Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

H μειοψηφική προτροπή ενός πολίτη και ιδρυτικού μέλους του «Χαλάνδρι ΕνΑντιΑ»: στο β´ γύρο ψηφίστε τον Σίμο Ρούσσο

Όπως έγινε γνωστό (βλέπε σχετική ανακοίνωση που προηγήθηκε), η δημοτική Παράταξη Χαλάνδρι ΕνΑντιΑ, της οποίας είμαι μέλος, έλαβε την απόφαση να μη συστήσει στους ψηφοφόρους της την υπερψήφιση κάποιου από τους δύο «μονομάχους» που θα διεκδικήσουν τη δημαρχία την Κυριακή. Η απόφαση πάρθηκε με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες και συγκέντρωσε τη μεγάλη, για να μην πω συντριπτική, πλειοψηφία των μελών μας. Ωστόσο, στα πλαίσια ακριβώς της δημοκρατικής λειτουργίας και επικαλούμενος την ιδιαίτερη βαρύτητα που εξ αρχής και καταστατικά έχει δώσει η Παράταξή μας στην υποχρέωση της πλειοψηφίας να σέβεται ακόμα και την πιο μικρή μειοψηφία, θέλω να κάνω ευρύτερα γνωστό μέσα από την παρούσα επιστολή (την οποία αρχικά απέστειλα στο blog της Παράταξης peiratikostoxalandri.gr χωρίς αοτέλεσμα) αυτό που ήδη γνωρίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Χαλάνδρι ΕνΑντιΑ: υποστήριξα σθεναρά και, νομίζω, πολιτικά αιτιολογημένα, αλλά, προφανώς, χωρίς επιτυχία, την άποψη ότι η Παράταξή μας όφειλε να προτρέψει τους πολίτες και τις πολίτισσες του Χαλανδρίου που την τίμησαν με την ψήφο τους να υπερψηφίσουν στο β´ γύρο των δημοτικών εκλογών τον νυν Δήμαρχο Σίμο Ρούσσο του συνδυασμού Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου.

Η προτροπή αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα σήμαινε πρόθεση χειραγώγησης των ανθρώπων πως που μας ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Θα ήταν απλώς μια έκφραση συλλογικής γνώμης, την οποία ο κάθε αποδέκτης, ως ελεύθερο και υπεύθυνο άτομο θα μπορούσε να λάβει ή να μη λάβει υπ’ όψη του.

Επιπλέον και καθόλου δευτερεύον, μια τέτοια προτροπή, επίσης δεν θα σήμαινε ότι το Χαλάνδρι ΕνΑντιΑ «παίρνει πίσω» έστω και κατ’ ελάχιστον την κριτική που έχει ασκήσει για πολλά και σημαντικά ζητήματα της πόλης μας στη δημαρχία Ρούσσου.

Τότε; Τι θα σήμαινε;

Θα σήμαινε ότι η Παράταξή μας, όχι υποχρεωτικά από θέσεις αρχής, αλλά συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους του συγκεκριμένου διλήμματος («συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης» έλεγε και ξανάλεγε κάποιος παλιός, αλλά μάλλον μισοξεχασμένος «γνωστός μας» που δεν ανήγαγε τα πάντα σε «θέσεις αρχής»), συνειδητοποιεί την αναγκαιότητα ο Δήμος Χαλανδρίου να μην αποτελέσει θέατρο της δεξιάς παλινόρθωσης και κάνει ό,τι μπορεί για να την αποτρέψει, πάντα στα πλαίσια των καλώς εννοούμενων δικαιοδοσιών της.

Δεν μου μένει πλέον τίποτε άλλο παρά αυτήν την προτροπή που φιλοδόξησα ανεπιτυχώς να την απευθύνει εν σώματι το Χαλάνδρι ΕνΑντιΑ προς τους και τις ψηφοφόρους του να την απευθύνω ως μεμονωμένο άτομο:

Αυτή την Κυριακή, ψηφίστε για Δήμαρχο τον Σίμο Ρούσσο και μην επιτρέψετε την ανέγερση της δεξιάς πολυκατοικίας στο Δήμο Χαλανδρίου!

Δημήτρης Αργ. Παπαμητρόπουλος

(ιδρυτικό μέλος του Χαλάνδρι ΕνΑντιΑ, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ιδρυτικό μέλος της ΛΑΕ και μέλος του Αριστερού Ρεύματος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου