Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Διασώθηκε το νομικό καθεστώς προστασίας της Ρεματιάς! - Ύστερα από παρέμβαση του Χαλανδραίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολου Αλεξόπουλου, τροποποιήθηκε η παράγραφος νομοσχεδίου που την έθετε σε κίνδυνο


Ο κ. Απόστολος Αλεξόπουλος

Μετά από παρέμβαση στη Βουλή του Χαλανδραίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Απόστολου Αλεξόπουλου, η περιοχή της Ρεματιάς Χαλανδρίου-Πεντέλης, εξακολουθεί να διέπεται από τις προστατευτικές διατάξεις του ΠΔ 659/1995.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Σύλλογος Προστασίας της Ρεματιάς Χαλανδρίου-Πεντέλης με ανακοίνωσή του, είχε αποκαλύψει ότι με διατύπωση που περιλαμβανόταν στην παράγραφο 10 του άρθρου 51 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) για την "Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης", έπαυαν να ισχύουν οι προστατευτικές διατάξεις του ΠΔ για την περιοχή της Ρεματιάς, καθιστώντας την εντελώς ευάλωτη σε επικίνδυνες για το περιβάλλον παρεμβάσεις.

Ο Σύλλογος προειδοποιούσε ότι με αυτή την διατύπωση "θα επιτρεπόταν ο αποχαρακτηρισμός χώρων κοινόχρηστου πρασίνου και η ένταξή τους στη δόμηση, η μετατροπή των παραρεμάτιων πεζόδρομων σε δρόμους, η άρση των περιορισμών φύτευσης κλπ. Επίσης θα μπορούσαν οχλούσες χρήσεις και/ή επικίδυνες να εγκατασταθούν στη Β’ ζώνη προστασίας."

Στη συζήτηση στη Βουλή επί του σχετικού νομοσχεδίου, το θέμα της προστασίας του ισχύοντος νομικού καθεστώτος της Ρεματιάς έθεσε με εμπεριστατωμένη παρουσιάση του στον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Καλαφάτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Απόστολος Αλεξόπουλος.

Αναλύοντας την υφιστάμενη κατάσταση και τους κινδύνους που δημιουργούνται για την Ρεματιά, εφόσον ψηφιστεί αυτή η διάταξη,πέτυχε την τροποποίηση της παραγράφου ως εξής:

"Για τις εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εγκεκριμένων ΖΟΕ περιοχές δεν ισχύουν τα όρια και οι ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπονται από τις ειδικές διατάξεις των Προεδρικών Διαταγμάτων προστασίας. Για την έκδοση της έγκρισης δόμησης και την άδεια δόμησης ως όρια των περιοχών προστασίας νοούνται τα όρια εγκεκριμένων σχεδίων ή των ΖΟΕ, κατά παρέκλιση από κάθε άλλη διάταξη. Τα ως άνω δεν εφαρμόζονται στις περιπτώσεις όπου από τις ειδικές διατάξεις των Προεδρικών Διαταγμάτων προβλέπονται ειδικές χρήσεις γης σε οικοδομικά τετράγωνα, καθώς και σε δασικές περιοχές και αρχαιολογικούς χώρους."

HalandriPedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου