Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

"πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου" : Μια οφειλόμενη απάντηση στον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 1-7-2013

κ. Πρόεδρε
Με έκπληξη διαβάσαμε τις 18 λέξεις σας (και τι προτεινετα παιδια να κανουμε δεν σασ ειδα να καλειται τον κοσμο το σαββατο στην πλατεια καραισκσκακη...) που λάβαμε ως απάντηση στο Σχόλιο της«πρΟΤΑσης» (27/6/2013) για την είδηση που δημοσίευσε το aftodioikisi.gr

Προς ενημέρωσή σας – και χωρίς να έχουμε υποχρέωση γι’ αυτό – σας πληροφορούμε ότι, τις τελευταίες δέκα (10) ημέρες, ήταν αναρτημένη στην 1η σελίδα του site της «πρΟΤΑσης» η αφίσα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για τη συγκέντρωση – συλαλλητήριο της 29ης Ιουνίου. Ακόμη, ενημερώσαμε συναδέλφους και φίλους ΚΑΙ με το Δελτίο Τύπου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά ΚΑΙ ως συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης». Πέρα από αυτό, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΔΡΙΟΥ έκανε, καθόλη τη διάρκεια του τελευταίου 10ημέρου, ανακοινώσεις για το Συλαλλητήριο.

Η αποτυχία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. – την οποία χρεώνεστε σε μεγαλύτερο ποσοστό προσωπικά εσείς κ. Πρόεδρε – προφανώς, δε σας αφήνει να σκεφτείτε καθαρά και εποικοδομητικά. Δε σας αφήνει να αναλογιστείτε ΓΙΑΤΙ όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι των Δήμων (και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών), των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Περιφερειών σας γυρίζουν την πλάτη. Και δε σας αφήνει να προστατεύσετε τον εαυτό σας από παρορμητισμούς της στιγμής.
Οι συγκεντρώσεις και τα «πανηγυράκια» ομάδων και διασκορπισμένων πολιτικών παρατάξεων, ανήκουν στο παρελθόν. Ούτε αυτό έχετε συνειδητοποιήσει, απορροφημένος ΑΠΟ και προσκολημμένος ΣΤΗ θέση της ΜΟΝΙΜΗΣ προεδρικής καρέκλας.
Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ συνδικαλισμός πέθανε.
Σύντομα, και υπό το βάρος και την πίεση των περιστάσεων (και, ΦΥΣΙΚΑ, εξαιτίας της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ σας να αντιληφθείτε τις «κοσμογονικές» αλλαγές όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη), θα αναγκαστείτε να προβείτε σε αλλαγές του καταστατικού της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. – π.χ. ΓΙΑΤΙ η ψήφιση του Προεδρείου και του ίδιου του Προέδρου του οργάνου να γίνεται από το συνδικαλιστικό όργανο και όχι ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ; Αυτό σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και, καλό είναι, ΟΣΟ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ, να την εφαρμόζουμε.
Την αποτελεσματικότητα των «υποδείξεων» όπως η δική σας κατά το πρόσφατο αλλά και μακρινό παρελθόν, ας την κρίνουν οι εργαζόμενοι και η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Είχαμε την εντύπωση πως, την ώρα που βάλλεται η Τ.Α. πανταχόθεν και οι δημοτικοί υπάλληλοι βρίσκονται στην πόρτα της απόλυσης, θα είχατε κάτι να προτείνετε.
Αντί γι ‘αυτό, επικρίνετε – ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΘΕΙΤΕ – και όχι μόνο γι’ αυτό.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου