Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


ΡΙΖΑΡΗ - ΑΜΙΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΔΙΑΧΥΣΗ

Συνεχίσαμε εχθές τις ανοητολογίες (κατά τον Συμεών)  σχετικά με την μελέτη αναθεώρησης του ΓΠΣ με το θέμα των Ζωνών Υποδοχής Συντελεστή και μιλήσαμε για την διάχυση των χρήσεων γης από τους άξονες και την πίεση στην κατοικία να .... τα μαζεύει και να φεύγει.

Σήμερα συνεχίζουμε τις ανοητολογίες μας με μια παράγραφο - ανοητολογία των ίδιων των μελετητών. Είναι κόπυ - πάστε δεν έχουμε προσθέσει εμείς τίποτα.

Και βέβαια να συνυπολογίσετε όταν το διαβάσετε ότι οι μελετητές τα στρογγυλεύουν τα πράγματτα,  δεν τα λένε τσεκουράτα όπως η ΠΛΑΤΕΙΑ.
Γιατι - βεβαίως - θέλουν να είναι επιστημονικά ακριβέστατoi αλλά θέλουν και να βοηθήσουν τα πολιτικά υποκείμενα να "περάσουν" τις επιλογές της μελέτης.

Η παράγραφος στην οποία σήμερα κάνουμε ζούμ, φορά ...

Π.3.1.5. Το ζήτηµα της προστασίας περιοχών κατοικίας από τους άξονες 

Τα αποτελέσµατα απογραφής των χρήσεων γης και των κτιρίων του Α΄ Σταδίου, όπως προκύπτουν και από τη σχετική χαρτογράφησή της (βλ. Χάρτη Α.3.3.1) δείχνουν ότι η επιρροή των βασικών αξόνων στο φαινόµενο διάχυσης των κεντρικών χρήσεων µέσα στις περιοχές αµιγούς κατοικίας παρουσιάζεται σε πολύ λίγα σηµεία. 
Το γενικό συµπέρασµα είναι ότι παρά τις ελλείψεις συστηµατικής διαχείρισης των ΓΠΣ για πολλούς λόγους οι υπερτοπικές χρήσεις περιορίζονται στις κανονιστικές ρυθµίσεις των ΓΠΣ, όπως αυτά ισχύουν.
Σε ορισµένα σηµεία όπως σε περιοχές της Λ. Κηφισιάς που το κτηµατολογικό υπόβαθρο ευνοούσε βοηθούντος και του θεσµού Μεταφοράς Συντελεστή ∆όµησης (ΜΣ∆) η διάχυση δηµιουργήθηκε εκ των πραγµάτων. Σε άλλες περιπτώσεις πάλι έχουν δηµιουργηθεί καταστάσεις που έχουν αδειοδοτηθεί µέσα από τις ατέλειες ή χρονικές συγκυρίες του πολύπλοκου πολεοδοµικού καθεστώτος αλλά και της δοµής της ιδιοκτησίας συγκεκριµένων ΟΤ,


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η απογραφή, στην οποία αναφέρονται οι μελετητές είναι του πρώτου σταδίου της μελέτης, δηλαδή ΤΟΥ 2007!!!!!


ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!

Με αυτά τα δεδομένα σχεδιάζει την πόλη ο Συμεών ο Σουλτάνος και οι συνοδοιπόροι του.


Ο Σουλτάνος που αρνήθηκε την πρότασή μας - ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, όταν  ΘΕΣΑΜΕ, τόσο ο Ακατανόμαστος, όσο και ο Γ. Θωμάς tο αίτημα να πάρουμε πίσω την μελέτη ΓΠΣ που είχε εγκρίνει το ΔΣ επί Κουράση - για ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!
Δεν ήθελε και έλεγε ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε με το ΓΠΣ!!!!

Eίχε ήδη δεσμευτεί η Κουρασική Αριστερά, βλέπεις στην "αγορά" και τους πολιτικούς της εκπροσώπους - συνοδοιπόρους του, να μείνει στις ράγες των επιλογών του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, "να μην αλλάξει ο συσχετισμός" που έλεγε και ο Αλέκος.

(Ο Κουράσης βέβαια "την έκανε" από τον σχεδιασμό της καταστροφής της πόλης, με την άρνησή του να στηρίξει την μελέτη του Πεύκο Πολίτη μετά την ψευτοκατάργηση της Ελ. Πεντέλης και τώρα έχει ένα μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει με το ΓΠΣ. Θα το ψηφίσει,- αφού ουσιαστικά είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ (ή πρώην συνεργατών του μήπως;) ή θα διαφοροποιηθεί λόγω των αλλαγών που έγιναν εξ αιτίας της ψευτοκατάργησης της Ελ. Πεντέλης ΜΕ ΤΗΝ  ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ;;  Κλείνει η παρένθεση).

Με εκείνα τα δεδομένα λοιπόν οι μελετητές είδαν "λίγα σημεία διάχυσης των βαριών χρήσεων στην κατοικία" - το 2007 επαναλαμβάνουμε!
Ποια ήταν τότε τα σημεία που κατέγραψε η μελέτη;
Το μέτωπο της Κηφισίας! Αγία Βαρβάρα, Συνοικισμός, Πολύδροσο/Ριζάρειος.
ΚΥΡΙΩΣ ΡΙΖΑΡΕΙΟΣ! Η οδός Ριζάρη είναι το "μαύρο παράδειγμα" μαζί με μεμονομένες περιπτώσεις στην Αγ. Βαρβάρα και τον Συνοικισμό.
 

ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΙΝΕ Η ΜΠΑΡΟΥΠΟΛΗ! 
Μετά γίναμε SALT LAKE CITY!

Αυτό δεν απασχολεί την ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ και τους συνοδοιπόρους της πρόθυμους να ζητήσουν να εξεταστεί;;;;

ΠΟΣΟΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΑ;
ΠΟΣΗ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΑ;
ΠΟΣΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ;;;

Αν το ξαναπάρουμε το πράγμα από την αρχή λοιπόν τώρα θα δούμε περισσότερα σημεία διάχυσης!
Έτσι δεν είναι;
Εσύ αναγνώστη που είσαι Χαλανδραίος ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ;
ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ, ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ 2007!!!
 

Και αφού λοιπόν η "μικρή" διάχυση, κατά την μελέτη - τότε - την Κηφισίας, με κύριο αίτιο της διάχυσης - ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ -   Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης ....
 .... ερχόμαστε εμείς - ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - το 2017 να ανοίξουμε τον δρόμο για καθορισμό  νέων χώρων  ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ την Δ, Πλακεντίας και την Αγ. Παρασκευής, ανοίγοντας - βεβαίως - τον δρόμο να γίνει περισσότερη διάχυση βαριών χρήσεων, στο Πεύκο Πολίτη και τα Πευκάκια Ρουπάκια, το Άνω Νέο, την Τούφα, την Μεταμόρφωση (χρησιμοποιώ τα ισχύοντα ονόματα των σημερινών Πολεοδομικών Ενοτήτων και όχι αυτά τα ΠΑΠΑΤΖΗΛΙΚΙΑ της νέας μελέτης - Σωρός, ΑΚΟΥ Σωρός! Και Νομισματοκοπείο).

Και μάλιστα χωρίς καν να υπάρχει ΠΙΕΣΗ ΖΗΤΗΣΗΣ πλέον από την αγορά αφού το 2017 υπάρχει και η ΚΡΙΣΗ θυμίζουμε τους οπορτουνιστές, εκλεκτούς του συστήματος που ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν την έχουν καταλάβει την κρίση και λειτουργούν και λένε ό,τι ακριβώς λέγανε το 2007. 
Γι' αυτούς δεν έχει αλλάξει τίποτα. 
Αλλά έχει αλλάξει στην αγορά, τους εργαζόμενους, όσους ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
Και έχει αλλάξει ακόμα και στην οικοδομή αν δεν τους το είπανε.

Αυτό θα τα ψηφίσει τώρα η .... ΑΡΙΣΤΕΡΑ (όπως έρχεσαι).

Και αντί να προβληματιστούν λίγο και μετά να κάνουν χαρακίρι για τις δεσμεύσεις και τις συμμαχίες τους, μιλάνε για "ΑΝΟΗΤΟΛΟΓΙΕΣ".

ΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ που θα ψηφίσουν αυτό το πράγμα στο δημοτικό συμβούλιο, μαζί με τους .... μόνιμους πρόθυμους που ονομάζουν την πειθαρχία τους στα μεγαλοσυμφέορντα "σοβαρότητα" και εμάς "λαϊκιστές", "υπερβολικού" και "ανόητους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου