Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Η ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.Ανακοίνωση για την κατάρρευση σοβά σε αίθουσα διδασκαλίας του 7ου δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε ο σοβάς από το ταβάνι της αίθουσας διδασκαλίας Νο3 του 2ου ορόφου στο σχολικό συγκρότημα 7ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου. Στη συγκεκριμένη αίθουσα κάνουν μάθημα παιδιά της Στ΄ τάξης του 7ου Δημοτικού. Το πρόβλημα οφείλεται σε υγρασία από την ταράτσα, η μόνωση της οποίας έχει πλέον φθαρεί.

Το κτήριο παραδόθηκε το 1971 και έχει πάρα πολλά προβλήματα λόγω παλαιότητας αλλά και ελλιπούς συντήρησης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου. Από την μεριά των Δ/ντών των Σχολείων έχουν γίνει επανειλημμένα όλες οι απαραίτητες ενέργειες με έγγραφα προς τις δημοτικές υπηρεσίες. Την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαν γίνει μερεμέτια σε ένα μικρό κομμάτι του σοβά και η ολική αποκατάσταση σχεδιάστηκε να υλοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία, με χρηματοδότηση από τα έκτακτα έσοδα του Δήμου (Σ.Α.Τ.Α.) η οποία όμως δεν έγινε ποτέ παρ’ ότι είχε εγκριθεί ο προϋπολογισμός του έργου.

Επειδή ποτέ δεν ήρθαν τα χρήματα;

Επειδή τα χρήματα πήγαν αλλού; Και πού;

Πού οφείλεται αυτή η εγκληματική ολιγωρία;

Προφανώς στην έλλειψη συνειδητοποίησης ότι στα σχολεία φοιτούν μικρά παιδιά και συνεπώς στην έλλειψη υπευθυνότητας και προτεραιότητας που απορρέει από την συνειδητοποίηση αυτή.

Μπορούν να αναλογιστούν οι υπεύθυνοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο δήμαρχος ο ίδιος, τι θα συνέβαινε αν αντί για βράδυ η αποκόλληση του σοβά γινόταν πρωί και από κάτω ήταν οι μαθητές με το δάσκαλό τους;

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ την εικόνα του συμβάντος σε ώρα διδασκαλίας;

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ τον θρήνο;

Για εμάς είναι σαν να έχει συμβεί. Δεν έχει σημασία αν τα παιδιά και ο δάσκαλος στάθηκαν τυχεροί.

Αν και χαιρόμαστε που θα είναι όλοι αύριο κοντά μας ΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ στη σκέψη του κινδύνου που διατρέχουν τα παιδιά από την αμέλεια της πολιτείας.

Για εμάς έχει σημασία να είναι ασφαλή τα σχολεία. Κι αυτό είναι αρμοδιότητα του δήμου.

Από τη στιγμή μάλιστα που είχαν ενημερωθεί και ξαναενημερωθεί για το πρόβλημα, δεν υπάρχει δικαιολογία. Είναι υπεύθυνοι για αυτό που συνέβη και για ότι άλλο συμβεί.

Έκτος όμως, από τις προτεραιότητες του δήμου Χαλανδρίου που φέρει την ευθύνη υπάρχει μια αντικειμενική πραγματικότητα. Οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας από 48 έχουν μείνει 8 λόγω περικοπών των μνημονίων. Η έλλειψη εργατών δυσχεραίνει την διεκπεραίωση των απαραίτητων έργων εν μέσω οικονομικής κρίσης. Η μείωση του προσωπικού οδηγεί σε ασφυξία ικανοποίησης πραγματικών αναγκών στα σχολεία.

Σημειώνουμε επίσης, πως αντίστοιχο περιστατικό συνέβη το Νοέμβριο σε σχολείο της Κηφισιάς. Νύχτα έπεσαν οι σοβάδες των ταβανιών σε αίθουσες του 2ου ορόφου. Από τύχη κι εκεί δεν υπήρξαν θύματα.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ

ΜΝΗΜΟΝΙΑ + ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ = ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑΦΟΙ

Για αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άμεση γνωμοδότηση μηχανικού περί καταλληλότητας ή μη.

Άμεση αποκατάσταση όλων των προβλημάτων όπως αυτά επισημαίνονται από τα υπομνήματα των διευθυντών του 7ου -10ου Δημοτικού.

Άμεση προτεραιότητα στην υλοποίηση του σχεδιασμού της τεχνικής υπηρεσίας για τη συντήρηση όλων των σχολείων του δήμου Χαλανδρίου, όπως αυτή προσδιορίζεται σε έγγραφό της στις 16/2/1212 και προκηρύχθηκε στις 26/3/2012.

Άμεση γραπτή αιτιολόγηση της αντιδημάρχου τεχνικής υπηρεσίας και του δημάρχου για την ολιγωρία.

Άμεση παρουσίαση από την Αντιδήμαρχο όλων των παραστατικών εσόδων και εξόδων από τα χρήματα της Σ.Α.Τ.Α. για τα εγκεκριμένα έργα της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Άμεση προτεραιότητα στις ανάγκες των χώρων μόρφωσης και εργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Άμεση κατάργηση των όρων των μνημονίων.

Άμεση χρηματοδότηση των σχολείων στις πραγματικές λειτουργικές και πάγιες ανάγκες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *