Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα και προαναγγελία νέων κινητοποιήσεων



Με στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουλίου από τις 12 έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στις 12.30 το μεσημέρι και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15) απαντά η ΠΟΕ-ΟΤΑ στον «ξαφνικό θάνατο» της Δημοτικής Αστυνομίας.

Επιπλέον αποφασίστηκε η αποχή από οποιαδήποτε εργασία των Δημοτικών Αστυνομικών το ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ 6 και 7 ΙΟΥΛΙΟΥ αντίστοιχα, ενώ αύριο Σάββατο στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου της Αθήνας, (Αγίου Κωνσταντίνου 14).

Παράλληλα τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 και ώρα 11.00 το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να αποφασίσει περαιτέρω τη στάση της, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ τηςaftodioikisi.gr για «καυτό» καλοκαίρι στους δήμους.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για τον «ξαφνικό θάνατο» της Ε.Ρ.Τ. επεκτείνεται και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ και προσθέτει: «Η πρόθεση της κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή και είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ», ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση»

»Πλέον στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι’ αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί την Κ.Ε.Δ.Ε. «άμεσα και δυναμικά με ξεκάθαρη θέση να προστατέψει με αποφάσεις της τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία μεθοδικά και απροκάλυπτα οδηγούν σε διάλυση.»

http://www.aftodioikisi.gr/, 5/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου