Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ!



Ότι η κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο είναι αστεία μετά τις ανεξαρτιτοποιήσεις της Καλομοιρικής Καργαριστεράς δεν είαι καινούργιο.

Το ότι η αστειότητά του εκφράστηκε με την στημένη αντπαράθεση σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος "συμπαράστασης" (ο Θεός να το κάνει ....) στους συλληφθέντες για παρεμπόδιση πλειστηριασμών τα είπαμε την προηγούμενη βδομάδα.

Η συνέχεια όμως, που δόθηκε στο φατσομπούκι έχει ακόμα μεγαλύτερη πικρή πλάκα.

Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα ποστ.

Προκαλούν ΚΑΛΥΣΙΓΕΛΟ.

ΣΥΜΕΩΝ: Αυτό είναι το ψήφισμα που πρότεινε η διοικηση του δήμου και καταψηφίστηκε με 17-16 απο τις ενωμένες δυνάμεις ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ,Λαε,ΚΚΕ στο δημοτικο συμβολιο επειδή ηταν λέει φιλοκυβερνητικό...Ο δήμος Χαλανδριου βρεθηκε απο την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατηγορουμένων ορίζοντας μάλιστα και δικηγόρο στον Οδυσσέα Χαραλαμποπουλο με απόφαση δημάρχου.Ειναι χαρακτηριστικό ότι το ψήφισμα αποτελεί σχεδόν αντιγραφή παλαιότερου ομόφωνου ψηφισματος του δημοτικού συμβουλίου.Ωστοσο τα μέλη της ΛΑΕ δεν δίστασαν να καταψηφίσουν όσα ειχαν στο παρελθόν υπερψηφίσει προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε περίπτωση κοινής στάσης με την διοίκηση του δήμου.Η επιλογή τους να κόψουν κάθε γέφυρα επικοινωνίας και πλατιου μετώπου ενάντια στους πλειστηριασμους και να στενέψουν την κινηματικη δράση σε κομματικό παράρτημα ειναι προφανής.Δυστυχώς. )(Ακολουθεί το ψήφισμα της διοίκησης που έχουμε ήδη αναρήσει)

ΣΧΟΛΙΟ: Επειδή οι λεπτομέριες βγάζουν συμπεράσματα δείτε ότι Ο ΚΝΙΤΗΣ του βγήκε πάλι και μίλησε για ενωμένες δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κλπ.
Πρώτα το ΠΑΣΟΚ και μετά η ΝΔ, ΛαΕ και ΚΚΕ.
Όπα Συμεών. Δεν είναι πια πρώτο κόμμα. ΝΕΤΑ ΤΗ ΝΔ ΚΙΑ ΤΟ ΚΚΕ να το βάζεις.
Κατά τα άλλα έχει δίκιο.

Δ
ΗΜΟΤΗΣ: Το πιο σωστό, Σίμο, θα ήταν να παίρνατε, η διοικηση, ως βάση το ψήφισμα που κατέθεσαν, εκτός των άλλων και μέλη της ΛΑΕ και να προτείνατε ενδεχόμενες αλλαγές .....

Αδυνατώ να κατανοήσω πως γίνεται ένα ψήφισμα που επιδιώκει να καταδικάσει τις συλλήψεις και την διεξαγωγή των πλειστηριασμών, να μην καταδικάζει την στάση της κυβέρνησης που κάνει τις συλλήψεις και τους πλειστηριασμούς.


ΣΥΜΕΩΝ: Ξαναδιαβάστε το ψήφισμα.Δεν μπορεί να μην βλέπετε την ρητή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και της αστυνομικής βίας.Το ψέμα όσο και να επαναλαμβάνεται δεν θα σας πάει πουθενά..

ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ: Το πρόβλημα είναι διαδικαστικό;
ΔΗΜΟΤΗΣ Γ: Γιατί συνεχίζεις να λες για το δικηγόρο του Οδυσσέα ότι είναι δικηγόρος του Δήμου. Δεν είναι τέλος. Είναι αισχρό να προσπαθείς με ψέματα να δείξεις οτι νοιάζεσαι, από τη στιγμή που δεν συμφωνησατε σε ομόφωνο ψήφισμα που πρότεινε ο ίδιος ο διωκόμενος στο ΔΣ. Ελεος πια!

ΣΥΜΕΩΝ: Ο δικηγόρος ορίστηκε με δική μου απόφαση μετά από συνενόηση και συμφωνία του Καλομοιρη.Παρευρέθηκε στο δικαστήριο και τα ψέμματα ειναι όλα δικά σας.

ΔΗΜΟΤΗΣ Γ: Δεν το αμφισβητώ αυτό, αλλά δεν είναι μέρος της υπεράσπισης, απλά πηγευστον εισαγγελέας. Πόση μάχη εντυπώσεων πια?

ΣΥΜΕΩΝ: Την μαχη εντυπώσεων την δινουν αυτοί που κρύβουν την ρητή θέση της διοικησης εναντια στους πλειστηριασμούς και την αστυνομική βία γιατί αλλιώς δεν μπορουν να υποστηρίξουν την αποχώρησή τους απο το αριστερό ενωτικό εγχειρημα στο Χαλάνδρι.

ΔΗΜΟΤΗΣ Δ: Εγω προτεινω να κηρυξουμε Λαικη Δημοκρατια στο Χαλανδρι με παραλληλη δημιουργια πολιτοφυλακης,αμεση επιθεση και καταληψη των προπυργιων του καπιταλιστικου καθεστωτος δλδ αστυνομικο τμημα,εφορια,ειρηνοδικειο,δημαρχειο(αν ξεχναω κατι να μου το θυμιστε παρακαλω) και περιζωση της πολης με οδοφραγματα. Τα υπολοιπα θα σας τα πω αφου ξαναδιαβασω το <<Τι να κανουμε>>.

ΔΗΜΟΤΗΣ Γ (άλλο ποστ): Κύριε Δήμαρχε έχετε γράψει σε πάρα πολλα σχόλια τις τελευταίες μέρες για το γεγονός ότι ορίστηκε δικηγόρος υπεράσπισης για έναν από τους συλληφθέντες με δική σας εντολή. Την Παρασκευή στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε κάνενα μέλος της διοίκησης σας αλλά ούτε και ο δικηγόρος που είχατε ορίσει. Μπορείτε να μας εξηγήσετε πως παρά την πολυδιαφημισμένη αλληλεγγύη σας στον διωκόμενο κανένας δεν εμφανίστηκε στην δίκη. Προφανώς αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο υπερψηφίστηκε το ψήφισμα που κατέβηκε από την αντιπολίτευση σε συνεννόηση με τον συλληφθέντα και την υπεράσπιση του, και όχι το δικό σας. Σταματήστε λοιπόν την φθήνη μάχη εντυπώσεων και την μικροπολιτική στην οποία αφήνετε να εννοείται ότι εν τέλει δεν υπάρχει ψήφισμα επειδή δεν υπερψηφίστηκε το δικό σας. Υπάρχει και είναι αυτό ακριβώς που έπρεπε. Εξηγήστε μας λοιπόν για ποιο λόγο δεν εμφανίστηκε κάνενας από την διοίκηση σας στο δικαστήριο?

ΣΥΜΕΩΝ: Στο προηγουμενο δικαστήριο ηταν τρια μέλη της διοίκησης και ο δικηγόρος.Σε αυτό της προηγούμενης Παρασκευής ειμασταν στο κτίριο 5 γιατί κριναμε ότι ειχε μεγαλύτερη σημασία η υπεράσπιση της δουλειάς των εεγαζομένων.Ηταν το 6ο δικαστήριο που παρευρεθήκαμε αυτην την εβδομάδα,φυσικά μόνοι μας μιας και ουδείς δημοτικός συμβουλος η αλλη παραταξη η το σωματειο υπερασπίστηκε 100 συμβασιούχους.Το ψήφισμα φυσικά και πήγε στο δικαστήριο.Επιπλέον σε ότι με αφορά προσωπικά δεν πηγαίνω όπου νιώθω ανεπιθύμητος.Αλήθεια δεν εισθε ικανοποιημένος από την παρουσία Κουράση ,Κόσσυβα Ανδρεόπουλου και Θωμά.Η δεν ήρθαν ουτε αυτοί?

(ΣΧΟΛΙΟ: ΤΗΝ ΛΟΥΛΑ ΤΗΝ "ξέχασε" Ο ΚΝΙΤΗΣ)

ΔΗΜΟΤΗΣ Γ: Σεβαστη η επιλογη σας να επιλεξετε να παραστειτε σε αλλο δικαστηριο, οπως επισης και το να μην ερθετε επειδη νιωθετε ανεπιθυμητος, αλλωστε η ερωτηση μου πηγαινε για τα μελη της διοικησης γενικα κι οχι για εσας συγκεκριμενα. Να σημειωσω παντως οτι ασχετως με το αν νιωθετε ανεπιθυμητος (πραγμα που ειναι προφανως δικαιωμα σας) αυτο δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα ηταν οντως ανεπιθυμητη η παρουσια σας.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ ΣΤΟ ΕΙΠΑΜΕ: ΘΑ ΤΟΝ ΧΩΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΗΜΕΙΣ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ (ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΗΜΑ ΡΕ, ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣ ΧΥΔΑΙΟ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου