Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ- ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας του να συμβάλει στην ανάδειξη του μοναδικού οικοσυστήματος που διατρέχει 4 Δήμους, προσκαλεί τους κατοίκους των παραρεμάτιων Δήμων αλλά και όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με τίτλο ΡΕΜΑΤΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ- ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ένας πολύτιμος υγρότοπος.

Θέμα οι όψεις της ρεματιάς που σχετίζονται με το υγρό στοιχείο (το ίδιο το νερό και η ροή του, τα πλάσματα που ζουν μέσα και πολύ κοντά σ’ αυτό και ό,τι βάλει ο νους του εμπνευσμένου ερασιτέχνη- φωτογράφου).

Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με 1 δική του/της φωτογραφία που θα συνοδεύεται από κείμενο σε μορφή λεζάντας.
Το κείμενο πρέπει να αφορά στο θέμα και την ακριβή τοποθεσία της λήψης του.

Τόπος φωτογράφησης:

Μέσα στη ρεματιά και τον παραρεμάτιο χώρο
Η ρεματιά μας αρχίζει από το Χαλάνδρι και φθάνει στην Πεντέλη ,διατρέχοντας τους δήμους Χαλανδρίου,Βριλησσίων, Αμαρουσίου και Πεντέλης [βλέπε σχετικό χάρτη στο blog:sosrematia.blogspot.com]

Ημερομηνίες-Προθεσμίες:
Έναρξη Διαγωνισμού: 11 Μαρτίου 2013.
Λήξη προθεσμίας υποβολής: 22 Μαρτίου 2013.
Ανακοίνωση Νικητών: 31 Μαρτίου 2013.

Υποβολή Συμμετοχών:
Φωτογραφία και κείμενο πρέπει να συνοδεύονται από στοιχεία επικοινωνίας, που θα αποστέλλονται σε μήνυμα, στο sosrematia και/ ή στο http://fotorematia.blogspot.com/ως εξής:

- Ονοματεπώνυμο,
- Τηλέφωνο επικοινωνίας και υποχρεωτικά
- Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Οι συμμετέχοντες υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους: 1) αναρτώντας την σε μορφή jpeg και υψηλή ανάλυση, στην “εκδήλωση” που δημιουργήσαμε στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook sosrematia
και 2) αποστέλλοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση fotorematia@gmail.com, που ανοίξαμε ειδικά για την περίσταση. Μετά την παραλαβή τους οι φωτογραφίες θα αναρτώνται απο τον διαχειριστή, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, στην ιστοσελίδα http://fotorematia.blogspot.com/

Οι φωτογραφίες δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί επεξεργασία από πρόγραμμα λογισμικού.

Πολύ σημαντικό!!! Πέραν της ψηφιακής υποβολής, οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν και μια εκτυπωμένη φωτογραφία, σε φωτογραφικό ματ χαρτί και σε διαστάσεις 24Χ30. Ο φάκελος με τη φωτογραφία πρέπει να έχει σφραγίδα με (καταληκτική) ημερομηνία ταχυδρόμησης ή παραστατικού κούριερ 22/3/2013 και να αποστέλλεται στον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου - με την ένδειξη “Για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας” στη διεύθυνση: Λεωφόρος Πεντέλης 86, 152 34 ΧΑΛΑΝΔΡΙ .
*** Η φωτογραφία πρέπει να συνοδεύεται από δήλωση παραχώρησης πνευματικών δικαιωμάτων (λεπτομέρειες στην παράγραφο “πνευματικά δικαιώματα”)

Επιλογή Νικητών:
Οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα: http://fotorematia.blogspot.com/
Η επιλογή των νικητών θα γίνει την Κυριακή 31 Μαρτίου από 5μελή επιτροπή που θα αποτελείται απο τους: Νένα Ρήγα, πρόεδρο του Συλλόγου, Νίκο Σμαραγδή, Διευθυντή Φωτογραφίας, Δάφνη Λιαναντωνάκη, εικαστικό και εκπαιδευτικό, Ματρώνη Δικαιάκου, δημοσιογράφο, αναπληρώτρια γραμματέα του Συλλόγου και μανιώδη φωτογράφο και Θεολόγο Γρύλλη, ερασιτέχνη φωτογράφο που έχει καταγράψει με τον φακό του κάθε σπιθαμή της ρεματιάς.

Έπαθλα/Διακρίσεις:
α) Οι συμμετοχές που θα επιλεγούν από την ψηφοφορία θα παρουσιαστούν σε ειδικό χώρο στο blοg & στο facebook του συλλόγου: http://sosrematia.blogspot.com/ & sosrematia και
στο: http://fotorematia.blogspot.com/

β) Οι 10 πρώτοι νικητές-νικήτριες θα κερδίσουν το παιδικό βιβλίο «Ο θησαυρός της Ρεματιάς» και άλλα δώρα έκπληξη.

(γ) Οι συμμετοχές μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο Φωτογραφικής Έκθεσης σε χώρο που θα αποφασίσουν οι διοργανωτές καθώς και να περιληφθούν σε μελλοντικές εκδόσεις ή άλλο υλικό του συλλόγου (ημερολόγιο, κάρτες, mousepad).

Πνευματικά δικαιώματα:
Με την υποβολή των φωτογραφιών και κειμένων ο/η συμμετέχων/ ουσα δηλώνει ότι η φωτογραφία και το κείμενο αποτελούν δικά του έργα και έχει την πνευματική ιδιοκτησία επ’ αυτών και παραχωρεί στους διοργανωτές το δικαίωμα χρήσης για τους συγκεκριμένους προαναφερθέντες, μη κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Σχετικό έντυπο- δήλωση παραχώρησης πνευματικών δικαιωμάτων μπορούν να εκτυπώσουν οι ενδιαφερόμενοι απο το http://sosrematia.blogspot.com/και το sosrematia (facebook)

Απαγορεύεται η συμμετοχή με έργα τρίτων.

Λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω, οι διοργανωτές δηλώνουν ότι ουδεμία ευθύνη ή υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε βλάβη αναλαμβάνουν.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό σημαίνει πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω αναγραφόμενων όρων.

Με τιμή
Το Δ.Σ. του συλλόγου

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου