Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

H Haike Haensel στο Χαλάνδρι - στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Χάικε Χάνσελ (Haike Hansel), η γερμανίδα βουλευτής του Γερμανικού κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Χαλάνδρι και μίλησε στην πολύ μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
H γερμανίδα βουλευτής έγινε πολύ γνωστή και αγαπητή στον ελληνικό λαό, από την ένθερμη ομιλία που έκανε στο γερμανικό κοινοβούλιο, υπέρ του αγώνα που κάνει ο ελληνικός λαός. Έκλεισε μάλιστα την ομιλία της τότε, μιλώντας στα ελληνικά και λέγοντας: «Είμαστε όλοι Έλληνες!»
Στην ομιλία της στο Χαλάνδρι, αναφέρθηκε με θαυμασμό στον δυναμικό αγώνα των Ελλήνων ενάντια στις πολιτικές που επιβάλονται στην Ελλάδα και ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση. Μίλησε για τις προαποφασισμένες υπερεθνικές αποφάσεις των αγορών και των τραπεζών και σημείωσε την κρισιμότητα που έχουν οι ελληνικές εκλογές για όλη την Ευρώπη, αλλά και για την Γερμανία.
Τόνισε τη σημασία που θα έχει η ενίσχυση της Αριστεράς λέγοντας χαρακτηριστικά : "Εάν στην Ελλάδα δώσετε δύναμη στην Αριστερά, αυτό θα σημαίνει πάρα πολλά για όλη την Ευρώπη. Αυτό που θα συμβεί στην Ελλάδα θα έχει επίδραση και επιρροή και στην Γερμανία".
Μαζί με τον συμπατριώτη της Henning Zierock, μαέστρο και συνιδρυτή με τον Μίκη Θεοδωράκη της Κίνησης Καλλιτεχνών για την Ειρήνη, και με τη συνοδεία μιας κιθάρας, τραγούδησαν στα ελληνικά και στα γερμανικά, τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και ξεσήκωσαν όχι μόνο τους πολυάριθμους συγκεντρωμένους, αλλά όλη την πλατεία Χαλανδρίου.


Στη συγκέντρωση μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ στην β’ Περιφέρεια Αθήνας, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Παπαδημούλης, Παναγιώτης Κοσμάς και χαιρέτησαν οι συμπολίτες μας Χαλανδραίοι Κώστας Ήσυχος και Απόστολος Αλεξόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου