Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Διαλύονται οι Δημοτικές και Σχολικές Επιτροπές Παιδείας μετά την 1η Σεπτέμβρη…


Πιθανόν να μας προκάλεσε εντύπωση η είδηση που δημοσίευσε το “esos.gr” και σύμφωνα με την οποία μελετάται να δοθεί ένα χρηματικό ποσό στους Διευθυντές των σχολείων για να καλύπτουν τα μικροέξοδα των σχολικών τους μονάδων.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΙΕΠ Σωτήρη Γκλαβά εισήγηση, προκειμένου το κάθε σχολείο να έχει το δικό του ταμείο, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα μικροδαπάνες. Η κατεύθυνση που έδωσε ο Α. Λοβέρδος είναι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων , ανάλογα με το μέγεθός τους, να διαθέτουν στο ταμείο τους ένα ποσό το οποίο θα χειρίζονται , ύστερα από συναπόφαση με τους διδάσκοντες. 

Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τον κ. Γκλαβά να του στείλει την εισήγηση μέχρι και τη Δευτέρα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Α. Λοβέρδου που εάν τελικά εγκριθεί από το κυβερνητικό συμβούλιο, θα δώσει μεγάλη «ανάσα» στους Διευθυντές των σχολείων».

Πολλοί μπορεί να κάνατε θετικές σκέψεις για τη «μεγαλοψυχία» του Υπουργού, όμως θα πρέπει να δούμε και την άλλη πλευρά της είδησης.

Συγκεκριμένα μετά τη μείωση των επιχορηγήσεων των σχολικών μονάδων κατά 50 και πλέον της εκατό, έρχεται η διάλυση από 1ης Σεπτέμβρη των Δημοτικών και Σχολικών Επιτροπών Παιδείας. Έτσι πλέον οι όποιες χρηματοδοτήσεις των σχολικών μονάδων θα εγγράφονται σε κωδικούς των Δήμων και πιθανόν να καλύπτουν και μαύρες τρύπες των Δημοτικών ταμείων…

Αυτό σημαίνει πολλά… Και καλό θα είναι η ΔΟΕ να συνέλθει το συντομότερο από την καλοκαιρινή ραστώνη και να ασχοληθεί με τα φλέγοντα θέματα της εκπαίδευσης…

http://e-mesara.gr/, 17/8/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου