Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Φόβος!!

312821-8862825-11
 
 
 
 
 
 
 
 
17 Ιουνίου ώρα 10 μμ. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπας ανακοινώνει για το εκλογικό αποτέλεσμα:
Ο λαός υπό τον φόβο της κατάρρευσης, ψήφησε κατάρρευση. Η απόφαση του λάου είναι σεβαστή, όμως νοθεύεται από τον απαράδεκτο εκλογικό νόμο.

Εμείς ευχαριστούμε τους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν για δεύτερη φορά και αυτούς που μας ψήφισαν για πρώτη και τους λέμε, πως σε καμία περίπτωση δεν θα συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση υποτέλειας και καταστροφής που ετοιμάζει ο κύριος Σαμαράς.

Δεν θα βάλουμε εμείς το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας. Εμείς με τις ενισχυμένες μας δυνάμεις μας αλλά και με τα άλλα προοδευτικά κόμματα θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα τις Ελλάδας. Καλούμε την Δημοκρατική Αριστερά να μην συμμετάσχει στην κυβέρνηση που θα διαλύσει τα κοινωνικά στρώματα που την εμπιστεύτηκαν και την ψήφησαν.

Την καλούμε να επαναπροσδιορίσει την θέση της, καλούμε το ΚΚΕ, τους Οικολόγους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και άλλους προοδευτικούς υποψηφίους σε σύμπραξη από σήμερα για τις επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν να έρθουν. Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά τα όσα μας χωρίζουν. Συνεχίζουμε αποφασιστικά, χάσαμε μια πολύ σημαντική μάχη αλλά όχι τον πόλεμο.


Ο Αντώνης Σαμαράς σχηματίζει κυβέρνηση προθύμων και περιμένει με αγωνία την επίσκεψη της τρόικας
. Ω του θαύματος, ο τεχνοκράτης Παπαδήμος έχει αφήσει πίσω του μόνο γη. Τα καμένα δέντρα τα πήρε μαζί του για το τζάκι. Έτσι τα μέτρα που καλείται να πάρει ο μικρός Αντώνης με πόνο καρδίας δεν είναι 72, αλλά 100. Αμέσως γίνονται κάποιες προσπάθειες για διαδηλώσεις οι οποίες πνίγονται στα χημικά και στο αίμα. Η κυβέρνηση υπό τον φόβο ανατροπής της, ψηφίζει νύχτα, νομοσχέδιο απαγόρευσης διαδηλώσεων και κυκλοφορίας. Παράλληλα περνά σε λογοκρισία τον τύπο αλλά και το διαδίκτυο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ανακοίνωση της εκφράζει την λύπη της για όσα γίνονται στην Ελλάδα αλλά επαναλαμβάνει την πάγια τακτική της να ΜΗΝ επεμβαίνει στα εσωτερικά των κρατών μελών και ελπίζει σε εξομάλυνση της κατάστασης. Παράλληλα επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελληνική κυβέρνηση, γιατί δεν πρέπει επʼ ουδενί να τεθεί σε κίνδυνο η Ευρώπη των Λαών.

Ο Αντώνης Σαμαράς καλείται να πάρει ακόμα μια δύσκολη απόφαση. Αυτή την φορά υπό την καθοδήγηση διανοητών βγάζει την Ελλάδα από την ζώνη του Ευρώ με την τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ το οποίο και καθορίζει ισοτιμίες και ροές. Οι κακιές γλώσσες κάνουν λόγο για κουμπάρους του Αντώνη που δεν αρκούνταν στην πλήρη καθίζηση του χρηματιστηρίου και περίμεναν πως και πώς να αγοράσουν τα πάντα με λίγα μόνο ευρώ, που από καιρό είχαν βγάλει έξω όπως τους είχε συμβουλέψει. Μάλιστα οι πιο κακοί θα πουν πως τους είπε να τα βάλουν στην τράπεζα που τα έχει και αυτός από το 2010.

Η Ελλάδα μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις διατηρεί την εμπορική της ονομασία να λέγεται Ελλάδα. Όλα τα αλλά παραχωρούνται σε ξένους επενδύτες. Οι Έλληνες φτάνουν κατά χιλιάδες στα σύνορα με την Αλβανία, την Βουλγαρία τα Σκόπια και πολλές βάρκες βγαίνουν στα ανοιχτά με προορισμούς την Ιταλία και την Τουρκία, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Πολλοί σκοτώνονται στις νάρκες που τοποθέτησε η Χρυσή Αυγή για να εμποδίσει την είσοδο των ξένων, άλλοι πάλι τα καταφέρνουν.

Η ελπίδα σβήνει, ο άλλος δρόμος έχει υποστεί καθίζηση και η Ευρώπη καλείται να εναρμονιστεί με το παράδειγμα της Ελλάδας. Ο μεσαίωνας και το κυνήγι μαγισσών επιστρέφει με εικόνα υψηλής ευκρίνειας, χωρίς χιόνια και είδωλα, σε τρεις διαστάσεις.
Έχω την κακή τάση να επαληθεύομαι, ας ελπίσουμε πως θα πέσω έξω για το καλό όλων μας. Αν όμως επαληθευτώ, καλώ τον φίλο Αλέξη να εκφωνήσει αυτά που έγραψα, δεν είναι ανάγκη να ψάχνει εκείνη την ώρα. Μετά να πάει σπίτι του, να φιλήσει την σύντροφο του, το παιδί του και να ξεκουραστεί. Έκανε ότι μπορούσε, την ευθύνη της καταστροφής την έχουν άλλοι.

Καταστροφολογία; Μπορεί! Αλλά δεν την ξεκίνησα εγώ!

*Σταύρος Παπαϊωάννου
Ούτε μέλος, ούτε στέλεχος,
ούτε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου