Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΥ - ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΠΑΧ - ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΕΡΤΑ

 Κύριε Ρούσσο,

Παρακολουθώντας μία διαδικτυακή διαμάχη σας με τον κύριο Λέρτα, αισθάνθηκα ότι εθίχθην προσωπικά και για αυτό σας καλώ δημοσίως να αποδείξετε τις καταγγελίες σας. Αναφερθήκατε στη Δημοτική Επιχείρηση, λέγοντας ότι χρεοκόπησε επί των ημερών της διοίκησης Ζαφειρόπουλου. Επειδή από το διάστημα( Οκτώβριος 2005- Μάρτιος 2007) χρημάτισα πρόεδρος με διευθυντή τον κύριο Λέρτα και εσάς έναν εκ των μελών του διοικητικού συμβουλίου, θεωρώ ότι η μνήμη σας είναι ασθενής διότι σας διαφεύγει το έργο που παράχθηκε επί των ημερών μας. Μου δίνετε λοιπόν μία καλή ευκαιρία, να απευθυνθώ στους συμπολίτες μας Χαλανδραίους και να γνωστοποιήσω το έργο της ΔΕΠΑΧ το οποίο εσείς μηδενίζετε και για το οποίο μέχρι σήμερα από σεμνότητα δεν είχα δημοσιοποιήσει.

Η ʺδιορισμένηʺ λοιπόν διοίκηση Ζαφειρόπουλου, της οποίας είχα την τιμή να είμαι για μικρό χρονικό διάστημα πρόεδρος, παρέλαβε μία καταχρεωμένη επιχείρηση( ΙΚΑ, εφορία , καθηγητές, συνεργάτες , κ.ο.κ. )

Επειδή όπως πολύ καλά γνωρίζετε διότι ήσασταν μέλος του Δ.Σ., έκανα ένα τιτάνιο αγώνα ώστε να της δώσω πνοή και ελπίδα. Στην προσπάθειά μου αυτή, ο μοναδικός που πίστεψε και αφοσιώθηκε επί της ουσίας στο όραμά μου, ήταν ο κύριος Λέρτας. Έτσι λοιπόν βάλαμε σε δεύτερη μοίρα επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις και αφοσιωθήκαμε αποκλειστικά στο σκοπό αυτό. Τις λεπτομέρειες της απολύτου αφοσίωσής μας, μπορεί να σας τις βεβαιώσει υπάλληλος της ΔΕΠΑΧ με τον οποίο συνδέεστε στενά και ο οποίος δεν σταματούσε να μας επικροτεί και να μας συγχαίρει για τα αποτελέσματα του αγώνα μας.

Το έργο μας ήταν ορατό και μιλούσε!

Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των τμημάτων και των σπουδαστών.

Μειώσαμε τη δαπάνη των ενοικίων κάτω από το ήμισυ.

Δημιουργήσαμε δημοτικό κινηματογράφο στο Πάτημα 2 , μία περιοχή ξεχασμένη από όλους,

Εκδόσαμε 3 συλλεκτικά ημερολόγια με διατηρητέα ακίνητα του Χαλανδρίου, ένα εκ των οποίων είναι η βίλα Κεφαληνού, για τη διάσωση της οποίας από ότι ενημερώνομαι από τον τύπο, δεν λαμβάνετε καμία μέριμνα. ( Να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι την Κυριακή 17/2 στις 11:30 το πρωί , να είμαστε όλοι εκεί να διαμαρτυρηθούμε για να μη γίνει η βίλα ένα ακόμη οικόπεδο προς εκμετάλλευση.)

Φέραμε για πρώτη φορά άρματα στο Χαλάνδρι και υπήρξε καθολική συμμετοχή σχολείων και δημοτών στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Και πολλά πολλά ακόμη που δεν μπορώ να θυμηθώ, αλλά είμαι σίγουρη ότι εσείς τα θυμάστε καλύτερα γιατί ήσασταν σε όλα παρών και καρπωνόσασταν ως μέλος του Δ.Σ. των δικών μας προσπαθειών.

Η απόλυτη όμως προσήλωση στο σκοπό της διατήρησης της ΔΕΠΑΧ είχε προσωπικό κόστος, διότι οι πελάτες του γραφείου μου έγιναν ʺΧΟΡΗΓΟΙʺ της Δημοτικής Επιχείρησης. Για του λόγου το αληθές σας παραπέμπω στα πρακτικά της παραίτησής μου να διαβάσετε λεπτομερώς ότι για όλα τα ανωτέρω είχα καταφέρει να συγκεντρώσω το ποσό των 82.000 € περίπου, από επαγγελματίες του Χαλανδρίου τους οποίους ευχαριστώ για ακόμα μία φορά μέσα από την ψυχή μου. Παρέλειψα να αναφέρω ότι οι καθηγητές πληρώνονταν στο ακέραιο και στην ώρα τους, όπως επίσης και το υπόλοιπο προσωπικό καθώς και οι υποχρεώσεις μας προς τρίτους.

Η πιο σημαντική ίσως παρενέργεια αυτής της αφοσίωσης μου, ήταν ότι παραμέλησα την οικογένειά μου, έχοντας παιδί που έδινε εισαγωγικές εξετάσεις.

Η ταλαιπωρία μου συνεχιζόταν γιατί όπως πολύ καλά θα θυμάστε, με συνέλαβαν με την διαδικασία του αυτοφώρου, γιατί έκανα το ʺΕΓΚΛΗΜΑʺ να λειτουργήσω το δημοτικό κινηματογράφο ΦΛΥΑ στο Κάτω Χαλάνδρι, τη μοναδική ίσως πολιτιστική διέξοδο αυτών των κατοίκων.

Για όλα αυτά λοιπόν, αποφάσισα να παραιτηθώ παρόλο που μου ήταν πολύ δύσκολο γιατί είχα ταυτιστεί με τη ΔΕΠΑΧ. Αυτή μου η απόφαση όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν έγινε αποδεκτή, επειδή το έργο ήταν μεγάλο και ουσιαστικό. Για αυτό η τότε διοίκηση με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, εισηγήθηκε να λαμβάνω κάποια αποζημίωση για τις παροχές μου, την οποία όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν έλαβα ποτέ. Προτεραιότητα μου ήταν να πληρώνονται στην ώρα τους οι εργαζόμενοι, οι οφειλές προς δημόσιο καθώς και τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης. Κάτι που δεν είδα από μία αριστερή διοίκηση της οποίας ηγείστε να κάνει κάτι αντίστοιχο, να διαθέσετε δηλαδή ένα τμήμα του παχυλού και ξεκούραστου μισθού σας σε ένα ταμείο αλληλοβοήθειας των συμπολιτών μας που περνούν δύσκολα.

Στο βαθμό που με αφορά σας δηλώνω ότι δεν παραιτούμαι των αξιώσεών μου, οι οποίες αποδείχτηκαν δίκαιες στο Ανώτατο Δικαστήριο διότι αφορούν ατέλειωτες εργατοώρες.

Επειδή το νόμισμα έχει δύο όψεις και επειδή η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας πως ένας ʺεμμονικόςʺ δήμαρχος τους χρεώνει με τόκους για ένα καπρίτσιο, διότι τα δικαστήρια μας δικαίωσαν και τα χρήματα που πρέπει να μας αποδοθούν είναι έντοκα. Δυστυχώς όμως αυτή είναι η πάγια τακτική της παράταξής σας να γράφει τους νόμους και τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων στα παλαιότερα των υποδημάτων της και για αυτό σας αφήνω στην κρίση των Χαλανδραίων.

Υ.Γ. Αν όπως ισχυρίζεστε η ΔΕΠΑΧ χρεοκόπησε επί δημαρχεία Ζαφειρόπουλου, γιατί δεν προσκομίζετε τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης των ορκωτών λογιστών στο Δημοτικό Συμβούλιο ;

Εγώ πάντως είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης να προσκομίσω αμέτρητα καρνέ επιταγών που βρήκα όταν ανέλαβα της διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης και αφορούν πληρωμές χιλιάδων ευρώ για αστείες παροχές υπηρεσιών. Είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε πολλά γνωστά σας ονόματα μέσα σε αυτά.

Πάντα στη διάθεση σας
Χριστίνα Καραμαλέγκου
Πρώην Πρόεδρος ΔΕΠΑΧ

2 σχόλια:

  1. Ήμουν και εγώ μία από τις σπουδάστριες της ΔΕΠΑΧ και έζησα από κοντά τον αγώνα και την προσπάθεια σας. Με προσβάλει η συμπεριφορά του Δημάρχου, που απ'ότι διαβάζω ήταν μέλος του Δ.Σ. και αρνείται να σας καταβάλει τα δεδουλευμένα. Ευτυχώς που είμαστε σε προεκλογική περίοδο και η μνήμη μας καλά κρατεί. Μας λείπει η ΔΕΠΑΧ και το έργο σας, που ήταν μία διέξοδος για εμάς. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες της ΔΕΠΑΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήμουν και εγώ μια από τις σπουδάστριες της ΔΕΠΑΧ και έζησα από κοντά τον αγώνα και την προσπάθεια σας. Με προσβάλει η συμπεριφορά του δημάρχου, που απ'ότι διαβάζω ήταν μέλος του ΔΣ και αρνείται να σας καταβάλει τα δεδουλευμένα. Ευτυχώς που είμαστε σε προεκλογική περίοδο και η μνήμη μας καλά κρατεί. Μας λείπει η ΔΕΠΑΧ και το έργο σας που ήταν μια διέξοδος για εμάς. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες της ΔΕΠΑΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή