Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΥΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ! ΑΥΤΑ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΕΛΕΓΕ!

ΦΛΥΑΡΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

Έχουμε δώσει το κύριο βάρος της παρουσίας μας στο δημοτικό συμβούλιο -κι είμαστε ο μόνος συνδυασμός- σε θέματα οικονομικού εγκλήματος και διαφθοράς. "Αυτός ήταν ο λόγος που κι εγώ μπήκα στην «Φλύα ΑΕ», που είναι η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, διότι τελικά, αντί να είναι μια εταιρεία εκμετάλλευσης και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, μετατράπηκε σ’ ένα διαφθορείο μίζας και παραοικονομικών δραστηριοτήτων.

 - Ποιοι είναι οι άξονές σας, οι βασικές κατευθύνσεις της αντιπολιτευτικής σας πολιτικής;
Σήμερα, 8 μήνες μετά από τις εκλογές τι συγκεκριμένα ζητήματα έχετε να καταγγείλετε;


Σαφώς έχουμε να καταγγείλουμε. Κατ’ αρχήν τον τρόπος με τον οποίο δόθηκαν τα διαφημιστικά μέσα, ο οποίος δεν έγινε με ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό. Για παράδειγμα, όταν ένας Δήμο έχει έναν αστικό εξοπλισμό όπως είναι οι ρακέτες στύλου – πρόκειται για τα μεγάλα διαφημιστικά (1) που βλέπουμε, που είναι μία κολώνα κι επάνω μια μεγάλη τετράγωνη πινακίδα, στη Μεσογείων, στην Κηφισίας - αυτές αποτελούν περιουσία του Δήμου, ο οποίος έχει δύο επιλογές. Η μία είναι να τις εκμισθώσει απευθείας, κι η άλλη είναι να τις δώσει στη «Φλύα» για να κάνει αυτή την εκμίσθωση. Όταν λοιπόν πάμε να εκμισθώσουμε την περιουσία του Δήμου, για τη διαφύλαξη του κρατικού πλούτου, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες.Άρα, σύμφωνα με τον νόμο περί αναθέσεων και μισθώσεων πρέπει να γίνει ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός . Αυτό σημαίνει χρηστή οικονομική διοίκηση, αυτό που θα έκανε κάθε ιδιώτης (2): όταν έχει ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση, αναζητά την καλύτερη προσφορά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέσα, τα γήπεδα και τα οικόπεδα του Δήμου πήγαιναν στη «Φλύα» κι η «Φλύα» μετά με απευθείας αναθέσεις τα παραχωρούσε σε κολλητούς και σε μέλη που προέρχονται πρώην από την τοπική αυτοδιοίκηση (3), που έδιναν πολύ μικρό αντίτιμο για την εκμετάλλευση των πινακίδων και των μέσων και των γηπέδων. Το γεγονός δημιουργούσε αθέμιτο πλούτο. (4)

- Τι έχετε κάνει για την κατάσταση αυτή; Έχετε προσφύγει στον εισαγγελέα;

Ναι, το έχω καταγγείλει, αλλά υπήρχε ένα νομοθέτημα το οποίο έλεγε ότι δεν έχω το δικαίωμα να προσφύγω μην έχοντας ο ίδιος έννομο συμφέρον, με αποτέλεσμα να μην μου αναγνωρίζει η Περιφέρεια κι όλα τα ελεγκτικά μέσα της αυτοδιοίκησης, τηδυνατότητα προσφυγής. Έχω κάνει άπειρες προσφυγές. Βέβαια περιμένω να δω πώς θα λειτουργήσουν και τα αντανακλαστικά της δημόσιας διοίκησης, για να δούμε τουλάχιστον αυτό το έναεκατομμύριο συνεργολαβία του Νομισματοκοπείου αν θα πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως. Γιατί, ξέρετε, υπάρχουν και υπόγειες διαδρομές, ξέρετε τον τρόπο που είναι δομημένη η σύγχρονη ελληνική κοινωνία, κι ο καθένας, κυρίως όταν έρχεται από τα παλιά τζάκια που κυβερνούν τη χώρα τα τελευταία 30-40 χρόνια, έχει και γνωριμίες και δυνατότητες να επηρεάσει κάποιες καταστάσεις. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το εξαλείψουμε και η δικαιοσύνη να λειτουργεί ανεξάρτητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

(1): Για μαθήματα περί του τι είναι ΑΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ και αν η ΡΑΚΕΤΑ ΕΠΙ ΣΤΥΛΟΥ εμπεριέχεται σε αυτόν, είμαστε διαθέσιμοι κάθε Τετάρτη απόγευμα (6-8).
Τιμή φροντιστηρίου 20 ευρώ την ώρα ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ. (Εμείς ΕΚΔΙΔΟΥΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ).


(2): Κάθε ιδιώτης που νοικιάζει ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ σπίτι κοιτάει ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ, για να εξασφαλίσει όσο μπορεί ότι θα εισπράττει το νοίκι. Διότι αν του έρθει π.χ. ένας λαθρομετανάστης με μαϊμού χαρτιά, που μένει μαζί με άλλους 400 σε ένα σπίτι ενός παραπληγικού (χωρίς ρατσιστική διάθεση αυτό) και του δώσει κάνα 50άρι το μήνα περισσότερα από τον άλλο, τον γνωστό, που τον συναντάει κάθε μέρα ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ για να εξασφαλίσει ότι θα πληρωθεί, έστω και καθυστερημένα.

(3) ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ;;;; Δηλαδή;;; Τι το ΑΘΕΜΙΤΟ;;; ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΠΟΙΟΝ ΠΛΟΥΤΟ;;; ΠΟΣΟ ΠΛΟΥΤΟ;;; Διότι άμα κοιτάξουμε τα πόθεν έσχες μας και ανοίξουμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ξέρετε τι θα γίνει; ΑΣΠΡΟΣ ΚΩΛΟΣ, ΜΑΥΡΟΣ ΚΩΛΟΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ έλεγε η γιαγιά μου.

(4) Όταν τα έλεγε αυτά είχε ήδη το πόρισμα στα χέρια του, έτσι δεν είναι;;; (αφού το πόρισμα ήρθε στον δήμο τον Ιούλιο του 2010).

(http://stinplatia.blogspot.com/2012/02/blog-post_8021.html) ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2010 ΔΗΛΑΔΗ.

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ, οπότε να τους συγχωρήσουμε με το σκεπτικό ότι μικροί είναι οι μεν, χαζός είναι ο άλλος - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ.
ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ  ΨΕΥΔΟΝΤΟΥΣΑΝ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ,  ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ KAI ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!

ΠΟΙΟΙ;;
- Όσοι έκαναν τις αφαιρέσεις μέσων που έχουν σύμβαση και που σύμφωνα με τα πορίσματα ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ  ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ!
- Όσοι έλεγαν ότι δεν είχαν χωροθετηθεί σωστά, αφού το πόρισμα ζητά να επαναχωροθετηθούν σωστά ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΑΚΕΤΕΣ.
- Όσοι ΧΑΦΙΕΔΙΖΑΝ και ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΑΝ εργαζόμενους που έκαναν την δουλειά τους στους δρόμους του Χαλανδρίου. ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
- Όσοι διέδιδαν στην αγορά ότι είναι παράνομη διαφήμιση αποτρέποντας πελάτες να διαφημιστούν σε εταιρίες που έφερναν ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ. (Δεν ξέρω πόσοι σήμερα θα ακολουθήσουν την "γαλαντομία" του "ας μην έρχεται αυτό το χρήμα" κάποιων που ακόμα πιστεύουν φαίνεται ότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ.)
- ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ.

Και όσοι σήμερα κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους και το παίζουν "κέντρο" δεν μπορεί να θέλουν να θεωρούνται υπηρέτες της ΚΟΙΝΩΝΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ κλπ.
Αν ΟΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΙΩΠΗ και στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!
ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΡΑΚΕΤΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ  ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΦΟΥ "Η Α.Ε. ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΝ ..." ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΣΑΣ ΔΕΙΞΑΜΕ!

Άρα;;;

ΥΓ: Η ΦΛΥΑΡΙΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ για το σήμερα και το αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *