Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Σπήλιος Ζαχαρόπουλος: Ο κορυφαίος αθλητής υποψήφιος στις Ευρωεκλογές - Μεγάλη τιμή για την Πλεύση Ελευθερίας και την Ζωή Κωνσταντοπούλου

 

 


Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της χώρας μας, τόσο στον αθλητισμό όσο και στην πολιτική σκηνή. Κατέχοντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης στα 1.500 μέτρα, και έχοντας εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολυάριθμα ευρωπαϊκά φόρουμ, συνδυάζει την αθλητική αριστεία με την κοινωνική προσφορά, ενώ ως προπονητής του Παναθηναϊκού και των Εθνικών Ομάδων Στίβου, έχει συμβάλει στην ανάπτυξη πολλών αθλητών και την ανάδειξη της χώρας μας διεθνώς. 

Ταυτόχρονα, είναι αφοσιωμένος στην πολιτική και κοινωνική του δράση, καθώς έχει διατελέσει Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής “Αθλητισμός για Όλους”. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει πολλές σημαντικές θέσεις, όπως Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου και μέλος του Δ.Σ. της UNICEF Ελλάδος. Ο ίδιος, αντιμετωπίζει την πολιτική του σταδιοδρομία με ακεραιότητα και πίστη στις αρχές του, γεγονός που αποδεικνύονται από την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα προς όφελος του κόμματος του.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή "Ανάλυσε το", ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, τοποθετήθηκε πάνω σε φλέγοντα ζητήματα όπως η ακρίβεια, η οικονομία και ο πόλεμος στη Παλαιστίνη, δίνοντας χρήσιμες απαντήσεις και εκφράζοντας με σαφήνεια τους πολιτικούς του στόχους. (Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα ΕΔΩ)



Η συμμετοχή του Σπήλιου Ζαχαρόπουλου στην πολιτική και το ευρωψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας, είναι μεγάλη τιμή για την χώρα, το κόμμα, και την ίδια την Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως είχε αναφέρει και η ίδια στο παρελθόν (Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα ΕΔΩ)


Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, με την παρακάτω ανακοίνωση, καλεί τις φίλες και τους φίλους του να τον στηρίξουν με την ψήφο τους στης Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου: 




Σπήλιος Ζαχαρόπουλος – Μερικά στοιχεία


Πρωταθλητής στίβου σε Πανελλήνιο, Διαβαλκανικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχει διατελέσει προπονητής του Παναθηναϊκου Αθλητικού Ομίλου και Εθνικών Ομάδων Στίβου.

Έχει εκπροσωπήσει επανειλημμένα ως Εθνικό Αθλητικό Στέλεχος την χώρα μας σε Ευρωπαϊκά FORΑ και συνδιασκέψεις .

Οι πιο σημαντικές επιτυχίες ως αθλητής

– Αργυρός Πρωταθλητής Ευρώπης στα 1.500 μ. (1972, Γκρενόμπλ, Γαλλία)

– Χρυσός Πρωταθλητής στα 1.500 μ. στο Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Πρωτάθλημα FISU (Βουλγαρία)

– Κατάκτηση 14 φορές του Πρωταθλήματος Ελλάδος στους δρόμους ημιαντοχής (1969-1979)

Η διαδρομή του ως προπονητής, οι θέσεις που κατείχε και οι ευρωπαϊκές του δραστηριότητες

– Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος

– Εθνικές Ομάδες Στίβου

– Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού (Υφ. Πολιτισμού)

– Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής “Αθλητισμός για Όλους”

– Πρόεδρος “Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου” (Σ.Ε.Β.Α.Σ)

– Κοσμήτορας Ένωσης Διεθνών Ελλήνων Αθλητών Στίβου

– Μέλος Δ.Σ της UNICEF Ελλάδος

– Εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο και Ευρωπαϊκά FORUM Αθλητισμού

– Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές Συνόδους ως επικεφαλής Εθνικής αντιπροσωπείας, ευρωπαϊκά Forum και Συνδιασκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου