Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

 

Εχθές το απόγευμα είχαμε αστυνομικό θρίλερ στο πατρικό μου σπίτι στην Λευκών Ορέων, στην Τούφα και λέω - "εν ελλείψει" και άλλων θεμάτων για την Πλατεία - να γράψουμε γι΄αυτό, αφού τον Αύγυστο οι ποντικοί οργιάζουν, μπουκάρουν στα σπίτια και τα κάνουν ... καλοκαιρινά.

Το διώροφο που μένουν οι ηλικιωμένοι γονείς μου (στον 1ο) και οι θείοι μου (στο ισόγειο) είχε δεχτεί επίθεση - ευγενέστατων κατά τα άλλα - "ποντικών" που τα είχαν διαρρήξει με την ελπίδα να βρουν λεφτά κρυμμένα στα ντουλάπια (την άλλη φορά φωνάξτε μας να ψάχνουμε μαζί ρε μαλάκες).

Ήταν καλά παιδιά κατά τα άλλα οι κλέφτες, γιατί παρόλο ότι και στα δύο σπίτια - και το πάνω και το κάτω του διωρόφου - δεν βρήκαν σεντ, ενώ πρέπει να έψαχναν ώρες τις ντουλάπες  και όλα τα συρτάρια είχαν αδειάσει στα πατώματα,  δεν έκαναν καμία ζημιά  εκτός από την ανακατωσούρα, δεν έσπασαν ούτε ποτήρι.

Οπότε έμεινε η ταραχή και η φασαρία να ξαναμπούν όλα αυτά τα ρούχα και χαρτιά που είχαν αραδιαστεί κατάχαμα στις θέσεις τους.

Οι παππούδες είναι στας εξοχάς και στο διώροφο δεν μένει κανείς.

Ο ξάδελφός μου ήταν εκείνος που ανακάλυψε την διάρρηξη αφού πρώτα ένας γείτονας του είχε πει ότι κάτι τρέχει στο σπίτι.

Πήγε στο σπίτι και με το που άνοιξε την πόρτα άκουσε θόρυβο, ο οποίος προήλθε από καρέκλα που είχαν κολλήσει οι διαρρήκτες πίσω από την εξώπορτα για να έχουν "συναγερμό" όσο έκαναν την δουλειά - μάλλον προχτές το βράδυ.

Αφού κατάφερε να μην κατουρηθεί από τον φόβο του ο ξάδελφος, πιστεύοντας ότι θα χαιρετηθούν με τους διαρρήκτες που πίστευε ότι είναι μέσα στο σπίτι, κάλεσε την αστυνομία και εμάς που ήξερε ότι δεν είμαστε στας εξοχάς αλλά εν Χαλανδρίω, να δούμε τι θα κάνουμε, πώς θα δράσουμε.

Είχαμε ακούσει ότι η αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις, ανταποκρίνεται στην κλήση μετά από ώρες.

Αλλά αυτό που ζήσαμε οφείλουμε να το πούμε γιατί τα καλά δεν λέγονται ποτέ σε αυτή τη χώρα και μπορεί να σου χρειαστεί και εσένα να το ξέρεις αναγνώστη μου. (δεν στο εύχομαι καθόλου).

Ρε φίλε τα μπατσάκια σκάσανε στην Λευκών Ορέων με δύο περιπολικά, πάνοπλα και με κινήσεις επαγγελματιών, μόλις σε τρία - τέσσερα λεπτά από το τηλεφώνημα, απέκλεισαν τον χώρο, παραλίγο να συλλάβουν και έναν γείτονα που πέρναγε από εκεί, έκαναν έλεγχο στα δύο σπίτια ..... σε χρόνο dt.

LAPD!

ΜΙΛΑΜΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ.

Μέχρι να πάω από το Πολύδροσο στην Τούφα είχαν καθαρίσει την υπόθεση και μας είπαν ότι είναι ασφαλές να μπούμε στα σπίτια για να τα συμμαζέψουμε .

ΑΨΟΓΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ!
Ποιοι λένε ότι δεν πάνε όταν τους καλούν για να μην βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο;

Ο ξάδελφός μου δεν πρόλαβε καλά καλά να μας πάρει εμάς το επόμενο τηλέφωνο!

ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, μην τους βρίζουμε μόνο στας διαδηλώσεις (εκεί είναι άλλο).

 Αυτές τις μέρες του Αυγούστου οι διαρρήξεις θα γίνουν περισσότερες, όπως κάθε καλοκαίρι.

Και η ετοιμότητα της αστυνομίας είναι ο μόνος τρόπος για να περιοριστούν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ.

Και είπαμε - με αφορμή την περιπετειούλα ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου