Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΜΕΙΝΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ

 


 


Ενώ η πρότασή μας για πρωτοβουλία του Δήμου για φιλοξενία ομογενών προσφύγων από την Μαριούπολη είχε κατατεθεί εδώ και μια βδομάδα το θέμα δεν μπήκε καν προς συζήτηση στην Ημερήσια Διάταξη.

Ο Δημήτρης Λέρτας ζήτησε τον λόγο στην προ ημερησίας διαδικασία. 

Με ένα ακόμα από τα γνωστά τεχνάσματα της διοίκησης όμως αυτή εξαντλήθηκε με ένα άλλο θέμα, αφού μια συνδημότισσα μας από την Ένωση Γονέων είχε κληθεί για να τοποθετηθεί στο δημοτικό συμβούλιο για εγκύκλιο που ρυθμίζει θέματα διαχείρισης των αύλιων χώρων των σχολικών συγκροτημάτων. 

Η προβλεπόμενη από τον - κατά περίπτωση εφαρμοζόμενο κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου - εξαντλήθηκε και όταν ο λόγος δόθηκε στον Δημήτρη Λέρτα για να θέσει το θέμα το πρώτο που υπογράμμισε ο πρόεδρος Λαδόπουλος ήταν η εξάντληση του χρόνου της ΠΗΔ.

Ο Δ. Λέρτας ζήτησε να γίνει συζήτηση επί της πρότασής μας και τον λόγο πήρε ο Συμεών και δύο αντιδήμαρχοι (Ευθυμίου και Μαυρουδής).

Τι είπαν;

1. Ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει τοποθετηθεί επί του πολέμου στην Ουκρανία.

2. Ότι ο δήμος συλλέγει ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία.

3. Ότι ο δήμος δεν έχει δεχτεί αίτημα για φιλοξενία προσφύγων και αν δεχτεί θα το εξετάσει στα πλαίσια των δυνατοτήτων φιλοξενείας στο ΚΑΠΗ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, άσχετα αν είναι Έλληνες ομογενείς ή .... τάταροι (όπως ανέφερε χαρακτηριστικά).

4. Ότι μία οικογένεια Ουκρανών ζήτησε και έλαβε οικονομική βοήθεια από τον δήμο επειδή φιλοξενεί πρόσφυγες.

5. Ότι ένας Ουκρανός χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο δωρεάν

Η πρότασή μας βέβαια μιλούσε για ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στην κατεύθυνση της συνδρομής προς τον ελληνισμό της μαρτυρικής Μαριούπολης ασυγκεκριμένα, αφού αν δεν τους βοηθήσει η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία συγκεκριμένα δεν ξέρουμε αν θα τους βοηθήσουν οι .... τάταροι, αλλά η διοίκηση του δήμου έκανε πως δεν κατάλαβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου