Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ!



Κάθε πολιτικό ΝΟΥΜΕΡΟ αυτές τις δύσκολες ώρες για το νησί ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΟΥ ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ και της ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ δείχνει πόση κοινωνική ευαισθησία έχει γράφοντας ή προτείνοντας μια μαλακία για την Κεφαλονιά.

Κάθε μέρα και ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ανακοινώνει ότι θα μεταβεί εις το Αργοστόλι και το Ληξούρι για να ¨επιθεωρήσει" την κατάσταση των σεισμοπλήκτων λες και είναι ... αξιοθέατο.

Οι δημαρχαίοι εκεί, οι μεγαλόμπατσοι, οι νομάρχες, ο στρατός, αναγκάζονται - αντί να στήνουν καμιά σκηνή, να κουβαλάνε κανένα μπουκάλι νερό, να βράζουν καμιά φασουλάδα - να παριστάνουν τους βαστάζους - συνοδούς.... επιθεωρητών πολιτικάντηδων και να παριστάνουν τις γλάστρες όταν αυτοί κάνουν δηλώσεις εις τα κανάλια.

Ακούω το πατριώτη Ευαγγελάτο αυτή την στιγμή να λέει "η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε, να είμαστε δίκαιοι, το μισό υπουργικό συμβούλιο έχει μεταβεί εις την Κεφαλονιά δείχνοντας την ευαισθησία τους".

Ένα άλλο ΝΟΥΜΕΡΟ στο κανάλι λέει "ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε, να είμαστε δίκαιοι, έχει πάει ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, όλοι στην Κεφαλονιά και συγκάλεσαν συσκέψεις".

ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΟ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΥΓΡΑΣΙΑ!

Εμείς, εδώ από την ΠΛΑΤΕΙΑ, δεν είχαμε  δείξει ακόμα την αλληλεγγύη μας, δεν έχουμε γράψει ή πει τίποτα "αλληλέγγυο" - εκτός από αυτό το άρθρο ανάδειξης της ΨΥΧΗΣ και της ΠΕΡΙΦΑΝΕΙΑΣ του σεισμόπληκτου Κεφαλονίτη.

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΤΡΕΛΑΣ) ΜΟΝΟ ΤΟΥ .... ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ

Κάθε μέρα που περνάει αυτό που αποκαλύπτεται είναι η ανεπάρκεια των κρατικών δομών που αδυνατούν να ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΝ 600 ανθρώπους που επλήγησαν από σεισμό, στο πιο σεισμογενές σημείο της Ευρώπης (χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ αιφνιδιασμό, για να είμαστε ξηγημένοι, όλοι στην Κεφαλλονιά και την Ζάκυνθο ξέρουν ότι όπου νά 'ναι θα γίνει σεισμός, έτσι;), την ώρα που οι ταγοί αυτού του κράτους το ρίχνουν στην πασαρέλα για να βγουν στα κανάλια και να το παίξουν ευαίσθητοι αντί να αφήσουν τον μηχανισμό, αυτόν τον κολοβό μηχανισμό που υπάρχει, να δουέψει.

Σχέδια ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ και άλλα @ΡΧΙΔΙ@ ΜΑΝΤΟΛΕΣ (Κεφαλινιακές, κόκκινες, όχι Ζακυνθινές καφέ) που τρώνε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, όταν δεν έχει γίνει σεισμός,  καταναλώνοντας τους πόρους στην προετοιμασία και τις ασκήσεις επί χάρτου, τώρα που οι πατριώτες μου τα χρειάζονται έχουν πάει περίπατο και τα κανάλια μας λένε ότι ο κρατικός μηχανισμό κινητοποιήθηκε αποτελεσματικά γιατί κάνουν βίζιτες στο νησί οι υπουργοί και τα στελέχια!

Σταδιακά αρχίζουν και διάφοροι Αυτοδιοικητικοί Μαυρογυαλούροι - εν όψη επικειμένων εκλογών - να αναλαμβάνουν "πρωτοβουλίες" επίδειξης της ευαισθησίας τους.

ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΡΟΒΙΘΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ  ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ .... ΑΡΟΔΟΥ.

Και θα παίξουν και όλες οι σινεφίλ λέσχες το ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ του ΛΟΧΑΓΟΥ ΚΟΡΕΛΙ, σε ένδειξη συμπαράστασης και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους σεισμοπλήκτους.

Και οι θεατές θα κάνουν την μεγάλη αγωνιστική  παραχώρηση να συνοδεύουν την ταινία με ΡΟΜΠΟΛΑ Κεφαλλονιάς αντί για τσίπουρο Τυρνάβου, που προτιμούν συνήθως. 

Αλλά η οργάνωση των κρατικών δομών είναι κάτι που δεν πρέπει να το πιάνεις εσύ αναγνώστη μου και να ζητάς να βελτιωθεί για να μην είσαι ... εξουσιαστής.

ΟΥΟΥΟΥ ΡΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου