Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ....




Μόνος του ρε παιδί μου, σου λέει!

Μόνος του!

Πήρε 18% - με καμιά δεκαριά χρίσματα - ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ και όλες οι καργαριστερές δυνάμεις -  νίκησε στον δεύτερο γύρο τον Αεικίνητο που θα έχανε ακόμα και αν ήταν μόνος του, έχει ελέω εκλογικού συτήματος το 67% των εδρών του δημοτικού συμβουλίυ για τα γίδια του και τώρα σου λέει δεν θα συζητάει τα θέματα για το μέλλον της πόλης στο δημοτικό συμβούλιο.

Μόνος του! Δεν θέλει ούτε να ακουστούν τα επιχειρήματα των άλλων, μπας και τα γίδια βγουν από το μαντρί.

Δεν θέλει άλλους. 
Αυτός και η νονά.

Άντε και ο βεζύρης Γερολυμάτος και ο Γκάγκας με την μαχαίρα του. (Δεν ξέρεις τι είναι αυτή η μαχαίρα; Δεν πειράζει, άσε και τίποτα χωρίς να το ξέρεις....).

Σουλτάνος είναι ο Συμεών Πασάς, θα σε σώσει μόνος του με την αυλή του.

Σαράντα χρόνια, σου λέει κανένας δήμαρχος δεν έγραψε τους νόμους, τις δημοτικές παρατάξεις, τους κατοίκους και το δημοτικό συμβούλιο για να επιτύχει την σωτηρίαν των υπηκόων του.

Ασθενή έχομεν, εις τον γύψον τον βάλαμεν! 

Σαράντα χρόνια σου λέει, η δημοκρατία δεν ήταν αποτελεσματική και δεν έκανε χώρο για την καθαριότητα γιατί εδώ και σαράντα χρόνια κανένας πρώην δήμαρχος δεν έκανε τον Σουλτάνο, να γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τις αντιδράσεις του «κινήματος της γειτονιάς» που δεν ήθελε να γίνει χώρος για την καθαριότητα (νόμιμος γιατί παράνομος πάντα υπήρχε). Διότι υπήρχε και το «κίνημα της γειτονιάς» σαράντα χρόνια.

Σαράντα χρόνια – σου λέει – κανένας δήμαρχος δεν έγραψε στα φρύδια του εκείνον τον τύπο με την ντουντούκα που έκανε τον αρχηγό «του κινήματος της γειτονιάς» και φώναζε να μην γίνει ο σταθμός καθαριότητας στο δημοτικό κτήμα στο Πάτημα, εκεί που ο Πέρκιζας πήγε να τον κάνει, μετά ο Ζιώγας (ΚΚΕ) από την ΠΟΕ ΟΤΑ έκανε μελέτη – γαμώ τις μελέτες επί Παττακού - αλλά αυτός με την ντουντούκα και ένα –τότε – 3% δεν θέλανε ρε γαμώτο.

Και μπούκαραν στο δημοτικό συμβούλιο και το έκαναν μπάχαλο.

ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ, σου λέει. Ενώ ο Σουλτάνος θα τους γράψει όλους και θα κάνει το δικό του.
 

«Εγώ ήμουν μαθητής στα τέλη της δεκαετίας του 80, τι λες φαντασιόπληκτε» είπε ο Συμεών Πασάς στον ακατανόμαστο που του τα θύμιζε αυτά στο δημοτικό συμβούλιο.  «Εσύ είσαι εκπρόσωπος αυτών που διοικούσαν επί 40 χρόνια, εσύ φταις» είπε στον – κατά ένα χρόνο μικρότερο συμμαθητή του στο 1ο Λύκειο Χαλανδρίου - ο δημαρχάρας. 

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ .... ΤΙΜΟΝΙΕΡΗ.

"Εδώ και σαράντα χρόνια" είπε και ο νέος δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Λαδόπουλος που δεν έχει σχέση με το παρελθόν .....
«Εσύ δεν ήσουν μαθητής, έχεις ευθύνες γιατί ήσουν στο ΠΑΣΟΚ, εγώ έχω το ακαταλόγιστο που τότες τα έσπαγα γιατί ήμουν … μαθητής» είπε λοιπόν ο Συμεών Πασάς.

«Να πάνε όξω από δω τα απορριμματοφόρα» λέγανε τότε εκείνος και οι δικοί του. Γιατί ήταν ο αρχηγός των καργαριστερών νεολαίων που μεγάλωσαν και έγιναν .... η "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στα τέσσερα".

 «Όχι εδώ, εδώ δεν θέλει ο κάτοικος να γίνουν εγκαταστάσεις, να πάνε όξω από δω που ο κάτοικος δεν μας ψηφίζει» έλεγε αυτός ο τύπος με την ντουντούκα.

Και μετά ήρθαν οι μέλισσες. Η χώρα θα έκανε Ολυμπιακούς αγώνας.

Για να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή λοιπόν, γιατί δεν θα μας τρελάνει ο Συμεών Πασάς. 
Δεν είμαστε χρυσόψαρα.

Θα γίνονταν Ολυμπιακοί Αγώνες, λοιπόν. 
Πολλά λεφτά ρε φίλε. 
Ξέρεις τι λεφτά υπήρχαν; τότε; (Ξέρεις μαλάκα, τώρα  πληρώνεις τον λογαριασμό).

Και έγινε η Αττική οδός. 
Απαλλοτριώσεις fast truck
Πάρε κόσμε λεφτά να προκάνουμε να ανοίξουμε τον δρόμο μη και πιάσει κανένα φανάρι τον Ρονκ, καθώς θα έρχεται από το αεροδρόμιο και παρεξηγηθεί.

Τότε που κάτι μαλάκες πήγαν να ζητήσουν , μέσα στο πάρτυ που γινότανε, να απαλλοτριωθούν άλλα τρία χιλιόμετρα δρόμος για να τελειώσει και το βάσανο των ιθαγενών στο Πεύκο Πολίτη. 

Και βγήκε ένας παπάρας με  την ντουντούκα και φώναζε να μην γίνει ο δρόμος. 

'Οχι σαν τον Συμεών Πασά που στην μελέτη του τώρα τον έβαλε τον δρόμο.

Ήταν ο «εκτελεστικός βραχίωνας» του επερχόμενου τότε «ανεξάρτητου» δημάρχου που δεν ήθελε τον δρόμο, δεν ήθελε το ΜΕΤΡΟ, δεν ήθελε τίποτα για το Χαλάνδρι γιατί αυτό τον είχανε βάλει να κάνει για να τον βγάλουν δήμαρχο, να μην αυξηθεί ο λογαριασμός στα έργα και να μείνει μεγαλύτερο ποσό να φύγει νύχτα στα ΚΑΥΜΑΝ  – ξέρεις τώρα ….

Και όσοι τότε είπανε «ρε μαλάκες εδώ γίνεται τσι πουτάνας, κάτσε να πάρουμε και εμείς τίποτα ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, όχι για την πάρτη μας, γίναμε οι «εκπρόσωποι του Λαλιώτη» που στηρίζουν τα μεγάλα έργα.

Έτσι μας γράφανε τότε οι καργαριστεροί  εκεινού με την ντουντούκα στις εφημερίδες τους.

Σταμάτησε και την διάνοιξη της Φραγκοκλησιάς τότε εκείνος ο ντουντουκάρχης που μετά, τώρα επί δημαρχίας του Συμεών Πασά …. άνοιξε.

ΤΕΡΑΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ο ντουντούκας όταν έγινε Πασάς ο Συμεών. ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Τότε ήντουνε και ένας συχωρεμένος δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (όπως σε βλέπω) και της ΠΡΟΟΔΟΥ (της προόδου όμως όντος ήταν εκείνος).

Ήταν ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΑΛΟ. Οραματιστής και τεχνοκράτης μαζί. Και ήθελε να κάνει καλό στο Χαλάνδρι  μαζί με την δουλειά του.  Αυτό ήθελε.

Γιατί η δουλειά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ, μην ακούς που σου λένε ότι όποιος δουλεύει και πληρώνεται ΦΑΝΕΡΑ είναι λαμόγιο, και ότι καλοί είναι μόνο όσοι ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. (και τι τρώει το σκυλί, πέτρες; - αυτοί τα παίρνουν μαύρα)
Δεν είναι «χορηγοί», «εθελοντές» και άλλες τέτοιες ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ….
ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ.

Ο Δημοτικός σύμβουλος αυτός λοιπόν, ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΚΤΩΡΑ.

Ο Τζίμης Παπαμιχαήλ. 

Τα έφτιαξε λοιπόν ωραία ο – καλά να ‘σαι όπου να σαι ρε Δημήτρη, δώσε χαιρετίσματα στον Μάρκο – την ώρα που θα πέρναγαν τον δρόμο, την Αττική οδό εκεί από την διασταύρωση με την Πεντέλης να σκάψει λίγο παραδίπλα και να κάνει κάτω από εκεί που είναι σήμερα – ΥΠΟΓΕΙΑ ΟΜΩΣ – έναν χώρο για να σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα του δήμου Χαλανδρίου
(ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ, ούτε διαχείρισης αποβλήτων ΕΚΕΙ, έτσι; Για να μην λένε κάποιοι ΒΛΑΚΕΙΕΣ το διευκρινίζω).

Αντιδήμαρχος ΤΥ ήταν ο ακατανόμαστος τότε, που είχε πολύ καλή επικοινωνία με τον συχωρεμένο: «ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΙΤΗΜΑ με την στρογγυλή του δήμου και θα γίνει το πάρκινκ» του έλεγε ο μακαρίτης.

Αυτός ο ακατανόμαστος όμως είναι μαλάκας, όλοι το ξέρουμε στο Χαλάνδρι. Αντί να κάνει τον ΣΩΤΗΡΑ και να στείλει το αίτημα και να λέει «ΙΓΩ, ΙΓΩ ΣΑΣ ΕΣΩΣΑ» το έθεσε το θέμα σε διαβούλευση με παρατάξεις, στο δημοτικό συμβούλιο, μέχρι στα σχολεία λαϊκές συνελεύσεις κάνανε τότε για να καθοριστεί τι θα γίνει στην πόλη.
Νάτος πάλι ο ντουντουκάρχης: «ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ» φώναζαν.

"Κάτω τα έργα, όχι στο ΜΕΤΡΟ, να γίνει τραμ και ποδηλατόδρομοι ..."
 Θέλανε ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ.  Άλλοι λόγω ιδεολογικής μαλακίας και άλλοι - οι "μέσα στο κόλπο" - για να μείνουν περισσότερες μίζες για τα δικά τους αφεντικά. 

Γιατί – φαντάζομαι ότι έχεις πειστεί – ότι όσα λεφτά υπήρχαν και δεν γίνανε έργα πήγαν στις offshore, δεν χρειάζεται να σε πείσω εγώ, έτσι; Εσύ θα πλήρωνεις τα ίδια είτε γίνονταν τα έργα, είτε όχι.

Ούτε να πιστεύεις ότι μίζες πήρε μόνο ο Άκης ή μόνο οι ΠΑΣΟΚοι τότε.

Αν το πιστεύεις  είσαι εντελώς μαλάκας  οπότε διάβασε χορηγούς, φύγε από την ΠΛΑΤΕΙΑ.

Δεν έγινε το πάρκινκ λοιπόν ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΥ 8 όπως είχανε εισηγηθεί ο ακατανόμαστος ως αντιδήμαρχος με τον Δημήτρη.

Πολιτικά την υπεράσπιση της υλοποίησης του σχεδιασμού σήκωσε ο ακατανόμαστος αφού ο Τζίμης ήταν ΟΝΤΟΣ κανονικός, φανερός, υπάλληλος του Μπόμπολα και ήταν πολύ ευάλωτος στην ντουντούκα. Ίσως αν είχαν οι ιθαγενείς την παιδεία να μην ακούν την ντουντούκα και την λάσπη ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ και τα παιδιά τους, να είχε γίνει άλλο Χαλάνδρι, τότε.

Και αντί να γίνει το πάρκινκ ο δήμος Χαλανδρίου – αποφασίστηκε αρμοδίως – να πάρει 845 εκ. δραχμούλες – στο χέρι, κασεράκι, για να τα κάνει ….. υπερωρίες των υπαλλήλων του δήμου και του κόλπου. (ΕΛΛΑΔΑΡΑ).

Ο ντουντούκας φώναζε ανά τας ρήμας του Χαλανδρίου εναντίον όσων πάλευαν να γίνει και καμιά ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ και το μέλλον της,  ΕΠΕΝΔΥΣΗ.

Μας κορόιδευαν και μας λοιδωρούσαν  όπως κάνουν και τώρα: «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ» μας έλεγαν. Επειδή είμαστε οι μόνοι που λέγαμε ότι ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ χρησιμοποιείται και το ΑΠΟ ΚΑΤΩ στις πόλεις για χρήσεις στάθμευσης και μετακίνησης.

Ο ντουντούκας κορόιδευε το υπόγειο γκαράζ στην πλατεία, τον υπόγειο χώρο καθαριότητας και την υπογειοποίηση της Παπανικόλη.  Και ο επερχόμενος – σίγουρος - δήμαρχος χαιρόταν που ο ντουντούκας μας χτύπαγε και αυτός εισέπραττε την φθορά που μας έκανε ο ντουντούκας.

Έχουμε λοιπόν ότι ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ τρεις φορές η πόλη έφτασε κοντά στο να έχει έναν χώρος καθαριότητας.
Τις δύο φορές – ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΟΓΔΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΕΝΕΝΉΝΤΑ – χώρο ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ ενώ το τέλος της δεκαετίας του ενενήντα ΑΠΛΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΌΡΩΝ.

Εδώ και σαράντα χρόνια λοιπόν Ο ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, γιατί ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ οι διοικήσεις του δήμου Χαλανδρίου λειτουργούν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και δεν γράφουν τις ισχνές μειοψηφίες στα φρύδια τους ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ με μεγάλες συνεναινέσεις και δεν "αποφάσιζαν και διέτασσαν".

Όταν  ο ντουντούκας ήταν …. και καλά ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ πριν πέσει στα τέσσερα για να γίνει …. ΧΑΛΙΦΗΣ για να σε σώσει (??????) μόνος του. 

Αυτά έλεγε ο ακατανόμαστος στο συμβούλιο, γεμάτοι πίκρα τα επιβεβαίωναν κουνώντας το κεφάλι τους με κατάφαση  πόνου και αυτοκριτικής όλοι οι παλιοί – ειδικά ο νέος και άφθαρτος δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Λαδόπουλος που λέει και αυτός συνεχώς αυτό το ΓΕΛΟΙΟ ¨"Εδώ και σαράτνα χρόνια".

Και πετάχτηκε και ο Αεικίνητος συμφωνόντας μεν αλλά .... να κάνει και το παιχνιδάκι του: "Ο Κουλούρης" ήτανε εκεί και φώναζε εναντίον του σταθμού στο Πάτημα είπε ο .... ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ διακόπτωντας τον ακατανόμαστο.

"ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ. Μαζί με τον Γιακουμάτο", έλαβε πληρωμένη την απάντηση και δεν ξαναμίλησε .... 
(συνεχίζεται)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου