Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΙΣΜΟΥ




Το Συσσίτιο του Δήμου Χαλανδρίου
διένειμε καθημερινά κατ’ οίκον 130 μερίδες φαγητού, οι οποίες παρασκευάζονται στα μαγειρεία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Το Κοινωνικό παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου παρέμειναν σε καθημερινή λειτουργία και στο πλευρό 1200 ωφελουμένων ενώ υποστήριξαν και την κατ' οίκον διανομή σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης.(Θυμίζουμε ότι τόσοι είναι από .... το 2015)
Πέραν τούτων πραγματοποιήθηκαν επιπλέον δύο διανομές τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες, κατ' οίκον διανομή ωφελουμένων του ΤΕΒΑ, επιπλέον διανομή κρέατος στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και διανομή 580 γευμάτων το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, τα οποία προσέφερε η Περιφέρεια Αττικής.

Το Κέντρο Βοήθειας


Παράλληλα συγκροτήθηκε το Κέντρο Βοήθειας του Δήμου, το οποίο εξυπηρέτησε οποιονδήποτε συμπολίτη μας αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει ακόμα πρόβλημα μετακίνησης εκτός κατοικίας λόγω της πανδημίας.

Τα απολογιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν έχουν ενδιαφέρον. 
Μέχρι τις 6 Μαΐου 2020 το Κέντρο Βοήθειας είχε δεχτεί και ικανοποιήσει 181 επιπλέον (?) αιτήματα.
Ειδικότερα αυτά αφορούσαν:

· Συνταγογράφηση φαρμάκων σε ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ή στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, εκτέλεση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και κατ΄ οίκον παράδοση: 60

· Κατ΄οίκον επισκέψεις για ενεσοθεραπεία και νοσηλευτική υποστήριξη: 31

· Εκτέλεση συνταγών φαρμάκων υψηλού κόστους από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και παράδοση: 20

· Αγορά και παράδοση τροφίμων: 25


ΣΧΟΛΙΟ:
 Κάθε σύγκριση - αυτών των ΥΠΟΤΥΠΩΔΩΝ για το μέγεθος του δήμου μας στατιστικών -  με τα αντίστοιχα οποιουδήποτε άλλου δήμου στον οποίο λειτουργεί το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ κανονικά, είναι αποκαλυπτική και συγκλονιστική για κάθε σκεπτόμενο πολίτη,  για την κατάσταση των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του δήμου μας. 

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ αντί να προβληματιστεί;

Και επειδή θα αρχίσουν οι εξυπνακισμοί περί απαξίωσης της δουλειάς των εργαζομένων να το καθαρίσουμε: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην υπηρεσία γι΄αυτό το πενιχρό αποτέλεσμα.

Με εξαίρεση τους ως ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ και ψηφοφόροι αυτών που έκαναν πλάτη στην διάλυση του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και των ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Και τους εργαζόμενους που ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ακόμα τέτοιες πολιτικές .... για να έχουν λιγότερη δουλειά και περισσότερα προσωπικά προνόμια. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟ ΝΑ .... ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ. Εννίοτε πρέπει να βλέπεις και τι κάνουν οι άλλοι γύρω σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου