταβεί στην Κίνα χωρίς την έγκριση της παράταξής της - αλλά δεν την διέγραψε, της ζήτησε μονο να αποσύρει το αίτημα.
Εκείνη τον έγραψε αλλά ούτε εκείνη ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη που την κατήγγειλε.

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΥΣΤΡΙΓΓΛΟ!

Τελικά πάρθηκε απόφαση με 20 θετικές ψήφους (Διοίκηση, Λαδόπουλος και Λοτσάρη), 19 αρνητικές ψήφους (ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ) και 1 λευκό του Νταβία.

ΘΕΜΑ 37: Ο τίτλος του έργου ΑΛΛΑΞΕ. Και από "Έγκριση ΚΤΙΡΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ νέου δημαρχείου" έγινε "ΠΑΡΑΤΑΣΗ της ΣΥΜΒΑΣΗΣ για το ΚΤΙΡΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ". Συμεών και Γερολυμάτος είπαν ότι αυτό δεν προκαλεί πρόβλημα στην ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ του έργου αφού η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει. (........)

ΘΕΜΑ 51: ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2019.

Ο συσχετισμός στο ΔΣ ήταν 20 δημοτικοί σύμβουλοι "τσιμέντο" στην πλειοψηφία (Όλοι οι 15 της Αντίστασης εσωτερικού, ο Θ. Βαρδουλάκης, Ο Πέτρος Αναστασιάδης και οι Γ. Λαδοπουλος και Ν. Πανταζής - αφού ο Μ. Ανδριανάκης ήταν από την αρχή απών και η Μαρία Λοτσάρη)/

19 στο μόνιμο αντιπολιτευτικό μέτωπο (Αντίσταση εξωτερικού, Κουράσης, Ανδρεόπουλοι, Θωμάς) και ο μπαλαντέρ - Ακατανόμαστος.

ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟΣ και δεν το παζαρεύει αυτό.

Η VIDEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του νέου τεχνικού προγράμματος άρχισε από τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας στις 11.50, λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ενώ τα 51 θέματα που είχαν προηγηθεί είχαν χρειαστεί ήδη 5 ώρες συνεδρίαση.

Η προβολή τελείωσε στις 12.30.

Η παράταξη Ανδρεόπουλου αποχώρησε μαζί με την αντιπρόεδρο του ΔΣ Ελένη Νιώτη.

Αυτό εξασφάλιζε μια άνετη πλειοψηφία στον Ρούσσο να περάσει με ψήφους 20 έναντι 16 τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό άσχετα τι θα έκανε ο Ακατανόμαστος.

Στα πηγαδάκια εκτός της αίθουσας είχε αρχίσει να συζητείται ένα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΥΠΙΚΟ - ΘΕΣΜΙΚΟ θέμα: Η αλλαγή ΗΜΕΡΑΣ έναρξης της ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ για τον προϋπολογισμό.

Η πρόσκληση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ έλεγε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν κληθεί για να συζητήσουν επί του προϋπολογισμού την Δευτέρα 26 -11-2018, στις 21.00 το βράδυ.

Ο νόμος λέει ότι μια συνεδρίαση μπορεί να θεωρηθεί ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ - χωρίς νέα πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου.

Οπότε το τεχνικό πρόγραμμα - και όσα άλλα τυχόν θέματα - εκρεμμούσαν στην πρόσκληση της ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ συνεδρίασης δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα να συζητηθούν. όπως δεν θα υπήρχε κανένα θέμα να συζητηθεί και ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ αν η ειδική συνεδρίαση είχε ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ την ημέρα που αναφερόταν στην πρόσκληση ΔΗΛΑΔΗ στις 26 του μηνός και όχι στις 27.

ΤΥΠΙΚΟ ΘΑ ΠΕΙΣ και ασήμαντο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Διότι κάθε απόφαση θα ήταν παράνομη και κάθε προσφυγή θα καθιστούσε το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου ένα όργανο της πλάκας. ΚΟΙΝΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΡΕΖΙΛΙΚΙ να μην μπορεί το προεδρείο και το σώμα να τηρήσουν τις νόμιμες διαδικασίες ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Και ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι να κάνεις τους θεσμούς λάστιχο.

Η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα στην αίθουσα συνεχιζόταν και εκτός αίθουσας το διαδικαστικό θέμα απασχολούσε δημοτικούς συμβούλους, παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και δικηγόρους.

ΟΛΟΙ - αλλά ΟΛΟΙ έλεγαν ότι υπάρχει θέμα και πρέπει να τελειώσει το δημοτικό συμβούλιο την συνεχιζόμενη συνεδρίαση και να γίνει ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - αναγκαστικά με βάση το νόμο, τρεις μέρες μετά - για την ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ.

Η συνεδρίαση για το τεχνικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 1.45.

Η ψηφοφορία ήταν εύκολη για την διοίκηση: 21 υπέρ (15 της Αντίστασης, δύο Λαδόπουλοι, Νταβίας, Βαρδουλάκης, Αναστασιάδης, Λοτσάρη)

(Ο Ακατανόματος ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα - αλλού έχει τις ενστάσεις του και όποιος αναρωτιέται ας τις αναζητήσει στην συζήτηση και την στάση του για ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ του 2019 - έχει τοποθετηθεί καθαρά) και 14 κατά, αφού ο Γιώργος Θωμάς είχε αποχωρήσει πριν την ψηφοφορία και οι Ανδρεόπουλοι πριν την έναρξη της συζήτησης.
 (Οι 14 ήταν η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εξ. 4 του Κουράση αφού η Ελ. Νιώτη είχε φύγει  και η Λ. Καρατζά.

Η έναρξη της ειδικής συνεδρίασης για τον προϋπολογισμό ανακοινώθηκε στις 1.55 τα μεσάνυχτα.

Ο Ακατανόμαστος αποχώρησε και η συζήτηση συνεχιζόταν.

Μετά την αποχώρησή του - και όπως πληροφορηθήκαμε το πρωί - αποχώρησαν οι 14 που δεν ψήφισαν τον τεχνικό πρόγραμμα.

Στην αίθουσα έμειναν 20 δημοτικοί σύμβουλοι.

ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΡΤΙΑ για να συνεχίσουν (20 από 41).
Η συνεδρίαση θα προσδιοριστεί υποχρεωτικά με νέα πρόσκληση.

ΑΥΤΑ!

ΥΓ: Την ώρα που αποχωρούσε ο Ακατανόμαστος άκουσε την πρόεδρο του ΔΣ να μιλάει για "μεθοδεύσεις" για να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.

Αυτό το έλεγε η πρόεδρος που έβαλε 50 θέματα πριν την συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου