Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Διαμαρτυρία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου στην κατάθεση έφεσης από την διοίκηση του Δήμου σε δικαστική απόφαση που δικαίωνε την επιστροφή συμβασιούχων στην εργασία τους και ζητά την ανάκλησή της

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου με ομόφωνη απόφαση του εκφράζει την διαμαρτυρία του στην κατάθεση έφεσης από την διοίκηση του Δήμου σε δικαστική απόφαση που δικαίωνε την επιστροφή συμβασιούχων στην εργασία τους και ζητά την ανάκλησή της.
Όπως και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις συναδέλφων μας, ο Σύλλογος στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα τους και μέσα στα δικαστήρια, κερδίζοντας μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα τη δυνατότητα σταθερής εργασίας. Εκφράσαμε και προφορικά στον Δήμαρχο την εύλογη αντίθεση του Συλλόγου στην άσκηση εφέσεων κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν υπαλλήλους.
Η επιλογή να ζητηθεί μέσω της έφεσης η απόλυση τους (να σημειωθεί ότι μετά από την δικαστική εντολή επανήλθαν και εργάζονται στο Δήμο), βρίσκεται σε δυσαρμονία με την στάση που κράτησε ο Δήμαρχος στο θέμα της δήθεν «αξιολόγησης» και του επανελέγχου των συμβάσεων, όπου υπεράσπισε την απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου και τις θέσεις του προσωπικού.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι νόμοι, οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι κλπ, που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, έχουν στόχο να αποδυναμώσουν την τοπική αυτοδιοίκηση και τα δικαιώματα όσων εργάζονται σε αυτή. Να την αποδιοργανώσουν και να την αποψιλώσουν από προσωπικό.
Σαν Σύλλογος, σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τοπικούς φορείς, έχουμε κάνει πολύμορφες δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην επιβληθούν οι μνημονιακές μεθοδεύσεις για διαθεσιμότητες και απολύσεις, προστατεύοντας όχι μόνο τους συναδέλφους μας, αλλά και τις ίδιες τις δομές και υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος μας προς τους δημότες.  Και σε πολλά τα καταφέραμε!
Με τον αγώνα μας, και με την αναγνώριση από τη δικαιοσύνη του δίκαιου των διεκδικήσεων, πετύχαμε να επανέλθουν στις εργασίες τους συνάδελφοι, Σχολικοί Φύλακες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και πολλοί ακόμα εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων, ώστε να κρατηθούν «ζωντανές» οι υπηρεσίες του Δήμου, αφού έχει αποδειχθεί ότι κάθε κατάργηση θέσης εργασίας έχει ως συνέπεια την αντίστοιχη απώλεια  υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος στους δημότες.
Με αυτό το σκεπτικό ζητάμε από την διοίκηση του Δήμου την ανάκληση της έφεσης και την παραμονή των συναδέλφων στις εργασίες τους.
Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα, προστατεύουμε τις δημόσιες δομές, διεκδικούμε ένα δημόσιο προς όφελος των πολιτών.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου