Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«Στους δρόμους» ΞΑΝΑ οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση


Στους δρόμους ΞΑΝΑ οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο πλαίσιο των απεργιακών-αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει, ως απάντηση στη συγκυβέρνηση «που συνεχίζει την πολιτική διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Παιδείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» προγραμματίζουν σειρά νέων δυναμικών κινητοποιήσεων, για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, 

- Την προκήρυξη 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που καταργεί Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου και προωθεί την εφαρμογή του νέου συστήματος «αξιολόγησης» των Δημοσίων Υπαλλήλων.

- Την πραγματοποίηση νέας 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας, στις 13 και 14 Μαρτίου 2014, με στόχο την κλιμάκωση και την επόμενη εβδομάδα, καθώς στις 22 Μαρτίου 2014 είναι η καταληκτική ημερομηνία της «διαθεσιμότητας» των Σχολικών Φυλάκων και των Εκπαιδευτικών.

Για την επιτυχία και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις κινητοποιήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. αποφάσισε τα ακόλουθα:

- Να ενημερώσει με αναλυτική ανακοίνωση τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το «δήθεν» - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει - «Πρόγραμμα Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας» για τους κινδύνους που κρύβουν οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης και μερίδας αιρετών, καθώς και τι περιλαμβάνει το Σχέδιο Νόμου για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων που «αποτελεί νέα μεθόδευση για χιλιάδες απολύσεις, την ομηρεία και τρομοκράτηση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και το Δημόσιο» συμπληρώνοντας. 

- Να πραγματοποιήσει Παναττική Σύσκεψη των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, στις 9.30 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Αθήνα).

- Να προγραμματίσει Πανελλαδική Ημέρα Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» του Ο.Α.Ε.Δ. στα κατά τόπους Υποκαταστήματα του Οργανισμού.

- Την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων και Συγκεντρώσεων από τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας για να προετοιμαστεί η μαζική συμμετοχή αλλά και να ακουστούν οι προτάσεις των εργαζομένων, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα λόγω της λήξης της «διαθεσιμότητας» των Σχολικών Φυλάκων.

- Τον προγραμματισμό Περιοδειών και Συγκεντρώσεων στους Δήμους της Αττικής, αλλά και του Πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης «για να επιτύχουμε τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.» όπως αναφέρει, καταλήγοντας η σχετική ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

http://www.poli-politiki.gr/, 25/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου