Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ - ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Χωρίς μόρια για διενέργεια ΕΔΕ ή για τις συνδικαλιστικές δραστηριότητες αλλά και χωρίς να αποκλείει όσους/ες δεν μετείχαν στις διαδικασίες των μνημονιακών αξιολογήσεων (είτε Μητσοτάκη, είτε Γεροβασίλη) η νέα εγκύκλιος του ΥΠΔΑ που διευκρινίζει τις διαδικασίες επιλογής διευθυντών.

Θετικές προβλέψεις αν σκεφτεί κανείς όσα έχουν γίνει στον δήμο μας τα τελευταία χρόνια από την .... έτσι του κόλπου.

ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΆΒΛΗΤΗ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Α νομίζετε ότι δεν ισχύει ρωτήστε τον Ζουκενμπεργκ που του έχουν κάνει το φατσομπούκι σουρωτήρι.

Αδύνατο σημείο της εγκυκλίου είναι τα μόρια από την .... συνέντευξη.
Είναι ΣΩΣΤΗ διαδικασία.
Αλλά πρέπει να διασφαλιστεί η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε αυτή.

Ίσως με συνέντευξη στην ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των δήμων και σε πολυπρόσωπα όργανα στις άλλες βαθμίδες της διοίκησης.

Γιατί κυκλοφορούν εκτός από καθηγητές και άλλοι ..... ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ που δίνουν μόρια με αντάλλαγμα "δείξε βυζί" - δεν ξέρω αν με κατανοεί η Μαριλίζα.

Και είναι περισσότεροι από όσο νομίζουμε.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ aftodioikisi.gr


Τρία θα είναι τα κριτήρια επιλογής γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών, με το μεγαλύτερο ποσοστό μοριοδότησης να αποδίδεται στους τίτλους σπουδών που κατέχουν οι υποψήφιοι.

Η αξιολόγηση αφήνεται… εκτός, εφόσον έχει προκύψει η «εμπλοκή» με την ΑΔΕΔΥ να έχει κηρύξει απεργία – αποχή από κάθε σχετική διαδικασία. Όμως, καθώς η αξιολόγηση περιλαμβάνεται -βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας- στα (τέσσερα συνολικά) κριτήρια, θα «μετρήσει» για τις νέες κρίσεις που θα γίνουν στις θέσεις ευθύνης.

Όσον αφορά τις επικείμενες κρίσεις, τις πρώτες μετά από πολλά χρόνια στο δημόσιο, για όλες τις βαθμίδες προϊσταμένων, η μοριοδότηση -σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο– θα προκύπτει:

α) κατά 40% από τα τυπικά προσόντα και τα προσόντα επαγγελματικής κατάρτισης (δεν λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός, παρά μόνο ο τίτλος σπουδών, ενώ -υπενθυμίζεται- έχει επανέλθει η μοριοδότηση πιστοποιημένης επιμόρφωσης),

β) κατά 25% από την εργασιακή εμπειρία και την άσκηση καθηκόντων ευθύνης (αναγνωρίζονται ακόμη έως 7 χρόνια προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα σε συναφές αντικείμενο),

) κατά 35% από τη δομημένη συνέντευξη (περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες: μία επί θεμάτων σχετικών με τον φορέα της θέσης, δεύτερη επί της διαχείρισης ενός υποθετικού σεναρίου, με καθεμία να μοριοδοτείται έως 500 μόρια),
ενώ ο υποψήφιος μπορεί να λαμβάνει κατ’ ανώτατο όριο 1.000 μόρια για καθεμία από τις παραπάνω κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr από αρμόδιες πηγές, οι προκηρύξεις για την πλήρωση των θέσεων ευθύνης, με τις οποίες θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Κάθε υποψήφιος μπορεί να διεκδικήσει έως 5 θέσεις ευθύνης ανά προκήρυξη, σύμφωνα με την εγκύκλιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου