Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο (αριστερός) υπουργός Μανιτάκης που «κερνάει» καφέ με χρήματα του δοκιμαζόμενου λαού

Ο (προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ.) υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης, που «πανηγυρίζει» με κάθε ευκαιρία για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, ξοδεύει (όχι όμως από την τσέπη του) για να κερνάει τους καλεσμένους του καφέδες (και τσάι!) των 900 ευρώ!

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια και από το οποίο προκύπτει ότι τα χρήματα αυτά πληρώνει ο δοκιμαζόμενος λόγω Μνημονίου ελληνικός λαός.
Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου εγκρίθηκε «η δαπάνη αξίας εννιακοσίων 
ευρώ (900 €) που αφορά την προμήθεια και παραλαβή προϊόντων (καφές, τσάι κ.λπ.) που θα προσφερθούν κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2013 σε υπηρεσιακές συσκέψεις και συναντήσεις στο πλαίσιο δαπανών δημοσίων σχέσεων της πολιτικής ηγεσίας του ΥΔΙΜΗΔ».
Με άλλα λόγια, για να απολαύσουν τους καφέδες τους οι άνθρωποι που οσονούπω θα στείλουν στον καιάδα αρκετούς χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα πάντα με τις εντολές της τρόικας, ο προϋπολογισμός του υπουργείου, ο οποίος φυσικά πληρώνεται από τον Ελληνα πολίτη, θα επιβαρυνθεί με το διόλου ευκαταφρόνητο αυτούς τους καιρούς ποσό των 900 ευρώ. « Η ανωτέρω δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του ΚΑΕ 0845, του Φορέα 05-150, του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του οικονομικού έτους 2013» αναφέρεται στην απόφαση, την οποία υπογράφει με εντολή του «εκλεκτού» της ΔΗΜ.ΑΡ. Αντώνη Μανιτάκη ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βασίλης Συμεωνίδης.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ουσιαστικά για το οικονομικό έτος 2013 τα «καλούδια» θα κοστίσουν περί τα 3.600 ευρώ συνολικά, την ώρα που η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έχει προχωρήσει, αφενός, σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και, αφετέρου, σε υπερφορολόγηση των ακινήτων. Και βέβαια υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης κάνει ό,τι είναι δυνατόν «για να εκπληρωθούν οι όροι του Μνημονίου για τη μείωση και αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα», προσπαθώντας, όπως λέει πάντως, «να πειστεί η τρόικα ότι με τη διαθεσιμότητα, σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις, είναι εφικτό να μειωθεί ο δημόσιος τομέας κατά 150.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2015 κι έτσι να αποτραπούν οι απολύσεις».

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η πρόσφατη απόφασή του να «κόψει» τα κινητά από τους συμβούλους προκειμένου να μειωθεί το κόστος ήταν απλά ένα επικοινωνιακό τρικ τού κατά τα λοιπά αριστερού υπουργού, καθώς, όπως προκύπτει, το ποσό σπαταλήθηκε τελικά σε… καφέδες. Βέβαια ο ίδιος αλλά και οι στενοί συνεργάτες του συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις «τζάμπα» κλήσεις, με χορηγία, φυσικά, του ελληνικού λαού…

http://www.olympia.gr/, 3/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου