Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΚΟΥΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

του Α. ΝΤΑΒΙΑ
 Το χθεσινό έκτακτο  δημοτικό συμβούλιο δεν αναβλήθηκε, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες όλων των (ενεργών) παρατάξεων της αντιπολίτευσης και παρά την δηλωμένη απουσία τους.

Οι παρατάξεις των Λαδόπουλου, Θωμά, Καρατζά και του ακατονόμαστου απείχαν σύσσωμες από το χθεσινό συμβούλιο όπως και οι τρεις του Ανδρεόπουλου (αυτοί αναζητούνται όμως έτσι και αλλιώς, έχουν να εκπροσωπηθούν σε δημοτικό συμβούλιο κάτι μήνες).

Ο "Μεγάλος Συνασπισμός" που διοικεί τον δήμο (Αυτή η πλευρά της αριστεράς που λέμε εμείς "κουρασική" Αριστερά και Κουράσης) εχθές έκαναν - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατά τα γούστα τους - μόνοι τους δημοτικό συμβούλιο ικανοποιώντας αυτό το οποίο πολύ θα ήθελαν να συμβαίνει ΠΑΝΤΑ και εναλλάξ στους κεντρικούς θεσμικούς ρόλους.

Να φορούν το κουστούμι ο ένας την διοίκησης και ο άλλος την αντιπολίτευσης με εναλλαγή ρόλων αλλά εξασφαλίζοντας ότι ο δήμος θα κινείται πάνω στις κοινές ράγες και δεν θα λοξοδρομήσει, δεν θα αλλάξει πολιτική.
"Να εξασφαλίσουμε τον δήμο από την πιθανότητα να διοικηθεί από έναν άλλο συσχετισμό".

ΑΚΟΜΑ ΗΧΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ (ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ,απίστευτη για την πηγή από την οποία αυτή προερχόταν) ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ και ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.
 ΘΥΜΙΖΩ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ επί Κουράση και μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερα πίσω στην Πλατεία.

 (Σ.Σ.:Όταν καταργούσαν τα νομικά πρόσωπα και φωνάζαμε - πάντα μόνοι και έρμοι - Καλημέρα Νίκο Πανταζή, συνυπογράφουμε την ... πρότασή "σου" για επαναλειτουργία τους - αν και η αλήθεια είναι ότι απλά ΕΣΥ ΠΡΟΣΧΩΡΕΙΣ και ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, όπως καλά γνωρίζεις. Εμείς δεν έχουμε στηρίξει την κατάργηση γιατί δεν έχουμε τρικυμία στο κρανίο μας σε σχέση με την λειτουργία του δήμου).

21 δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης και 3 του πρώην δημάρχου - ο ίδιος ο Γ. Κουράσης, ο Κώστας Αγγελής και ο ο Μιχάλης Κόσσυβας) έκαναν απαρτία στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και ενέκριναν
 - Αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος.
- ¨Εγκριση προσλήψεων προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ.
- Έγκριση της λίστας επιλογής παιδιών για τους παιδικούς σταθμούς. Την επιλογή που έκανε η επιτροπή "Gerolimatos & friends" χωρίς ούτε μία ελεγκτική συμμετοχή από την αντιπολίτευση.

Η παρουσία του Γ. Κουράση στο δημοτικό συμβούλιο, κόντρα στην κοινή στάση της αντιπολίτευσης ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ πλέον και στον πιο δύσπιστο, αυτό που για τούτη εδώ την κατασυκοφαντημένη γωνία ενημέρωσης είναι δεδομένο εδώ και  χρόνια, από τότε που έγιναν τα κομπρεμί μεταξύ των επίσημων αυτοδιοικητικών δυνάμεων δεξιάς και ανερχόμενης αριστεράς, όπως όμως αυτή εκφραζόταν μέσα από το πολιτικό προσωπικό του δήμου Χαλανδρίου.

Στον δήμο λειτουργεί ένας ιδιότυπος "ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ" που περνάει από τις δύο μεγάλες παρατάξεις (ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΚΟΥΡΑΣΗΣ), αποτυπώθηκε στην επιλογή Γενικής Γραμματέα (αυτό δεν έχει αιχμή για τις ικανότητες ή την επάρκεια της Σ. Μιχαλοπούλου αλλά έχει σαφώς ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, αφού η θέση του Γ.Γ. δεν είναι διοικητική , είναι  ΠΟΛΙΤΙΚΗ).
Ενός "μεγάλου συνασπισμού"  που πλέον εμφανίζεται απροκάλυπτα για να στηρίξει πολιτικά τα συμπεφωνημένα, όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, όπως δύσκολα έχουν γίνει - ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ - στον τομέα των παιδικών σταθμών και τις αλλοπρόσαλλες και εχθρικές για τον δημόσιο χαρακτήρα τους επιλογές τους, στις οποίες έχω αναφερθεί κατ' επανάληψη.

Για την ιστορία:
- Αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Προσλήψεις εγκρίθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ - ψήφισαν θετικά οι τρεις του Γ. Κουράση ενώ στην λίστα επιλογής των παιδικών σταθμών .... έκαναν αντάρτικο και καταψήφισαν με αποτέλεσμα να εγκριθεί η λίστα με 21 θετικές και 3 αρνητικές ψήφους.


ΥΓ:ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Διαβάζω συνεχώς αυτή την καινοφανή διατύπωση - εφεύρεση ότι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί δεν είναι κυρίως χώροι φύλαξης βρεφών και κοινωνικοποίησης προνηπίων αλλά είναι μέρος της εκπαίδευσης. Πρόκειται για μεγάλη ΜΠΑΡΟΥΦΑ κατά την δική μου γνώμη αλλά και την γνώμη ειδικών. Τα βρέφη και τα νήπια 1 ή 2 ετών δεν πάνε στον παιδικό σταθμό για να "εκπαιδευτούν" ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.
Ούτε πάνε για να μάθουν ξένες γλώσσες που διαβάζω ότι κάποιοι βρεφονηπιακοί "προσφέρουν" και τρελαίνομαι που θα τρελάνουμε και τα μωρά πλέον έτσι όπως το πάμε, με την υπερεντατικοποίηση από τα γενοφάσκια (ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ).

Εδώ δεν έχουν μάθει την μητρική τους ρε αδέλφια, τι γερμανικά και αγγλικά θέτε να τους μάθετε; ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ ΜΕΧΡΙ 3 ΕΤΩΝ ΜΙΛΑΜΕ. 
ΕΛΑΤΕ ΣΤΑ ΣΥΓΚΑΛΑ ΣΑΣ!
Και άστε τα να ΠΑΙΞΟΥΝ, ακόμα και μέσα στον σταθμό.

Οι παιδικοί σταθμοί ήταν πάντα  και παραμένουν "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ" για τους εργαζόμενους και όχι μέρος της ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (που ήταν και παραμένει το προνήπιο και το νήπιο).

ΤΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΒΡΕΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ ΞΕΣΚΑΤΙΖΕΙΣ,  ΝΑ ΤΟ ΤΑΪΖΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΦΑΪ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ και να του προσφέρεις ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ με ΠΑΙΧΝΙΔΙ;;;


Θα του μάθεις και το πυθαγώρειο θεώρημα, το πρώτο νόμο του Νεύτωνα, την θεωρία της σχετικότητας ή θα του κάνεις εισαγωγή στο συντακτικό της αρχαίας ελληνικής, αν είναι λιγότερα στην τάξη;

Σε αυτό το θέμα της αντίληψη ή άλλοτε της υποκρισίας που υποκρύπτεται πίσω από το "θέλουμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο" θα επανέλθω, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν. Αλλά εμείς από εδώ δεν λέμε όσα είναι "με το ρεύμα", ούτε ψηφαλάκια μαζεύουμε χαϊδεύοντας αυτιά.

Την έχουμε κάψει την κάπα μας, να μην την φάνε οι ψύλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου