Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η απογραφή επιβεβαίωσε το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας – Οι προτάσεις του κόμματος

 


 

Υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 - Άτοκο δάνειο 30.000 ευρώ, σε κάθε νέο ζευγάρι που παντρεύεται και στο δεύτερο παιδί, το υπόλοιπο του άτοκου δανείου διαγράφεται.

- Όταν το ζευγάρι κάνει τρίτο παιδί, λαμβάνει επιπλέον 15.000 εφάπαξ.

-  Μηδενικός ΦΠΑ για στοχευμένα προϊόντα που αφορούν τα βασικά αγαθά διαβίωσης της οικογένειας


Και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής του πληθυσμού της χώρας μας ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, η μείωση των γεννήσεων και ταυτόχρονα η αύξηση των θανάτων σε συνδυασμό με τη μετανάστευση που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό έχουν ως αποτέλεσμα την πληθυσμιακή… βουτιά που καταγράφηκε στα αποτελέσματα της απογραφής του 2021, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ.
Έτσι, ο πληθυσμός της χώρας είναι μειωμένος κατά 3,5% σε σχέση με το 2011, με τους κατοίκους της να υπολογίζονται πια σε 10.432.481, εκ των οποίων οι 5.075.249 είναι άνδρες, ενώ οι γυναίκες είναι 281.983 περισσότερες.
Μείωση πληθυσμού καταγράφεται, στις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, με την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου να είναι η μοναδική εξαίρεση, καταγράφοντας αύξηση 5%
Το Πράσινο Κίνημα έχει επισημάνει πόσο σοβαρό είναι αυτό το ζήτημα και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Προτάσεις που είναι ουσιαστικές και μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη λύση του προβλήματος και όχι σαν αυτές της κυβέρνησης που μας είπε  ότι “για να λυθεί το Δημογραφικό πρόβλημα, πρέπει να μένουν τα παιδιά στα δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ως τις 6 το απόγευμα”.
Επειδή, προφανώς, πριν σκεφτεί τον παιδικό σταθμό και το δημοτικό σχολείο, ένα νέο ζευγάρι, πρέπει να μπορεί να παντρευτεί και να έχει την ψυχολογική και οικονομική δυνατότητα να φέρει στον κόσμο παιδιά, το Πράσινο Κίνημα επαναφέρει τις προτάσεις του για τη λύση στο Δημογραφικό. 

Έτσι το Πράσινο Κίνημα, έχει στο πρόγραμμα του τα εξής:
1. Τη δυνατότητα να πάρει άτοκο δάνειο 30.000 ευρώ, κάθε νέο ζευγάρι που παντρεύεται.
2. Όταν το ζευγάρι κάνει δεύτερο παιδί, το υπόλοιπο του άτοκου δανείου διαγράφεται.
3. Όταν το ζευγάρι κάνει τρίτο παιδί, λαμβάνει επιπλέον 15.000 εφάπαξ.
4. Όταν μια γυναίκα κάνει τέταρτο παιδί, φοροαπαλλασσεται εφ όρου ζωής.
5. Θα προσφέρεται για τα τρία πρώτα χρόνια μηνιαία κάρτα 500 ευρώ, αποκλειστικά για τις ανάγκες του παιδιού. 
6. Μηδενικός ΦΠΑ για στοχευμένα προϊόντα που αφορούν τα βασικά αγαθά διαβίωσης της οικογένειας.
Όσον αφορά στην Εκπαίδευση, θέλει ολιστική αναδιάρθρωση, με βάση τα νέα δεδομένα, τις καινούργιες μεθόδους διδασκαλίας στις μικρές ηλικίες, αλλά και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η οποία αλλάζει πολλά στην επαγγελματική κατεύθυνση.

Για το δημογραφικό ζήτημα η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου έκανε την εξής δήλωση: “Τα αποτελέσματα της Απογραφής που διενέργησε η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Η Ελλάδα έχει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα για αυτό χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές για να μπορέσουν να προχωρήσουν με τη βοήθεια της πολιτείας. Οι προτάσεις του Πράσινου Κινήματος, είναι κοστολογημένες και μπορούν να γίνουν άμεσα. Το μόνο που απαιτείται είναι πολιτική βούληση. Και εμείς την έχουμε…”

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου