Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: Διήμερο Σεμινάριο με θέμα “Gait Therapy: Assess and Treat”





Το Διήμερο Σεμινάριο με θέμα “Gait Therapy: Assess and Treat” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ. Η διοργάνωση του Σεμιναρίου πραγματοποιείται από την Mobility Research LiteGait Therapy -Κίνητρο και Κίνηση- AbleTools.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι η κα Νechama Karman, PT, Msc, PCS, εξειδικευμένη στην παιδιατρική φυσικοθεραπεία με κλινική ιδιωτική άσκηση στο Great Neck της Νέας Υόρκης και με εκτεταμένη εμπειρία σε παιδιατρικά και ενήλικα περιστατικά αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων ενδονοσοκομειακών και εξωνοσοκομειακών κλινικών περιπτώσεων, οξείας αλλά και μακροχρόνιας περίθαλψης.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν στρατηγικές για την προώθηση της κινητικής μάθησης της βάδισης, καθώς και χαρακτηριστικές παράμετροι προς αξιολόγηση για διαφόρους ασθενείς με νευρολογικές και άλλες κινητικές δυσλειτουργίες. Επίσης, θα παρουσιαστούν διαφορετικά περιστατικά που καλύπτουν τον ενήλικο και παιδιατρικό πληθυσμό, προκειμένου οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις αρχές που διέπουν την εκπαίδευση της βάδισης. Τέλος, θα συζητηθούν παραδείγματα θεραπευτικών παρεμβάσεων, καθώς και η αλληλεπίδραση αυτών, όπως οι διευκολύνσεις, η ανατροφοδότηση, η δυνατότητα διαδοχικών λειτουργικών δραστηριοτήτων, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία εργαλείων, συμπεριλαμβανομένου του LiteGait, του GaitSens™ καθώς και πολλών άλλων.

Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να:

▪ Αναπτύξουν μια κατανόηση των αρχών της εκπαίδευσης με τη χρήση διαδρόμου

▪ Αναγνωρίσουν και να επιλέξουν τα χαρακτηριστικά για μια ιδανική θεραπευτική συνεδρία κινητικής εκπαίδευσης

▪ Αναγνωρίσουν τα εμπόδια κατά τη θεραπευτική άσκηση

▪ Εφαρμόσουν επιλεγμένα εργαλεία μέσα στις θεραπευτικές συνεδρίες

▪ Εφαρμόσουν χειρισμούς διευκόλυνσης

▪ Εφαρμόσουν μετρήσιμα δεδομένα των αποτελεσμάτων της θεραπείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου