Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - Η ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ (μέρος 1ο)

Συνεχίζουε να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα της μιντιοκρατίας και της δικής της αλήθειας.

Βλέπετε η ψηφοθηρία κάνει όλους όσους έπρεπε να σας πουν κάποιες αλήθειες να το ... ξαναμετρούν και να το βουλώνουν μήπως δεν τους ψηφίσετε.

Ο λαός χρειάζεται ΘΕΑΜΑ - λέει ένα φίλος - διότι ΑΡΤΟ δεν έχει.

Και η αγανάκτηση των πολιτών είναι επιτρεπτή και επιθυμητή μόνο μέχρι εκείνο το σημείο που δεν έχει ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ που να ακουμπά την εξουσία των ... σοβαρών από εμάς τους ασόβαρους.

Μπορείτε να βρίζετε όσο θέλετε αναγνώστες μου, να μουτζώνετε, να κοροϊδεύετε, να ξεχαρμανιάζετε στο φατσομπούκι, αρκεί να ψηφίζετε τα σοβαρά κόμματα και τους ανθρώπους τους και στην αυτοδιοίκηση βεβαίως διότι οι άλλοι .... δεν έχουν  πρόγραμμα.

Βέεεεβαια.Ενώ οι άλλοι έχουν πρόγραμμα.
Βέεεεβαια!
Σαν αυτά τα προγράμματα του κ. Σαμαρά και του ΓΑΠ που ψήφισες στις 2 τελευταίες αναμετρήσεις.
"Αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου" και "λεφτά υπάρχουν".

Όπως δείχνουν τα πράγματα οι "σοβαροί" δημοκράτες θα αφήσουν την βουλή κολοβή,  μετά την σύλληψη των Χρυαύγουλων, για να μην αποσταθεροποιηθεί το πολίτευμα .... με εκλογές.
Διότι το πολίτευμα αποσταθεροποιείται όταν ομιλεί ο λαός ενώ σταθεροποιείται όταν μιλάει μόνο ο Μπάμπης και ζητάει κυβέρνηση ΝΔ - Σοβαρής Χρυσής Αυγής.

Άρα λοιπόν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μάλλον θα  είναι η επόμενη κάλπη για να μετρηθούν τα δεδομένα με τρόπο επίσημο και όχι με δημοσκοπήσεις όπου απαντά το ένα τρίτο των ερωτώμενων

Για τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης η κάλπη αυτή είναι ένα μεγάλο θέμα, ερωτηματικό ίσως και μια μεγάλη πρόκληση.

Διότι δεν υπάρχει προηγούμενο αυτοδιοικητικής αναμέτρησης μέσα σε τέτοιο πολιτικό κλίμα, με την χώρα υπό διεθνή επιτήρηση, ύφεσης μεγαλύτερης και πιο μακροχρόνιας από την κατοχή, ανεργία στο 30 +%.
(Το 2010 ήταν πολύ νωπά τα πράγματα, μόλις 6 μήνες μετά το διάγγελμα του Καστελόριζου, οπότε δεν το μετράμε).

Προγράμματα και επεξεργασίες ετών για την αυτοδιοίκηση συνολικά αλλά και κάθε δήμο χωριστά είναι στον αέρα αφού κάθε σοβαρός σχεδιασμός πρέπει να βασίζεται σε δεδομένα στο θεσμικό και στο οικονομικό επίπεδο.

Και τέτοια δεδομένα σήμερα μόνο ΝΕΟΧΑΖΟΙ μπορούν να ανακαλύψουν γύρω τους.
Γι' αυτό προτιμούν να ασχολούνται με τους ΝΕΟΝΑΖΟΙ που είναι και βολικό, ανέξοδο και .... πολύ δημοκρατικό, αριστερό, κοινωνικά ευαίσθητο κλπ.

Όμως άκου αναγνώστη μου για να ξέρεις:

Μετά το SUCCESS STORY και την έξοδο από την κρίση προετοιμάζονται νέες μειώσεις στα έσοδα των δήμων - αλλά η ΚΕΔΕ δεν προκάνει να ασχοληθεί διότι πρέπει να συνεδριάζει ΕΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ  για να καταγγείλει τον Τσίπρα που είπε "ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ" και να βγάζει και ψηφίσματα κατά της Χρυσής Αυγής και την "βία από όπου και αν προέρχεται" (ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΥΤΟ - ΠΑΕΙ ΠΑΚΕΤΟ).

Την ίδια ώρα με βάση τις επεξεργασίες που γίνονται αυτό το διάστημα για το νέο ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ (μη γελάς) ΚΡΑΤΙΚΟ  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ:

Οι ΚΑΠ για την αυτοδιοίκηση μειώνονται κατά 2% ακόμα, η ΣΑΤΑ (έργα) κατά 54% και τα Προνοιακά Επιδόματα άλλο 8% ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ.

Υπολογίζουν τζιμάνια τεχνοκράτες ότι η μεσοσταθμική μείωση των εσόδων των δήμων θα είναι περίπου  15% ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ.

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΚΑΤΩ - δεν είναι υπερβολή αυτό, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ - 70%!!!

Ο Τσίπρας είπε "βλαχοδήμαρχοι" και έγινε ολομέλεια της ΚΕΔΕ δια να απαντηθεί.

Κάθε μέρα μιλάνε τα MEDIA διάφοροι για ΜΑΦΙΕΣ στους δήμους, ΛΑΜΟΓΙΑ και ένα κάρο κερατιάτικα αλλά η ΚΕΔΕ δεν λέει να ασχοληθεί. Εκεί δεν προσβάλλονται οι ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ.

Και βρισκόμαστε τώρα μπροστά στις συντάξεις των προϋπολογισμών των δήμων για το 2014.

Που πρέπει να είναι σοβαροί και ισοσκελισμένοι. Θα τους ελέγξει και ο Φούχτελ.

Βέεεεεβαια! Υπάρχει και το Παρατηρητήριο, όχι όπως παλιά που δεν είχαμε σοβαρό κράτος οι παλιολινάτσες οι Έλληνες.

Τώρα γινόμαστε σιγά σιγά ... Γερμανία σου λέει!

Σουαζιλάνδης και Τσιμπουτί γινόμαστε, σου λέω εγώ ο τρελός.

Διότι οι ΟΤΑ καλούνται να συντάξουν - λέει - ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ, τον αριθμό των υπαλλήλων τους, τις δομές τους, τις υπηρεσίες τους, αφού αυτά αναθεωρούνται κάθε φορά που είναι εδώ το κλιμάκιο, έτσι για πλάκα.

Το υπουργείο σου λέει δεν μπορεί να δεσμευτεί ούτε για το ύψος, ούτε για τον χρόνο καταβολής των δόσεων των Κ.Α.Π. (κεντρικοί αυτοτελής πόροι σημαίνει αυτό).

Έτσι λοιπόν το κλιμάκιο με την κυβέρνηση που αλλάζουν όποτε και όπως θέλουν τα δεδομένα για την αυτοδιοίκηση - που βαλλόμενη πανταχώθεν έχει πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του μνημονιακού μαρμάρου - θέλουν και ρεαλιστικούς και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Τώρα πώς να γίνει αυτό - πραγματικά μιλάμε, όχι μουσαντέν για τους ινδιάνους - πραγματικά κάποιος να μας εξηγήσει.

Διότι μόνο ΦΑΚΙΡΗΣ μπορεί να το κάνει αυτό ή μεγάλος - πολύ μεγάλος όμως ΣΩΤΗΡΑΣ!

ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ γι' αυτά δεν ομιλούν, διότι αν ομιλήσουν δεν θα είναι καλά παιδιά και δεν θα τους δώκουν καραμέλα (χρίσμα). Οπότε προτιμούν να σε κοροϊδεύουν και να φταίει ....

..... Ε ΒΕΒΑΙΑ: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ!

(συνεχίζεται)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου