Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Εκπαιδευτικά Μονοπάτια για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
E-mail: ant.bta@patt.gov.gr
Αγ. Παρασκευή 22/4/2013


Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθηνών-Αγωγή Υγείας, την Τετάρτη 17 Απριλίου διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Εκπαιδευτικά Μονοπάτια για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο». Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Παπάγου –Χολαργού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Την τεχνολογία δεν πρέπει να την αντιμετωπίζουμε φοβικά. Έχει περάσει πολύς καιρός από τη Βιομηχανική Επανάσταση όπου οι Άγγλοι εργάτες κατέστρεφαν τις μηχανές αναθεματίζοντας αυτές ως υπαίτιες για τα κοινωνικά αδιέξοδα. Από την άλλη μεριά η άκριτη αποδοχή της τεχνολογικής εξέλιξης ως παράγοντα σε σχέση με τον οποίο η Πολιτεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει λόγο είναι εξίσου λαθεμένη. Οι νέες Τεχνολογίες υπό όρους και προϋποθέσεις μπορεί να συντελέσουν στη βελτίωση της μαθησιακής και παιδαγωγικής διαδικασίας και στην πληρέστερη και ευρύτερη κατανόηση του διδακτικού αντικειμένου. Επιπλέον, μας εφοδιάζουν με έναν ωκεανό πληροφοριών που όμως αυτές δεν συνιστούν γνώση.

Η χρήση του Διαδικτύου πρέπει να γίνεται με μέτρο και με σωστό τρόπο διότι διαφορετικά επηρεάζει αρνητικά και τα παρακάτω απαραίτητα στοιχεία μιας στοιχειώδους συναισθηματικής επάρκειας: την κοινωνικότητα, τη δημιουργικότητα, την αυτονομία και την αυθεντικότητα.

Σήμερα το έγκλημα μέσα από το Διαδίκτυο αποκτά νέες μορφές και γίνεται πιο επικίνδυνο και ανεξέλεγκτο. Παλαιότερα οι γονείς θεωρούσαν ότι όταν το παιδί βρίσκονταν στο δωμάτιο του ήταν απόλυτα ασφαλές. Σήμερα όμως ένα παιδί απομονωμένο στον προσωπικό του χώρο με τον υπολογιστή διατρέχει περισσότερους κινδύνους σε σχέση με τους συνήθεις του παρελθόντος.

Οι γονείς πρέπει να ενημερωθούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον διαδικτυακό χώρο ώστε να μπορέσουν να προφυλάξουν και τα παιδιά τους. Κρίσιμο χρονικό σημείο για την αποτελεσματική προστασία τους είναι η ενημέρωση να γίνεται σε όσο πιο πρώιμο στάδιο.

Η σημερινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθηνών-Αγωγή Υγείας, απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που αποτελούν τους δύο βασικούς παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας με στόχο μέσα από την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών να τους βοηθήσει στην προστασία των μαθητών από τους μεγάλους κινδύνους του Διαδικτύου.

Εμείς στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών δίνουμε ιδιαίτερο βάρος σε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε ανάλογες εκδηλώσεις».

Η εκδήλωση περιελάμβανε και θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών «Η φάρμα του διαδικτύου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου