Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η άρνηση χορήγησης πιστοποιητικού καταλληλότητας στους αθλητικούς χώρους του δήμου από την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αυτά που πρέπει να ξέρει ο αναγνώστης της Πλατείας.Το θέμα είναι σύνθετο και κάθε πλευρά του εμπεριέχει μια σειρά συμπερασμάτων που πρέπει να βγάλει ο ψαγμένος πολίτης.

Και όσα πούμε εδώ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ για να υποβαθμιστούν οι ευθύνες της διοίκησης του Αθλητικού Οργανισμού και του Δήμου που είναι ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ και ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ, αφού αυτοί ήταν και είναι υπεύθυνοι για να τα έχουν όλα όπως πρέπει ώστε να εκδοθούν τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για την τέλεση αγώνων ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!

Ίσα, ίσα που αναδεικνύουν ότι αυτά έπρεπε ήδη να έχουν γίνει ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

Άλλωστε, θα είναι δύσκολο, για όσους έχουν επιλέξει αυτή την προσέγγιση στην πολιτική τους δράση, να θολώσει η εικόνα των ευθυνών της διοίκησης , με το υπεκφύγουν – ΠΑΛΙ -  της ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ τους να ομιλούν ΚΑΘΑΡΑ για το σήμερα και το ΑΥΡΙΟ, τοποθετούμενοι πάντα στα θέματα,  ξεκινώντας από «τις διαχρονικές ευθύνες των διοικήσεων και των κυβερνήσεων» με σημείο αφετηρίας το … 1994.

ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ότι κυρίως ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ πληρώνουν σήμερα οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας: Την προσπάθεια δηλαδή να φεύγει η ευθύνη από την υποχρέωση των διοικούντων να κάνουν ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, με άλλοθι τις … παλιές ευθύνες.
Επειδή το θέμα είναι ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΣ θα παραθέσουμε μια σειρά δεδομένα με bullets.
ΛΟΙΠΟΝ, με την σειρά:

1.       Ουσιαστικά από το 2011 τα αθλητικά κέντρα –  όλα τα αθλητικά κέντρα - όφειλαν να προσαρμοστούν με διατάξεις μιας νέας – τότε -  ΚΥΑ (δεν θα σε πρήξω με αριθμούς εγγράφων γιατί θα χαθούμε, μπορείς άλλωστε να τα βρεις στις αποφάσεις του Γενικού που ήδη δημοσιεύσαμε).

Αυτό από μόνο του δείχνει ότι είναι ένα θέμα που ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ 2010 – 2011. 

Πριν ίσχυαν άλλες διατάξεις και κανόνες που οι χώροι μας ανταποκρίνονταν.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΛΟΓΙΑ.

Για να μην πελαγοδρομούμε όμως τι  ζήταγε η νέα ΚΥΑ να προστεθεί στα αθλητικά μας κέντρα (τι έλλειπε δηλαδή από τις νέες προδιαγραφές).


Α. Έκανε αυστηρότερες τις προδιαγραφές για την ενεργή και παθητική πυρασφάλεια των αθλητικών χώρων.
Εδώ είναι και το δύσκολο μέρος. ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ πολύ πιο αυστηρών προδιαγραφών από πριν.

Β. Απαιτούσε για κάθε αθλητικό χώρο ένα καλά εξοπλισμένο ιατρείο πρώτων βοηθειών με συγκεκριμένες προδιαγραφές (απινιδωτής για αντιμετώπιση καρδιακών περιστατικών, συσκευή οξυγόνου, συγκεκριμένα φάρμακα και υλικά πρώτων βοηθειών κλπ).

Γ. Ζητούσε να αποκατασταθεί η δυνατότητα των ΑΜΕΑ να προσέρχονται και βέβαια να χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους διασφαλίζοντας  την κατάλληλη υποδομή στους  χώρους για αυτά (αποδυτήρια, WC και βέβαια ράμπες πρόσβασης).


Δ. Ζητούσε την δημιουργία – με κιγκλίδωμα – διαδρόμου για την πιθανή παραμονή αστυνομικών δυνάμεων χωρίς άμεση επαφή τους με το κοινό.


ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, που δεν πρέπει να κουβεντιάζεται η αναγκαιότητά τους, σε αθλητικούς χώρους ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους (μην γελάτε ρε, όταν κάνουμε σοβαρή παρουσίαση) για χώρους συνάθροισης κοινού και άθλησης νεολαίας.

Βγήκε η Κ.Υ.Α. λοιπόν, έπρεπε να εφαρμοστεί το 2011 και τότε αν θυμάστε άρχισε μια περίεργη γκρίνια από τον δήμο – την τεχνική υπηρεσία κυρίως - ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ και ο ΣΩΤΗΡΑΣ του Χαλανδρίου – ο μέγας δικαστής Ντρεντ, το κορίτσι  λάστιχο (συγγνώμη, αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο) – θα τα έφτιαχνε όλα ΝΟΜΙΜΑ γιατί πριν ήταν ΟΛΑ παράνομα.
(Τα έλεγε στα δημοτικά συμβούλια κάθε φορά και μετά φτύνοταν για να μην βασκαθεί).

Αντί λοιπόν να προχωρήσει η Τεχνική Υπηρεσία στις απαραίτητες συνεννοήσεις με την Περιφέρεια, ώστε να επιλυθούν κάποιες ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ερμηνείες της ΚΥΑ, να γίνουν οι αναγκαίες μελέτες πυρασφάλειας και να εφαρμοστούν οι παρεμβάσεις άρχισε  να αναζητεί τις ευθύνες στο 1990 (θα επανέλθουμε σε αυτό) για να νομιμοποιήσει τις παρανομίες των προηγουμένων διοικήσεων που δεν ήτο επαρκώς ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ όσο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ήτο ο μέγας αυτός ΑΡΧΩΝ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ, ποια ήταν τα επίμαχα θέματα:

ΕΝΑ ή ΤΡΙΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ Ν. ΠΕΡΚΙΖΑΣ;

ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΟΥΛ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ;

Οι γραφειοκράτες είπαν ΟΧΙ διότι το γράμμα του νόμου έλεγε ένα σε κάθε αθλητικό χώρο. Και τα μέτρησαν τρία. (Κλειστό,  Γήπεδο Ποδοσφαίρου, Κολυμβητήριο)

Μα καλά καλοί μου άνθρωποι. 
Αθλητικό κέντρο είναι ή  σταθμός πρώτων βοηθειών να έχει ΤΡΙΑ φουλ εξοπλισμένα ιατρεία;
Εντάξει ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, αν πάθει ένας αθλητής ανακοπή πρέπει να υπάρχει απινιδωτής να τον επαναφέρει. ΚΑΙ ΟΞΥΓΟΝΟ.
ΠΟΣΟΙ ΔΙΑΟΛΟ ΑΘΛΗΤΕΣ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ανακοπή;
Και αφού προβλέπεται να υπάρχει ένα ιατρείο και μία κινητή μονάδα!

Και δεν είναι λογικό για την διοίκηση του χώρου να αναδείξει στους από πάνω της ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ αλλά και την σπατάλη για 3 ιατρεία, ώστε στην καταλληλότητα και των τριών χώρων να λαμβάνεται υπόψη ΟΤΙ ΜΕΣΑ στο αθλητικό κέντρο υπάρχει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΙΑΤΡΕΙΟ και μία κινητή μονάδα;

ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΙΑΞΑΝΕ 3 ΙΑΤΡΕΙΑ !!! 

ΥΠΟΔΟΜΗ ΑΜΕΑ

Μιλάμε για αστεία πράγματα. WC και ράμπες. 
Δεν είχαν – λέει – χρήματα. Ήταν μεγάλη η δαπάνη. 
Μιλάμε τώρα για πολλά λεφτά για ένα WC! 3, 4, 5, ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ; ΠΟΣΑ;

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ, όπως και το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον δήμο μας να φτιάξει 30 μέτρα κάγκελο για να συμμορφωθεί με τους νόμους.

(ΑΝΤΕ ΑΔΕΛΦΕ  ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΠΙΝΕΔΕΣ).

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ Μ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ)

Μιλάμε για το "τεράστιο" ποσό των 60000 ευρώ. (στα πάνω από 2 μύρια που είναι ο προϋπολογισμός του ΕΥΡΙΠΙΔΗ).

Για την πυρασφάλεια λοιπόν έχουν – επιτέλους ολοκληρωθεί οι μελέτες για το κλειστό και το ποδόσφαιρο και αναμένεται η έγκριση από την πυροσβεστική της μελέτης για το κολυμβητήριο για το οποίο καθυστέρησαν επειδή …. ήταν παράνομο και έπρεπε να γίνει πρώτα νόμιμο (κατά τον ΒΑΣΙΟ τον Μέγα).

Η διοίκηση του Αθλητικού κέντρου ισχυρίζεται ότι οι προδιαγραφές πυρασφάλειας είναι υπερβολικές και πολυδάπανες. Μπορεί να έχει δίκιο. 
Αλλά ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να τις εφαρμόσει, όπως και εγώ είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να εφαρμόσω αντίστοιχα υπερβολικές (ίσως) διατάξεις όταν ανοίγω ψιλικατζίδικο. 

Και αν είσαι ελεγκτής της εφαρμογής τέτοιων διατάξεων στους άλλους δεν μπορεί αν είσαι ο πρώτος που τις παραβιάζει ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!


Και το να βρεις 60000 ευρώ – σε τρία χρόνια που το παιδεύουν – ε, δεν είναι και τόσο τρομερό κύριοι.  ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ! 

Μια διαμόρφωση δρόμου με παρτέρια  λιγότερη μπροστά σε κολλητό από τον στρατό και βγήκαν τα λεφτά.

Φτάνει αυτό το παραμύθι όπου δεν ανταποκρίνεται ο δήμος σε ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ, ΒΑΣΙΚΕΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ γιατί δεν έχει λεφτά!

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ και βέβαια η ΑΣΦΑΛΕΙΑ αθλητών και θεατών είναι μεγαλύτερη προτεραιότητα από την διοργάνωση του ΚΕΡΗΤΙΖΕΙΝ και του συνεδρίου για την Πεο…, Πεπτιδο … λειχία, πώς το λέγανε αυτό. (πεπτιδοχημεία μάλλον το λέγανε).

(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ «ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ» ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ και τα συμφέροντα που υποκρύπτονται πίσω από τους ιδεολόγους).

ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ


Εδώ ο εξυπνακισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ήθελαν να ελέγξουν  – λέει – την ΥΠΑΡΞΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΗΝ Γ.Γ.Α. και να λύσουν πρώτα το ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ (αν ανήκει στον ΟΣΚ ή στον δήμο) και μετά θα έκαναν την μελέτη πυρασφαλείας.

Ε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ!

 Πήγαν τα παιδιά της υπηρεσίας μόνα τους και ξεπέρασαν το θέμα, με το πιστοποιητικό στατικότητας και η μελέτη πυρασφαλείας προχώρησε και εγκρίθηκε. 
ΤΟ ΕΛΥΣΑΝ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ διότι ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ κλπ δεν ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ.

Ή μήπως δεν τους άφηνε ο ... ΗΜΙανάους;

Ο δικαστής ΕΙΧΕ ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  αλλιώς!
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, όπως πάντα τα ερμήνευσε τα πράγματα και καθυστέρησε την υπόθεση δυο - τρία χρονάκια.

(ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΛΥΘΕΙ, δεν λέμε, αλλά μέχρι τότε ας υπάρχει και κάνας πυροσβεστήρας μέσα στο γήπεδο.)

ΤΟ θέμα λοιπόν της πυρασφάλειας συνολικά οδεύει στο τέρμα και αυτό είναι το καλό από το χθεσινό ρεπορτάζ μας.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ - αναβολή στην αναβολή - ΤΟ ΓΑΛΑ ΧΥΘΗΚΕ!

ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ - ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΞΑΝΑΛΕΩ - ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και των άλλων παρεμβάσεων.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Θα αναλάβει - μας είπε ο Ηλίας Ντάβαρης - την ευθύνη να λειτουργούν οι χώροι ΚΑΝΟΝΙΚΑ η διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, ώστε να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος και να γίνουν το καλοκαίρι οι αναγκαίες εργασίες.

Και οι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ των αγωνισμάτων θα το δεχτούν αυτό γιατί έχει ξαναγίνει.

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ.

ΓΙΝΕΤΑΙ;

Και έστω ότι γίνεται.

Όταν μετά τους λέμε εμείς ότι είναι ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, φταίμε εμείς που είμαστε "κακοί";

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

1. Δεν πρέπει να προχωρήσετε σε μελέτη θέρμανσης του κολυμβητηρίου με κανένα ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ; Λεφτά δεν έχουμε αλλά δεν κάνουμε και τίποτα! ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ! (Άντε γιατί μόνο με μπουρ μπουρ δεν γίνεται τίποτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου