Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (και η γνωστή πλέον μικροψυχία)


Θέμα ημερών είναι πλέον να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου δημαρχιακού μεγάρου, έκτασης περίπου 3.000 τ.μ., μετά τη σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χαλανδρίου και της αναδόχου εταιρείας. Το νέο δημαρχιακό μέγαρο θα αναγερθεί επί των οδών 25ης Μαρτίου και Βασιλέως Γεωργίου, στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου σήμερα λειτουργεί ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.

Θα στεγάσει εκτός από τις ενοποιημένες υπηρεσίες του Δήμου, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, αίθουσα εκδηλώσεων, θέατρο χωρητικότητας 246 ατόμων, χώρους στάθμευσης άνω των 5.000 τ.μ. και επίσης καφέ-αναψυκτήριο.

Η αίθουσα εκδηλώσεων με τους χώρους εκθέσεων στο πατάρι της, θα καλύψει ανάγκες πολιτιστικών και ενημερωτικών  δραστηριοτήτων της πόλης (διαλέξεις, προβολές, εκθέσεις, μικρά θεατρικά κ.λπ.).
Σημειώνεται ότι οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων είναι ικανοί να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζόμενων και των επισκεπτών στο δημοτικό κατάστημα -ακόμα και στην περίπτωση των εκδηλώσεων- ώστε να μην επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η περιοχή της κεντρικής πλατείας του Χαλανδρίου.
Το έργο ύψους €11.748.083,13 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 36 μηνών. Η σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα προβλέπει ότι το έργο θα πρέπει να παραδοθεί έως τις 10 Μαρτίου 2023.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Χαλανδρίου απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της Τεχνικής υπηρεσίας που εργάστηκαν και συνέβαλαν στη επιτυχή εξέλιξη του έργου και επίσης στη μελετήτρια Θεώνη Ξάνθη και τον μελετητή Θεόδωρο Ανδρουλάκη,  οι οποίοι, όπως είπε, θα δουν έπειτα από μια 20ετή αναμονή τα σχέδια τους να υλοποιούνται.

Σημειώνεται ότι η πρώτη  μελέτη για την ανέγερση του δημοτικού καταστήματος έγινε το 1999, επί δημαρχίας Κώστα Παττακού, και επικαιροποιήθηκε το 2017-2018.

Τεράστια η εξοικονόμηση για το Δήμο
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα οραματικό έργο για το οποίο το Χαλάνδρι περίμενε 20 χρόνια. Η υπογραφή της σύμβασης ανοίγει το δρόμο για την υλοποίησή του έργου, το οποίο αναμένεται να καλύψει διαχρονικές ανάγκες του Δήμου. Η στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου σε ένα κτίριο θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες και η ύπαρξη ιδιόκτητου δημαρχείου θα εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους για τους δημότες, που έως τώρα καταβάλλονταν για τις εκμισθώσεις κτιρίων. Πρόκειται για ένα πόσο περίπου 320.000 ευρώ σε ετήσια βάση, το οποίο θα μπορεί στο μέλλον να διατεθεί για την αντιμετώπιση άλλων σημαντικών αναγκών της πόλης.
»Το νέο δημοτικό κατάστημα θα αποτελέσει τοπόσημο για το κεντρικό Χαλάνδρι, καθώς έχει σχεδιαστεί ως ένα πλήρως αρχιτεκτονημένο κτίριο, που θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα αυξήσει την ελκυστικότητά της και θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα στην πόλη», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.
Σημειώνεται ότι κατά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Χαλανδρίου απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της Τεχνικής υπηρεσίας που εργάστηκαν και συνέβαλαν στη επιτυχή εξέλιξη του έργου και επίσης στη μελετήτρια Θεώνη Ξάνθη και τον μελετητή Θεόδωρο Ανδρουλάκη, οι οποίοι, όπως είπε, θα δουν έπειτα από μια 20ετή αναμονή τα σχέδια τους να υλοποιούνται.
Την ανάδοχο εταιρεία ERETBO S.A εκπροσώπησαν, κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο νόμιμος εκπρόσωπος της κ. Νικόλαος Ρομόσιος και η μηχανικός Αλέξάνδρα Ρομόσιου ενώ από την πλευρά του Δήμου παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη, η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Αθανασάτου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Διοικητικών Υπηρεσιών Σέργιος Γκάκας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος- Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Ευθυμίου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ .....  

ΟΙ 4 από τους 5 παρευρισκόμενους εκπροσώπους του δήμου όταν ξεκίνησε η μελέτη "του οραματικού έργου" μας έβριζαν που θέλουμε δημαρχείο στο κέντρο της πόλης και μας κατηγορούσαν (ο Μαυρουδής ήταν μικρός).  
Επί δέκα χρόνια ήθελαν να πάει το δημαρχείο .... στο Πάτημα. Μετά ήρθαν στα λόγια μας, όταν εμείς ΔΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ - ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ κόντρα σε όλους - για να προχωρήσει το δημαρχείο και να σταματήσει η τεράστα αιμορραγία του δήμου.
Εχθές δεν μας κάλεσαν - βέβαια - τον Νταβία (αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσία όταν ξεκίναγε η μελέτη) και τον Λαδόπουλο - επίσης στέλεχος της τότε διοίκησης του Κώστα Παττακού - και σημερινούς (τάχα) συνεργάτες τους στην σύμπραξη - να παραβρεθούμε στην υπογραφή της σύμβασης - μη τυχόν αναγκαστούν να συμπεριλάβουν τον Ακατανόμαστο στο πανηγυρικό δελτίο τύπου. Δεν είχε συμφωνήσει με τις δηλώσεις περί "διαχωριστικών γραμμών και ναζίδων" βλέπετε .....
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ  ... ΜΟΝΟ.
Σιγά μην κλάψω ....

ΥΓ: Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΑΙΘΟΥΣΑ "ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ" 
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΗΔΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου