Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Έναρξη Μαθημάτων σκάκι στον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων

Αγαπητοί γονείς,

Ο Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός & Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» αποτελεί Αθλητικό Σωματείο με μοναδικό κλάδο άθλησης το σκάκι Αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με κωδικό ΓΓΑ ΦΔ 64.

Η Διοίκηση του Συλλόγου θεωρεί πως η ενασχόληση των παιδιών με το σκάκι μέσα από ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορεί χρησιμοποιηθεί σαν παιδαγωγικό εργαλείο που μακροπρόθεσμα μέσα από το παιχνίδι θα τα οδηγήσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου, μετά από εμπειρία 25 χρόνων, έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε μέσω τριών επιπέδων (αρχαρίων – προχωρημένων – αγωνιστικό) και ενός τμήματος για παιδιά προδημοτικής ηλικίας να καλύπτει τις ανάγκες όποιου παιδιού επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με το σκάκι. Πέρα από τα μαθήματα σκάκι για παιδιά λειτουργεί και τμήμα ενηλίκων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως σκακιστές του Συλλόγου μας, γέννημα θρέμμα των Βριλησσίων, αφού ωρίμασαν σκακιστικά μετά από σκληρή προσωπική δουλειά αλλά και μέσω της στήριξης που ο Σύλλογος τους παρείχε, έχουν παίξει και παίζουν σε ομάδες που αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα Α΄ , Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Το σκακιστικό τμήμα έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Μεταξύ των πάμπολλων μεταλλίων και ατομικών διακρίσεων που έχουν επιτύχει οι ανήλικοι σκακιστές του Συλλόγου σε σχολικά Πρωταθλήματα και σκακιστικούς αγώνες, ξεχωρίζει ως κορυφαία η ατομική διάκριση νεαρού σκακιστή, ο οποίος αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των νηπίων στο 26ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι 2014 που διεξήχθησαν στην Ερέτρια από 25 έως 27 Απριλίου 2014. Εξίσου σπουδαία είναι η ατομική διάκριση νεαρού σκακιστή, ο οποίος αναδείχθηκε Δευτεραθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των νηπίων στο 30ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκάκι 2018 που διεξήχθησαν στο Περιστέρι από 1 έως 2 Απριλίου 2018. Ο Σύλλογος παρέχει σε παιδιά και σε ενηλίκους που παρακολουθούν το πρόγραμμα προπονήσεων του σκακιστικού τμήματος, τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομαδικούς και ατομικούς αγώνες αναγνωρισμένους από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία(FIDE). Σε ομαδικό επίπεδο το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου έχει να επιδείξει τρεις σημαντικές επιτυχίες. Η πρώτη σημειώθηκε όταν κατέλαβε την 3η θέση του Β2 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2013 κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του. Η δεύτερη σημειώθηκε όταν ζευγάρωσε τα τρόπαιά του, αυτή τη φορά ως Πρωταθλητής του Β2 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2016 με το απόλυτο νικών, επιτυχία που του έδωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α΄ Τοπική Κατηγορία Αττικής. Η τρίτη σημειώθηκε όταν κατέλαβε την 2η θέση του Β1 Ομίλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2018 κατακτώντας το τρίτο τρόπαιο, πετυχαίνοντας παράλληλα για δεύτερη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α΄ Τοπική Κατηγορία Αττικής.

Τι περιλαμβάνει η εβδομαδιαία προπόνηση για κάθε παιδί

Η εβδομαδιαία προπόνηση για κάθε παιδί που παρακολουθεί μαθήματα σκάκι στον Σύλλογο περιλαμβάνει:

- την παρακολούθηση της προπόνησης του αντίστοιχου επιπέδου (αρχαρίων – προχωρημένων – αγωνιστικό) ή του τμήματος προδημοτικής ηλικίας μία φορά τη βδομάδα

- τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Παίζουμε σκάκι» που διεξάγεται κάθε Σάββατο 17:00 έως 18:30 και Κυριακή από τις 10:30πμ έως τις 12:00 όπου παρέχεται η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά, όλων των επιπέδων που παρακολουθούν μαθήματα σκάκι στον Σύλλογο, να παίξουν μεταξύ τους φιλικές παρτίδες, με χρήση ηλεκτρονικών χρονομέτρων προσομοιάζοντας συνθήκες αγώνων αντίστοιχες με αυτές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όταν θα λάβουν μέρος σε αντίστοιχες ατομικές ή ομαδικές παιδικές σκακιστικές διοργανώσεις.

Κάθε επίπεδο έχει τη δική του ύλη μαθημάτων η οποία θα διδάσκεται από ξεχωριστό βιβλίο.

Κάποιες Κυριακές μέσα στον χρόνο το αθλητικό μας σωματείο θα λαμβάνει μέρος σε παιδικούς ομαδικούς διασυλλογικούς αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται κάθε Κυριακή με ώρα έναρξης στις 10:30πμ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν να λάβουν μέρος τα παιδιά σε αυτούς τους αγώνες, είναι να τους έχουν εκδοθεί Αθλητικά Σκακιστικά Δελτία.

Πρώτη Συνάντηση - Συνάντηση Γονέων - Εγγραφές
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 9:30πμ έως 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου